FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 april 2003

Williams steunt Pizzonia

Antonio Pizzonia krijgt steun uit een ietswat overwachte hoek.

De jonge Braziliaan die voor Jaguar rijdt, kwam op Imola voor het eerst rijdend aan de finish. Geruchten staken al de kop op over een voortijdig einde van zijn tijd bij Jaguar, maar hij krijgt steun van Williams, waar hij vorig jaar testrijder was.

Teambaas Frank Williams zei het slechte presteren niet helemaal te snappen omdat Pizzonia zo goed reed bij hen vorig jaar. Gerhard Berger voegde daar aan toe dat Pizzonia vorig jaar niet ver achter de vaste twee rijders zat in de tests. "Plotseling is hij meer dan een seconde langzamer en dat is lastig te begrijpen, maar soms weet je niet hoe de situatie is." Frank Williams wil ook niets weten van verhalen dat Mark Webber beter is en daarom een seconde tot anderhalve seconde sneller is. "Ik weet zeker dat hij dat niet is," alsdus de teambaas. Hij wijdt het verschil aan onervarenheid waardoor Pizzonia wel eens een foutje maakt. "Ik weet zeker dat het verschil Antonio gek maakt en misschien heeft hij daarom niet al zijn aandacht op het verbeteren van de auto."

Enquête op FOK!

De komende weken zal er op FOK! in eigen beheer een enquête gehouden worden onder alle FOK!-bezoekers. Schrik dus niet te hard als je ineens een scherm voor je neus krijgt met enkele vragen erin, het dient een goed doel. We willen FOK! je alleen maar meer naar de zin maken, maar daar hebben we input vanuit de bezoeker voor nodig!
Werk dus mee aan een beter FOK!, ook jouw mening telt. Je vult de enquête geheel anoniem in.

Je maakt bovendien kans op 2 (x2) kaarten voor Snowdome (http://www.snowdome.nl) als je de enquête invult; 1 dagdeel skiën, inclusief materiaal!

De enquête bevat een aantal algemene vragen en wat vragen over jezelf. Daarnaast zijn we benieuwd of er op FOK! interesse is in een stukje extra service wat tegen betaling in abonnementsvorm aangeboden zou kunnen worden.
LET OP: We zullen het nooit in ons bol krijgen om FOK! achter slot en grendel en als betaalsite neer te zetten. Het gaat puur om extra's. Deze extra's staan overigens nog niet vast; denk mee in de enquête, je krijgt 'm vanzelf voor je neus.

Visvergunning voor zeehond

Red.Flash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

André uit Schotland heeft een visvergunning gekregen, met pasfoto en al. André is alleen geen man met die naam, maar een zeehond die André heet. André kaapte al een jaar lang de zalm voor de neus van lokale vissers weg.

De zeehond ving alle zalm in Loch Lomond, en het lukte de vissers maar niet André te vangen. Daarom besloot de lokale hengelsportvereniging maar toe te geven en zijn eetgedrag te legaliseren. Hij kreeg een visvergunning.

De Loch Lomond Angling Improvement Association gaf hem de vergunning. "Vorig jaar zijn sommige van uw vrienden (twee otters) verhuisd naar de rivier Endrick, dus wellicht wilt u ze bezoeken en (helaas voor ons) een zalmpje met ze nuttigen. Deze vergunning voorkomt dat u wordt vervolgd wegens stroperij.", schreven ze in een begeleidende brief aan de zeehond.

De visvergunning van André is overigens geldig tot 31 oktober.

Agressieve bedelaar opgepakt

Een bedelaar uit Amsterdam koos gisteren het verkeerde slachtoffer om lastig te vallen. De bedelaar was bezig met mensen om wiet te vragen. Wanneer ze weigerden werd de bedelaar agressief.

Toen de 51 jaar oude bedelaar zijn volgende 'slachtoffer' benaderde was die juist met een aantal collega's, allemaal 'undercover' agenten, bezig een groep zakkenrollers te volgen. De agent zei tegen de man dat hij uit de weg moest gaan. De bedelaar gaf hierop de agent een klap.

De agenten besprongen en overmeesterden de man direct, maar lieten hem gaan om de groep zakkenrollers niet uit het oog te verliezen. Iets later werden de agenten door een motoragent gevraagd naar de agressieve bedelaar, hij zou iets eerder een toerist met een ijzeren staaf op het hoofd hebben geslagen. De man werd vervolgens direct weer opgezocht en aangehouden.

