NBA: Jordan weg bij Wizards

Volgend seizoen zal basketballegende Michael Jordan niet terugkeren in een bestuursfunctie bij NBA-club Washington Wizards. In een verklaring liet de teamdirectie weten dat zij geen prijs meer op zijn diensten stellen. Vorige maand stopte Jordan definitief als speler bij de Wizards. Hij reageerde boos en geschokt op de verrassende afwijzing.

"Het was absoluut de bedoeling dat ik mijn oude bestuursfunctie bij de club opnieuw zou oppakken zodra ik als speler was gestopt", aldus de 40-jarige basketballegende. "Dat was duidelijk zo afgesproken met de clubleiding. Ik ben verbijsterd dat ik nu plotseling niet meer welkom ben. Ik weet ook niet waarom ik niet meer gewenst ben."

Van januari 2000 tot oktober 2001 was Jordan bij de Wizards directeur spelerszaken. Hij legde die functie neer toen hij voor de tweede keer in zijn loopbaan terugkeerde als speler in de NBA. In de afgelopen twee jaar slaagde hij er niet in de Wizards voor de eerste keer in zes jaar naar de playoffs te leiden. Wel waren alle 82 thuiswedstrijden in de afgelopen twee seizoenen uitverkocht, vooral dankzij de aanwezigheid van Jordan.

Mogelijk wil de directie Jordan niet meer terug omdat hij de afgelopen maanden stevige kritiek uitte op zijn ploeggenoten en een aantal directieleden van de Wizards.

Naar alle waarschijnlijkheid hoeft Jordan niet bang te zijn niet meer in het Amerikaanse basketbal aan de slag te kunnen. Een aantal clubs zouden staan te springen om de legende binnen te halen. Er zou al contact zijn geweest tussen Jordan en de Atlanta Hawks en ook met de Chicago Bulls (waar Jordan 13 jaar speelde) zou hij gesproken hebben.