BNN ziet wel wat in fusie met Veronica

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De publieke omroep BNN voelt wel wat voor een fusie met het zieltogende Veronica. Een combinatie van die twee zou de grootste publieke omroep van Nederland vormen en beide organisaties uit de problemen helpen.

BNN heeft op dit moment als grootste probleem dat het te weinig leden heeft om na eind volgend jaar nog deel te mogen uitmaken van het publieke bestel. BNN heeft nu iets meer dan 100.000 leden en dat moeten er in 2005 150.000 zijn. De ledenaanwas gaat echter moeizaam.

Veronica heeft als grootste probleem dat de televisietak zwaar verliesgevend is. De organisatie zoekt samenwerking met anderen om het winstgevende Veronica Magazine te redden en tegelijk actief te blijven in radio en televisie. Veronica is een vereniging met ruim 900.000 leden.

BNN-voorzitter Gerard Timmer bevestigt dat het idee hem aanstaat, maar hij vindt wel dat Veronica het initiatief moet nemen voor de samenwerking: ,,Wij nemen het initiatief tot de besprekingen niet. Voor BNN is het afbreukrisico groter dan voor Veronica. Ik wil op dit moment niet met de tv-tak in verband worden gebracht, wel weer met de uitgeverij''.

Er gaan overigens ook geruchten dat er gesprekken plaatsvinden tussen Veronica en SBS6 over samenwerking.