Defensiebond kwaad op minister Kamp

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Defensiebond ACOM is kwaad op Minister van Defensie Kamp. Die liet gisteren via de media weten dat er veel meer ontslagen zullen vallen dan er tot nu toe werden verwacht. Volgens voorzitter Van der Linden van de bond had Kamp toegezegd de bond eerst vertrouwelijk te zullen informeren voordat hij naar de media zou gaan.

"De minister zou ons vertrouwelijk informeren en nu moeten we het via de media vernemen. Dat had andersom gemoeten. Ik ben echt boos. Als het zo moet heeft het weinig zin om met deze minister om de tafel te gaan zitten," aldus Van der Linden.

Minister Kamp liet gisteren op Radio 1 weten dat er aanzienlijk meer ontslagen zullen volgen dan de 6800 die al in de planning stonden. Daarbij zijn gedwongen ontslagen onvermijdelijk, aldus de minister die deze 'pijnlijke operatie' moet doorvoeren om de bezuinigingstaak te halen.

Daarnaast moet de krijgsmacht als onderdeel van de bezuinigingen zware wapensystemen afstoten. Kamp wilde nog niet zeggen welke, maar liet doorschemeren te denken aan F-16's. Radio 1 meldde vanmorgen dat de vliegbasis Twenthe zal worden gesloten en dat de in het Duitse Seedorf gelegerde Nederlandse militairen zullen worden teruggehaald