Examen VWO Economie (ex)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook ex stuurde een examenverslag in.
Vandaag was de dag dat voor de examens begonnen. Nadat ik in de ochtend Nederlands had gemaakt begon om 13.30 Economie 1,2. Ik had me op dit vak dik twee weken lang voorbereid door uit de examenbundels te leren en veel aan leraren te vragen, ik ging dus met een goed gevoel aan de slag.

Het examen bestond uit 7 opgaven over uiteenlopende onderwerpen als lopende rekeningen, bank balans, economische kringloop en wisselkoers. De opgaven gingen in vergelijking met het examen van vorig jaar meer in op de theorie. De berekeningen die gevraagd werden waren opzich best lastig, sommige wist ik echt niet en weer andere waren simpel. Ook het schrijven van een betoog kwam weer terug, je moest een betoog schrijven voor de invoering van een milieuvriendelijke productie door een bedrijf en alle economische gevolgen die daarmee gepaard gingen.
Ik was ongeveer een half uur voor tijd klaar, maar ik had nog een aantal vragen open gelaten, omdat ik daar niet zo snel op een goed antwoord kon komen. Ik had dus nog wel even de tijd om deze te maken.

Al met al vond ik economie toch best pittig en aangezien ik er vrij slecht voorsta moet ik absoluut een voldoende halen voor economie en dat wil ik nog weleens betwijfelen. Afwachten tot 13 juni dan maar