[Tests 22-04] Overzicht

Vandaag werd er weer getest: Ferrari, McLaren, Sauber en Toyota deden dat op Mugello, Williams op Silverstone en Sauber op Vairano.

Mugello

Na een race in de F2002, testte Ferrari weer in de F2003-GA. Toch was Badoer niet de snelste op het zonnige Mugello. Kimi Räikkönen was het snelst vandaag. Alexander Wurz moest na de lunch de test stoppen omdat hij zich niet goed voelde. Morgen zal Pedro de la Rosa zijn plaats innemen. Zowel Räikkönen, als Badoer, Wurz en Panis werkten aan de aftelling van de auto en de banden. Heinz-Harald Frentzen reed met een nieuwe voorvleugel en besteede zijn tijd aan de aerodynamische afstellingen, ook Ricardo Zonta was bezig met de aerodynamica. Morgen zal Mark Webber ook rijden op Mugello, evenals Jacques Villeneuve, Jenson Button en Rubens Barrichello. Zonta zal plaats maken voor Cristiano da Matta.
(Bron: SPEED)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Kimi RäikkönenMcLaren1:22.80571
2Luca BadoerFerrari1:22.99083
3Olivier PanisToyota1:23.14293
4Alexander WurzMcLaren1:23.88647
5Ricardo ZontaToyota1:23.94565
6Heinz-Harald FrentzenSauber1:24.26757


Silverstone

Williams werd vandaag op Silverstone afgevaardigd door Juan Pablo Montoya en Marc Gené. Silverstone lijkt erg op het circuit van Barcelona waar de volgende race zal plaatsvinden. Verder is Grove, de plaats waar de Williams fabriek staat, nabij het circuit. Hierdoor konden verschillende nieuwe onderdelen worden getest. Ter vergelijking: Poll was vorig jaar voor Montoya op Silverstone met een tijd van 1:18.998. Met 1:23.083 had Rubens Barrichello vorig jaar de snelste raceronde.
(Bron: Montoya Fansite)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Juan Pablo MontoyaWilliams1:21.58042
2Marc GenéWilliams1:22.64538


Vairano

Voor Sauber zat Neel Jani voor het eerst in een rijdende F1-wagen. Er werden 'rechtelijn'-tests gedaan om te werken aan de aerodynamische afstellingen van de wagen. Jani was erg enthousiast nadat hij te test gedaan had. Hij prees de wagen, het team en de goede samenwerking. "Het is totaal anders dan wat ik tot nu toe ervaren heb," aldus Jani. Van teammanager Beat Zehnder kreeg Jani een zeer positeve reactie: "Je kan een goede vooruitgang zien in de eerste runs en dit is zeker een basis voor zijn carrière." Jani rijdt op dit moment in de Formule Renault V6 series waarin hij twee weken geleden zijn eerste twee races won in Barcelona.
(Bron: Sauber)

Webber baalt van technische problemen

Mark Webber is tot nu toe in alle vier de wedstrijden nog niet aan de finish gekomen. Alleen in Interlagos wist hij in einduitslag te komen door een crash die het einde van de race veroorzaakte.

Afgelopen weekend op Imola was het dus weer raak voor de Jaguar-rijder. Door problemen met launch-control zag hij zijn vijfde startplek in rook op gaan en tijdens de race brak zijn aandrijfas af.

Webber ergert zich mateloos aan de techinische problemen van zijn auto: "Het is nu te vaak gebeurd, het is niet leuk meer en het moet maar eens opgelost worden. Ik ben zwaar teleurgesteld; we hadden een punt verdiend en in plaats daarvan staan we opnieuw met lege handen. Als we de problemen onder controle krijgen doen we vooraan mee."

"We hebben een auto met potentieel", zo zei Webber na de race. "Dit jaar reden we op Imola drie seconden sneller dan Eddie [Irvine] vorig jaar deed, maar we vallen steeds uit door stomme dingen. En dat terwijl iedereen zo godvergeten hard werkt. Vrijdagnacht was het hele team om half drie nog aan het werk."

