Politie niet meer beste vriend

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De slogan die jarenlang door de politie is gebruikt 'De politie is je beste vriend' is achterhaald, aldus korpschef B. Welten van de regiopolitie Groningen. Deze uitspraak deed hij in Politiemagazine.

Een agent zou in plaats van de vriend in het blauw zich een ander imago aan moeten meten vindt de korpschef. Hoe precies dat weet hij zelf ook nog niet, het is echter de bedoeling wel om nog voor de zomer met een plan te komen. De slogan van de belastingdienst 'Leuker kunnen we het niet maken' heeft de dienst van haar 'stoffige imago' ontdaan, en de politie kan daar nog wat van leren, aldus Welten.

Burgers zouden zich alleen nog aan de wet houden wanneer hen dat uitkomt volgens Welten. "De emancipatie van de burger heeft een vorm aangenomen waarbij alles wat overheid is ter discussie staat. Wij gaan doen waar we voor zijn: overtredende burgers financieel corrigeren en boeven vangen." Welten verklaarde dat agenten 'scheidsrechters' zijn in publieke ruimtes: "En daar valt niet mee te dollen."