Nieuw: de hondenwasserette

Antjuh meldde, en chanty herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De autoliefhebber rijdt regelmatig met zijn auto door de wasstraat. En hondenbezitters kunnen sinds kort ook hun trouwe viervoeter van een wasbeurt voorzien bij een autowasserij in Aalsmeer. Want daar is nu een 'doggy-wash'.

Je moet de doggy-wash zelf bedienen, maar dat is heel eenvoudig. Je stopt je hond in een box waarna een verstelbaar platvorm het dier op de juiste washoogte zet. Na zes minuten heb je niet alleen een schone, maar ook een droge hond. De kosten bedragen 4 euro.

Dankzij de wasplaats zijn de badkuipen vol hondenhaar verleden tijd. Om te voorkomen dat een hond in de viezigheid van zijn voorganger staat, reinigt en desinfecteert het apparaat zichzelf. Behalve honden, kunnen ook andere huisdieren in de machine gewassen worden.

Volgens W. Zadel van de autowasserij trekt de hondenwasplaats steeds meer mensen. "We moeten het vooral hebben van mond-op-mondreclame. Dat gaat goed, want de gebruikers zijn erg enthousiast", zegt hij. Om de hondenwasserette verder te promoten, krijgen de eerste tweehonderd hondenbezitters die hun auto komen wassen een gratis muntje voor de doggy-wash.