"Het komt goed", aldus Webber. "Wacht maar af en je zult binnenkort merken dat er na een race een feestje gebouwd kan gaan worden." Komende week zal Jaguar drie dagen gaan testen en zal daarmee een groot deel van haar testdagen gebruiken. Doordat Jaguar meedoet aan de vrijdagmorgen tests heeft het team testdagen buiten de races om moeten inleveren.

Opnieuw kabeltelevisie in Kabul

De wederopbouw van Afganistan begint vastere vormen aan te nemen. Maanden nadat de kabeltelevisie werd afgesloten, omdat het obsceen en on-islamitisch zou zijn, kunnen de inwoners van Kabul weer genieten van hun populaire Westerse en Indiasche muziek-, films- en sportkanalen.

Het kabinet van de huidige president Hamid Karzai heeft een wet goedgekeurd die de kabeltelevisie weer toelaat. Deze wet is een overwinning voor de president in de strijd tussen de pro-westerse en de conservatieve islamieten in zijn land.

Volgens Mohammed Nasir Raastin, de eigenaar van een kabelbedrijf, werden de uitzendingen vorige week hernomen. KabelTV werd populair na de val van het Talibanregime en het toonde vooral Westerse en Indische muziek-, film- en nieuwskanalen.

RSS feed voor Frontpage Nieuws beschikbaar

RSSWil je het FOK!nieuws lezen in je newsreader, of wil je dat je Trillian news-plugin je op de hoogte houdt van nieuwe berichten op de Frontpage? Dat kan vanaf vandaag.
Een groeiend aantal internetgebruikers, waaronder steeds meer trouwe FOK!kers, maken gebruik van een newsreader (NetNewsWire, Feedreader, Trillian Pro, etc.) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Deze readers halen hun informatie uit RSS-feeds, die beschikbaar worden gesteld door diverse nieuwssites. Tot nu toe was er voor het nieuws van de FOK!frontpage geen (officiële) RSS-feed beschikbaar, maar het werd, mede door verzoeken van FOK!kers, wel eens tijd daar 's wat mee te doen.

Daarom kun je vanaf heden gebruik maken van deze (niet bedoeld om in je browser te bekijken, dus kans op foutmelding is aanwezig) RSS-feed voor het laatste frontpage nieuws. De feed is altijd actueel, daar hij wordt bijgewerkt op het moment dat een van onze nieuwsposters een bericht plaatst.

De feed toont de laatste 10 headlines, met de eerste 100 woorden van het bericht, vergezeld van een "lees verder"-linkje voor readers die dit ondersteunen. Mocht je nog bugs vinden, of aanpassingen (extra informatievelden oid) willen, dan kun je mailen naar breuls@fok.nl (of even hieronder reageren) en zal ik kijken wat er aangepast kan worden. Veel plezier!

Coulthard over mogelijk verdwijnen San Marino

David Coulthard heeft zich uitgelaten over de mogelijke verdwijning van de GP van San Marino. De Schot zou het zeer jammer vinden als dit zou gebeuren.

De race op Imola wordt bedreigd door de komende GP's in Bahrein en China. Er wordt zelfs gesproken dat de editie van dit jaar wel eens de laatste zou zijn geweest.

"Ik zou de race missen." aldus Coulthard. "Het circuit heeft karakter en is zeker leuk voor de coureurs om ten strijde te gaan. Bovendien is het voor de televisie allemaal goed in beeld te brengen door de hoogteverschillen. Het zou zonde zijn als het zou verdwijnen"

"Er zijn veel circuits die de afgelopen jaren zijn gekomen en gegaan, evenals met de teams, coureurs en journalisten. De sport gaat alsmaar door, dus de realiteit is dat de evolutie zijn eigen weg zal gaan."

Dit jaar waren 80.000 bezoekers naar het circuit gekomen, terwijl twee jaar eerder 200.000 racefans een plaats bemachtigden langs de glooïende strook asfalt. Pasen heeft wel een rol gespeeld in deze aantallen, maar dat zal niet aan de grondslag van een eventuele verdwijning liggen. De facaliteiten zijn één van de slechten in het hele circus en ook de heisa rond de tabaksreclame werkt niet in het voordeel van het circuit.

Spannende weken Peter Bosz

Voorzitter Haank van de Graafschap heeft op Omroep gelderland laten doorschemeren dat Bosz bij directe degradatie ontslagen zal worden.

