VVD: vragen over Mohammed Cheppih (AEL)

Anakin77 en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over Mohammed Cheppih, de door Abou Jah Jah naar voren geschoven kandidaat-voorzitter van de Arabisch-Europese Liga (AEL) in Nederland. Namens de VVD heeft Kamerlid Geert Wilders de ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken gevraagd wat zij vinden van de opvattingen van Cheppih.

De VVD'er wijst onder meer op de in zijn ogen ,,onaanvaardbare en absurde'' uitspraken van de 26-jarige Cheppih over de invoering van islamitische lijfstraffen in Nederland en over homoseksualiteit. Wilders is bang dat de AEL-Nederland met Cheppih als voorzitter radicaler zal worden. Zo zei hij eerder dat homo's niets te zoeken hebben in de islam en dat islamitische homo's niet bestaan. Ook denkt hij niet dat Osama bin Laden achter de aanslagen van de 11-de september op de Twintowers zit.

Wilders wil van de ministers weten hoe het zit met mogelijke financiële banden tussen Cheppih en geldschieters uit Saudi-Arabië en de hulp die hij verleent aan twaalf vermeende moslimterroristen die in Nederland vastzitten. De VVD'er baseert zich hierbij op uitspraken die Cheppih zelf in de media deed.


In mei kiest het congres van de AEL de voorzitter. Cheppih is, tot nu toe, de enige kandidaat.