Verkrachter had "recht op seks"

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden: Verkrachter:

Vier jaar lang werd een vrouw uit Vaassen verkracht, vernederd, opgesloten en mishandeld door haar man, met wie ze in 1995 trouwde.

De man, die streng protestants-christelijk was opgevoed, dacht dat hij recht had op seks, ook als zijn vrouw dat niet wilde. Hij beriep zich daarvoor op de bijbeltekst uit 1 KorinthiŽrs 7 : "De vrouw heeft niet zelf over haar lichaam te beschikken, doch haar man". Het regeltje dat erop volgde : "En eveneens heeft de man niet zelf over zijn lichaam te beschikken doch zijn vrouw" heeft hij gevoeglijk buiten beschouwing gelaten.

De man oefende zijn recht op seks uit, ook als de vrouw dat niet wilde. Daarvoor sloot hij haar op en dwong haar tot gemeenschap. In 1999, het jaar dat het huwelijk strandde, sloot hij ook zijn schoonmoeder een poosje op na een ruzie over de erfenis.

De vrouw stapte pas vorig jaar met haar verhaal naar de politie. Haar man schrok daar toch wel behoorlijk van. Volgens hem handelde hij vaak uit "onmacht". Volgens zijn eigen zeggen is hij een zachtaardig persoon.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 240 uur, een straf die de beschuldigde zelf had voorgesteld, omdat hij bij een gevangenisstraf zijn baan zou verliezen. Binnen twee weken volgt uitspraak.