De Graafschap dient in de laatste 6 wedstrijden tegen achtereenvolgens PSV, Excelsior, Vitesse, Ajax, FC Groningen en FC Zwolle minimaal 5 punten goedmaken op Excelsior of Vitesse, de nummers 16 en 17 van de ranglijst. Trainer Bosz heeft er nog alle vertrouwen in dat de club zich handhaaft. Mocht het De Graafschap niet lukken dan staat Bosz echter op straat.
Voorzitter Haank suggereerde eerder deze maand dat als De Graafschap mocht degraderen de club van de KNVB zou eisen dat failliete clubs in haar plaats zouden moeten afdalen naar de Gouden Gids Divisie.

[update]FC Groningen - NAC uitgesteld

De KNVB heeft de wedstrijd FC Groningen – NAC afgelast.

De bond komt hiermee tegemoet aan het verzoek van NAC om niet te hoeven spelen. Dit omdat bij de Bredanaars een mysterieus virus is uitgebroken. FC Groningen heeft zeer ontstemd gereageerd op het besluit van de KNVB.

De selectie van NAC werd vrijdag getroffen door een virus dat een aantal spelers heeft uitgeschakeld. Daarop hebben de Bredanaars aan de KNVB het verzoek gedaan om de wedstrijd af te gelasten. Volgens trainer Henk ten Cate waren nog slechts zeven veldspelers en twee keepers beschikbaar.

22-04-03 Voetbal.nl
De spelers van NAC waren vandaag bijna allen weer fit, naast de langgeblesseerden bleef alleen Kofi Mensah -de eerste ziekmelder- nog thuis. De wedstrijd zal aanstaande zondag om 14.30 uur worden gespeeld.

Israel wil Iraakse Joden opnemen

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het bericht voor ons:

Israel wil alle Iraakse Joden opnemen. "Probleem" is echter dat de Iraakse Joden niet naar Israel willen.

In Bagdad wonen 34 Joden, waarvan de meeste bejaard zijn. De Israelische geheime dienst Mossad probeert, in samenwerking met het Joods Agentschap en de Amerikaanse overheid, deze mensen naar Israel te halen.

Castratie in keuken bestraft

vrot-vrot, NLBADBOY, Marcelopschool en 49Cents hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag heeft een Taiwanese man van een Amerikaanse rechtbank vier jaar gekregen omdat hij een man gecastreerd had in zijn keuken.

De 29-jarige Wang werd opgepakt nadat het slachtoffer een ernstige bloeding kreeg.

Wang vindt zijn straf onterecht. Volgens hem is hier eerder sprake van een goede daad. De man wilde gecastreerd worden om zijn sexuele gevoelens te onderdrukken. Hij heeft namelijk een seksueel overdraagbare aandoening.

Wang is hierbij niet aan zijn proefstuk. Hij leerde de kunst van het castreren van zijn grootouders. Hij probeerde het eerst uit op een hond en toen dat goed meeviel, heeft hij ook nog een ingreep uitgevoerd op het baasje van het dier en drie Australische vrienden.

Man (20) komt om bij straatrace in Brabant

In de Brabantse gemeente Best is gisteravond een 20-jarige automobilist om het leven gekomen, toen met vrienden aan het racen was. Op de Oude Rijksweg botste hij tegen een boom; hij overleed ter plaatse.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk niet om een van tevoren afgesproken straatrace. De man wilde zijn auto uitproberen, nadat hij lange tijd aan het voertuig had gesleuteld.

Mogelijk link tussen Duits misdrijf en zaak Nicky

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het openbaar ministerie in Maastricht houdt er rekening mee dat er een verband bestaat tussen de onlangs gepleegde moorden op twee kinderen uit het Duitse Eschweiler en de moord op de toen 11-jarige Nicky Verstappen, in 1998. Dit werd afgelopen vrijdag bevestigd door de Maastrichtse persofficier van justitie, A. Rogier. Het lichaam van de de jongen werd destijds in dezelfde streek gevonden.

Zowel politie als justitie kijken ondertussen met grote belangstelling naar het onderzoek van de Duitse justitie naar de moord op de 9-jarige Sonja Spreeberg en haar 11-jarige broertje Tom, enkele weken geleden.

