AEL is van plan zelfmoordacties te steunen

EZBoy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse tak van de Arabische Europese Liga (AEL) is van plan geld te doneren aan Palestijnse organisaties die zelfmoordaanslagen steunen. Volgens bestuurslid Nabil Marmouch en kandidaat-voorzitter Mohammed Cheppih zal de AEL op alle mogelijke manieren Palestijnen steunen die ''streven naar rechtvaardigheid''.

De AEL-NL steunt ook de Al Aqsa-beweging, de organisatie waarvan de tegoeden onlangs wegens steun aan de terroristische organisatie Hamas door de Nederlandse staat zijn geblokkeerd. Cheppih: "Die geblokkeerde gelden zijn fondsen voor familieleden van omgekomen martelaren. Wat is daar strafbaar aan?" Zelfmoordacties in IsraŽl zijn volgens AEL-NL een legitiem verzetsmiddel. "Er is daar een verzetsstrijd gaande. Verzet, hoe dat dan ook wordt gevoerd, is legitiem," aldus Marmouch.

Volgens de beide AEL'ers zijn er geen onschuldige burgers in IsraŽl: ''omdat alle burgers in IsraŽl bezetters zijn''.

Volgens VVD-Kamerlid Wilders tonen deze uitspraken nog maar eens aan wat voor figuur Mohammed Cheppih, de kandidaat voorzitter van de AEL, is: ''Een keuze voor de AEL onder zijn leiding is een keuze voor het verharden van de verhouding tussen moslims en niet-moslims in dit land. Dat draagt niet bij aan de integratie."

Cheppih: ''In Israel zijn geen onschuldige burgers''