Michael Jackson opgenomen in ziekenhuis

Woensdag is Michael Jackson opgenomen in een ziekenhuis in Indianapolis. In die stad was de superster om een getuigenis af te leggen in een rechtszaak over auteursrechten van The Jackson Five.

Jackson, inmiddels 44, is ter observatie en behandeling opgenomen omdat hij zich "niet goed en zwak voelde", aldus Brian Oxman, advocaat van de familie Jackson. "Hij maakt zich veel zorgen en is erg nerveus bij getuigenissen. Hij houdt niet van rechtszaken en hij wordt ziek van het feit dat hij steeds naar de rechtbank moet voor rechtszaken tegen hem die zich opstapelen."

Michael maakte ooit deel uit van de Jackson Five en moest in Indianapolis getuigen in een zaak waarin de groep ervan beschuldigd wordt de naam en twee liedjes van een andere band uit thuisstad Gary zonder toestemming te hebben gebruikt.

In het begin heette The Jackson Five Ripples & Waves. Muzikante Elvy Woodard en platenbaas Gordon Keith - die The Jackson Five in 1967 een contract bij Steeltown Recordings aanbood - beweren nu dat Michael, Jackie, Tito, Jermaine en Marlon Jackson die naam gestolen hebben van een andere band uit Gary in de jaren '60.

Gordon Keith zegt dat hij ook de rechten bezit op twee liedjes die in 1996 op het album Pre-History: The Lost Steeltown Recordings verschenen.