Donderdagavond heeft de Zwitserse politie de twee mannen uit Eschweiler, die toen van de moord en van seksueel misbruik verdacht werden, uitgeleverd aan Duitsland. De twee hebben donderdagavond, tijdens hun verhoor in Aken, de moorden op Tom en Sonja bekend.

Nicky Verstappen, afkomstig uit het Noord-Limburgse Heibloem, verdween op 10 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssumerheide. Anderhalve dag later werd zijn lichaam in de buurt van het kamp gevonden. Hij bleek met geweld om het leven gebracht en daaraan voorafgaand mogelijk ook seksueel misbruikt. Ondanks het uitgebreide onderzoek, en ook alle media-aandacht (door Peter R. de Vries) is een dader is nooit gevonden. Eschweiler ligt op zo'n 15 kilometer van Brunssum.

Grote inval op Leids woonwagenkamp

Vanochtend is een grote politiemacht het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein in Leiden binnengevallen. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt aanwijzingen te hebben dat er in het kamp gehandeld werd in soft- en harddrugs. Een aantal verdachten van deze handel zou op het kamp wonen.

In totaal zijn 200 agenten betrokken bij de inval. De actie verloopt rustig. Inmiddels is er een vrachtwagen met spullen van het terrein afgekomen.

Ook elders in de regio Hollands Midden worden invallen gedaan in kader van het onderzoek.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 16

Door de paasdagen een dagje later, maar hier komen dan eindelijk de winnaars van de prijsvragen van de afgelopen week, waarin we Van God Los en Kane prijzen weggaven.

Van God Los
De afgelopen week maakte je op Fok! kans op T-shirts en kaartjes voor de film Van God Los. Het goede antwoord op de vraag in welke film over de housescene Tygo Gernandt speelde is:
Naar de klote!

De winnaars van elk een T-shirt en 2 kaartjes voor de film zijn:
Dientje
Kwekkelien
Skull-splitter
wegwerpbeker
SiNz


Gefeliciteerd! Zodra de T-shirts en kaarten bij ons binnen zijn, worden deze aan jullie verzonden.

Kane
Ook maakte je de afgelopen week kans op de DVD van Kane - Live in Rotterdam. Het goede antwoord op de vraag welke DJ de "aftershow" van Kane voor zijn rekening nam is:
Ronald Molendijk. Uit de vele goede inzendingen zijn de volgende winnaars tevoorschijn gekomen:
markbreda
muiske
izzii
Sammietje
Molletje


Gefeliciteerd! De DVD zal deze week nog aan jullie verzonden worden.

Niets gewonnen? Probeer het deze week nog een keertje. Het is de moeite waard, want je kan een leuk X-Men2 pakket winnen.

LPF: 'Sturen kogelbrieven afschuwwekkend'

De Tweede Kamer-fractie van de LPF heeft zijn afschuw uitgesproken dat de officier van justitie en de rechter, in de zaak tegen Volkert van der Graaf, zijn bedreigd met een kogelbrief.

LPF-Kamerlid Joost Eerdmans zegt dat ook Pim Fortuyn het sturen van een kogelbrief volstrekt zou hebben afgekeurd en schuilen er dan ook geen Fortuynisten achter deze actie: ''Fortuyn was een libertijn en ging voor het gesproken woord. Dit zou hij een hele slechte zaak hebben gevonden. Hier zitten dan ook geen echte aanhangers van Fortuyn achter'', aldus Eerdmans, die hoopt dat de daders gepakt- en zeer streng gestraft worden.

Premier Abbas praat niet meer met Arafat

De Palestijnse premier Mahmud Abbas (Abu Mazen) wil niet meer praten met president Yasser Arafat over de vorming van een nieuw kabinet. Afgelopen weekend liep Abbas boos weg uit kabinetsbesprekingen, toen Arafat de aanstelling van Mohammad Dahlan als minister van Binnenlandse Zaken blokkeerde.

De Verenigde Staten hebben vandaag wederom de noodzaak van een nieuwe regering, onder leiding van Mahmud Abbas, voor het vredesproces benadrukt. Israel is bezorgd dat de nieuwe premier niet voldoende vrijheid krijgt van Arafat om een kabinet te vormen.

Volkert van der Graaf tekent beroep aan

vrot-vrot, PIM4EVER, Roel's Weblog en Hankie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook Volkert van der Graaf heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling van 18 jaar cel voor de moord op Pim Fortuyn.

