Veel verkeersdoden in Pinksterweekeinde

Nicky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen pinksterweekende zijn zeker veertien mensen in het verkeer om het leven gekomen. Onder de slachtoffers waren vooral automobilisten, maar ook een fietser, een voetganger en een motorcrosser.

Een bestelauto reed zaterdag in Schiedam een 78-jarige fietser aan, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. In Blokker overleed een 83-jarige inwoner van Zwaag nadat hij diezelfde dag door een 35-jarige automobilist uit Hoogwoud was aangereden.

Bij een aanrijding in Sommelsdijk kwamen een 20-jarige man uit Nieuwe Tonge en een 18-jarige vrouw zondagnacht om het leven. Zaterdagnacht kwam in het Friese Herabijum een 48-jarige man uit Heemskerk om. Hij reed met zijn motorfiets vanuit Harlingen richting Herabijum toen hij door onbekende oorzaak tegen een boom botste.

Een 90-jarige automobiliste uit Almen overleed zaterdag nadat zij met haar voertuig tegen een spoordijk in haar woonplaats botste. Een 21-jarige man uit Nijmegen kwam zaterdagmiddag in zijn woonplaats om het leven toen zijn auto in brand vloog na een ongeluk.

Op het crosscircuit in Hummelo overleed zaterdag een 27-jarige motorcrosser uit Terborg na een ongeval. Tijdens een crosswedstrijd reed hij met zijn motor frontaal tegen een boom. Een 48-jarige scooterbestuurder uit Hoofddorp is zondagavond aan zijn verwondingen bezweken nadat hij eerder diezelfde avond ernstig gewond raakte bij een botsing.

Zondagochtend overleed een 68-jarige automobilist in een ziekenhuis in Zwolle. Hij was zaterdagavond in zijn woonplaats zwaargewond geraakt na een aanrijding met een 28-jarige plaatsgenoot. Een 25-jarige man uit Kreileroord kwam maandag om het leven bij een verkeersongeval in Wieringerwerf. Een ongeval met een antieke tractor bij Oirschot werd maandagavond een 30-jarige man uit Knegsel fataal. Een 61-jarige motorrijder uit Blauwhuis kwam maandag om het leven na een ongeval ter hoogte van het Friese Hilaard.

Een ongeval op de de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad, waarbij drie auto's betrokken waren, kostte maandag ÚÚn persoon het leven. Vier personen raakten gewond. De weg werd enkele uren in beide richtingen afgesloten.