Onbekende energiebron ontdekt

Britse wetenschappers zeggen een energiebron in een mix van water en kalium gevonden te hebben die voorheen nog niet bekend was. De onderzoeksresultaten zijn geverifiëerd door onderzoekers aan de Bristol University. De geleverde energie is honderden keren meer dan de energie die erin gestopt wordt.

De makers van de energiecel kunnen niet precies verklaren wat er gebeurt. Door een elektrische stroom tussen twee elektrodes door een vloeistof te laten stromen, kwam er een enorme hoeveelheid warmte vrij. Volgens berekeningen gebaseerd op de kwantumtheorie, kan waterstof in een metastabiele staat verkeren dat een potentiele bron van energie bevat. De theorie suggereert dat als er elektriciteit door een mix van water en een chemische stof geleidt wordt, de extra energie in de vorm van hitte vrijkomt. De wetenschappers hebben ontdekt dat een kleine stroom elektriciteit die door een mix van water en kalium geleid wordt, een verbluffende hoeveelheid energie oplevert.
De ontdekking zal verder onderzocht worden. Als de bevindingen correct zijn en op commerciële schaal geproduceerd kan worden, kan de energie cel in elk huishouden toegepast worden, en gasrekeningen met 90 procent verlagen.