Volgens Volkerts advocaat Britta Böhler heeft de rechtbank de zware detentieomstandigheden en uitlatingen van politici over Van der Graaf niet meegewogen in de strafmaat. Zo had de rechtbank geen bezwaar tegen maatregelen als cameratoezicht, waaraan Van der Graaf werd onderworpen.

Het Openbaar Ministerie had al eerder hoger beroep aangetekend. Naar verwachting komt de zaak in augustus opnieuw onder de rechter.

Kamer wil softdrugs legaliseren

Egidius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een grote kans dat softdrugs legaal zal worden. De Maastrichtse rechtbankpresident Lampe heeft een voorstel bij de Tweede Kamer ingediend om softdrugs te legaliseren en een meerderheid steunt dit voorstel. Lampe hoopt dat door het legaliseren het Nederlandse rechtssysteem meer lucht krijgt. Die lijkt door de vele softdrugszaken volledig te verstoppen. Er is een gigantische achterstand in de behandeling van zaken.

Alleen het CDA wil dat marihuana en hasj onder het strafrecht blijven vallen. De partij vreest een toeloop van buitenlandse drugstoeristen bij legalisering. PvdA, VVD, SP, LPF, GroenLinks en D66 onderschrijven het pleidooi van Lampe wel als het om marihuana en hasj gaat.

De VVD stelt zich echter wel op het standpunt dat legalisering alleen in (gedeeltelijk) Europees verband kan.

Rallyrijder Theunissen overleden

Deliberator en Remisty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rocco Theunissen overleed zaterdag in een ziekenhuis op Malta aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was eerder in het ziekenhuis opgenomen met zware hoofdpijnen. Hij bleek een hersenvliesontsteking te hebben waarbij complicaties optraden.

De 30-jarige Nederlandse rallyrijder woonde in Oud-Turnhout en werd tweemaal Belgisch kampioen Rallyrijden. Begin deze maand eindigde de coureur nog vierde bij de eerste race om het Belgisch kampioenschap.

Verkrachter had "recht op seks"

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden: Verkrachter:

Vier jaar lang werd een vrouw uit Vaassen verkracht, vernederd, opgesloten en mishandeld door haar man, met wie ze in 1995 trouwde.

De man, die streng protestants-christelijk was opgevoed, dacht dat hij recht had op seks, ook als zijn vrouw dat niet wilde. Hij beriep zich daarvoor op de bijbeltekst uit 1 Korinthiërs 7 : "De vrouw heeft niet zelf over haar lichaam te beschikken, doch haar man". Het regeltje dat erop volgde : "En eveneens heeft de man niet zelf over zijn lichaam te beschikken doch zijn vrouw" heeft hij gevoeglijk buiten beschouwing gelaten.

De man oefende zijn recht op seks uit, ook als de vrouw dat niet wilde. Daarvoor sloot hij haar op en dwong haar tot gemeenschap. In 1999, het jaar dat het huwelijk strandde, sloot hij ook zijn schoonmoeder een poosje op na een ruzie over de erfenis.

De vrouw stapte pas vorig jaar met haar verhaal naar de politie. Haar man schrok daar toch wel behoorlijk van. Volgens hem handelde hij vaak uit "onmacht". Volgens zijn eigen zeggen is hij een zachtaardig persoon.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 240 uur, een straf die de beschuldigde zelf had voorgesteld, omdat hij bij een gevangenisstraf zijn baan zou verliezen. Binnen twee weken volgt uitspraak.

Dode door explosie in portiekwoning

ted_bundy en starw0rx hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van maandag op dinsdag is in Amsterdam een 57-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze uit het raam van haar woning op de derde verdieping was gesprongen. Een andere bewoner raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 3:00 uur zette een explosie de derde verdieping van de portiekwoning in brand. De oorzaak is nog onbekend. De bewoners van de eerste verdieping en de begane grond konden na een paar uur al terugkeren naar hun woningen. De tweede en derde verdieping zijn volgens de brandweer onbewoonbaar door de ontploffing en het vuur.

VS overwegen bombardement op N-Korea

Idi00t, ReSiever, ultrawuft, -Mk- en ted_bundy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Australische krant, The Australian, zouden de Verenigde Staten een aanval overwegen als Noord-Korea doorgaat met het opwerken van brandstofstaven. Ze zouden reeds gedetailleerde plannen hebben voor een bombardement op de kerncentrale in Yongbyon.

Een ander doelwit zouden de stellingen bij de grens met Zuid-Korea zijn. Die stellingen vormen een directe bedreiging voor Seoul en voor een groot aantal Amerikaanse militairen die in Zuid-Korea gelegerd zijn.

De bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea, generaal Leon LaPorte zei in een rede dat "Noord-Korea op verschillende manieren een bedreiging vormt voor de stabiliteit in de wereld en een obstakel is op weg naar vrede."

De dreiging is vooral voor Zuid-Korea gevaarlijk, omdat Noord-Korea in een economische crisis zit en desondanks daarnaast kernwapens ontwikkelt, een grote conventionele strijdmacht op de been houdt en lanceerinrichtingen voor raketten heeft en verspreidt.

De aanvallen zouden enkel bedoeld zijn om Noord-Korea voldoende te verlammen om een echte oorlog te voorkomen.

Donald Rumsfeld, de Amerikaanse minister van Defentie had eerder al laten weten dat Noord-Korea in de nabije toekomst reeds kan beschikken over vijf of zes kernwapens. Zijn angst is dat de wapens verkocht zullen worden aan de zogeheten "schurkenstaten".

VS: Borstvoeding = terrorisme?

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

Een Canadese vrouw vloog van Houston naar Vancouver. Tijdens de vlucht verschoonde ze de luier van haar zoontje, en gaf het jongetje borstvoeding. Zij deed dit echter niet op het krappe toilet in het vliegtuig, maar in de cabine. Een andere passagier klaagde bij de stewardess over het zicht op de ontblote borst van de vrouw. De stewardess vroeg daarop aan de vrouw of zij zo vriendelijk zou willen zijn, een dekentje over bovenlichaam te leggen. De vrouw weigerde dit omdat ze bang was voor SARS besmetting via dit niet-steriele dekentje. In plaats daarvan gebruikte ze een kleiner dekentje dat ze zelf bij haar had. Ook wilde ze liever niet haar baby voeden op het toilet, omdat ze bang was dat haar zoontje zou vallen tijdens turbulentie.

Inmiddels was de man naar de stewardess toegestapt, en klaagde dat een "buitenlander" hem bedreigde in een "Amerikaans vliegtuig, gedurende oorlogstijd". Dit is in de Verenigde Staten voldoende om verplicht 24 uur te worden vastgehouden op verdenking van "terrorisme". Uiteindelijk zijn de twee partijen een schikking overeen gekomen, waarin de vrouw beloofd heeft nooit meer met Amerikanen te praten tijdens een vlucht.

Het ziekenhuis van de hopeloze gevallen

Irak
De val van het regime van Saddam heeft gapende wonden achtergelaten in de Iraakse samenleving. Badgad is zwaar gehavend door de plunderingen. Iedereen heeft te kampen met een gebrek aan water en stroom maar vooral voor de ziekenhuizen wordt de situatie dramatisch.

Op de kinderafdeling van het ziekenhuis van de Saddam Universiteit krijgen de kinderen de hoogstnodige zorgen, maar meer dan wat verbanden leggen en de wonden schoon houden, kan men niet doen. Door het gebrek aan stroom is opereren uitgesloten. En voor sommige kleine patientjes is een operatie hoognodig.

Het Saddam University Hospital lijkt een ziekenhuis voor de hopeloze gevallen. De gangen worden bevolkt door patienten die angstig naar de sporadisch aanwezige dokters kijken. Normaal beschikt het ziekenhuis over 8 artsen, maar door de benzineschaarste geraken ze niet ter plaatse. Het ziekenhuis heeft dan ook geen andere keuze dan patienten te weigeren.

Ook het al-Noor ziekenhuis in de arme wijk al-Shuala krijgt het met de dag moeilijker. Manager Haqqi Razouki zegt : "We kunnen ons werk nog tot op zekere hoogte doen. Maar het wordt steeds moeilijker. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de andere ziekenhuizen."

De oorlog is voorbij, het regime is verdreven. Maar nog steeds worden er elke dag zo'n twintig mensen binnengebracht. Zij zijn het slachtoffer van mijnen, bommen en schietpartijen. Hulporganisaties hebben hun steun beloofd, maar tot op heden is daar nog niets van in huis gekomen.

Met dank aan victorv8 die ons dit melde via de newssubmit .

Nr. 18 van zwarte lijst Irak gearresteerd

Irak
In Irak werd opnieuw één van de 52 gezochte leden van het verdreven regime opgepakt. Het gaat om de nummer 18 op de lijst, Muhammad Hamza al-Zubaydi. Het bericht werd bevestigd door het Central Command. Dit werd ons door NLBADBOY en Ed_Gein via de newssubmit gemeld:


Hij werd op ongeveer honderd kilometer van Bagdad aangehouden door strijders van het Iraaks Nationaal Congres.

Al-Zubaydi was oud-premier en vice-premier van Irak. Hij speelde een grote rol in de onderdrukking van de Sjiitische opstand na het einde van de eerste golfoorlog. Bij die repressie kwamen tienduizenden sjiiten om.

De oud-premier was ook lid van de Iraakse Revolutionare Commandoraad en hij zou begin jaren '60 hebben samengewerkt met Saddam. De afgelopen jaren had Al-Zubaydi geen publieke functie meer.

Met Mohammad Hamza al-Zubaydi zijn nu in totaal acht Irakezen opgepakt die op de lijst van 52 staan.

VS verwachten nieuwe aanslagen

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Verenigde Staten is de dreiging van terroristische aanslagen op Amerikaanse doelen in het buitenland groter geworden na de val van het regime in Bagdad. De regering in Washington heeft in het buitenland wonende Amerikanen dan ook opgeroepen hun voorzorgsmaatregelen te nemen.

Men denkt hierbij vooral aan zelfmoordaanslagen, ontvoeringen en bomaanslagen, terwijl het gebruik van chemische en biologische wapens niet wordt uitgesloten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington zijn vooral woonwijken, privé-clubs, restaurants, kerken, scholen, hotels en toeristische gelegenheden een mogelijk doelwit.

Boeing 737 maakt noodlanding door gier

NLBADBOY en Okee6 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kort na het opstijgen heeft een Boeing-737 van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Varig een noodlanding moeten maken. Op 1500 meter hoogte vloog er een gier door het raampje van de cockpit. De bemanning wist de passagiers te kalmeren en wist het vliegtuig veilig aan de grond te zetten. Toen een nieuw raampje was ingezet werd de reis naar Rio de Janeiro verder gezet.

Doden bij vechtpartij hooligans

ted_bundy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nabij Buenos Aires zijn twee doden gevallen bij een vechtpartij tussen supporters van twee locale voetbalploegen. Twaalf fans raakten ernstig gewond. Beide groepen supporters geraakten met elkaar slaags in Zarate, een stad ten noord-oosten van de Argentijnse hoofdstad.

Volgens openbaar aanklager Marcelo Pernico hadden de hooligans besloten om een oude vete nieuw leven in te blazen. Frappant is dat de clubs afgelopen weekend niet tegen elkaar speelden.

NL niet bang van SARS

BasHexspoor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een enquête die werd uitgevoerd door Buro Intomart voor RTL nieuws blijkt dat Nederlanders minder snel in paniek geraken door de uitbraak van SARS dan mensen in Aziatische landen.

Ruim 60 procent van de ondervraagden heeft geen angst voor een uitbraak van de ziekte in Nederland. Iets meer dan eenderde van de respondenten vindt dat men in Nederland voldoende is voorbereid op een uitbraak van de ziekte.

Saddam in Irak volgens Chalabi

Irak
Volgens de Iraakse oppositieleider Ahmed Chalabi is Saddam Hoessein nog steeds in Irak. Dat heeft hij maandag gezegd op de Britse radiozender BBC. Dit had NuX_NuFF ons via de newssubmit te melden:


Volgens de mogelijke nieuwe leider van Irak trekt Saddam rond in Irak. "We hebben informatie gekregen over zijn bewegingen en de bewegingen van zijn zoons." Die informatie kwam echter te laat om hem te onderscheppen. Chalabi zegt dat ze gewoonlijk binnen de 12 tot 24 uur weten waar Saddam zich heeft schuilgehouden.

Saddams tweede zoon Qusay zou afgelopen weekend nog in het centrum van Bagdad gezien zijn in de wijk al-Azamiya.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.