UFO blijkt landbouw plastic

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmiddag staarden inwoners uit Reusel verwonderd naar de hemel. Vanaf een halve kilometer hoogte kwam een voorwerp naar beneden dat lang, wit, vederlicht en zeker driehonderd meter lang was. Het "ding" spreidde zich vervolgens uit over de daken van zo'n zeven Reuselse bedrijven. Enkele getuigen konden niet anders dan gissen : een weerballon? Te klein. Een parachute? Ook te klein.

Uiteindelijk bleek het om een groot stuk afdekmateriaal voor de landbouw te gaan. Door een hevige stofhoos werd het honderden meters de lucht in geblazen.

Weerman Rob Groenland van Meteoconsult was alvast dolenthousiast. "Zoiets zien maar weinigen" zegt hij. Het fenomeen werd mogelijk gemaakt door de weersomstandigheden van gisteren : felle zon, heldere lucht en koude. Daardoor wordt de lucht net boven de grond zeer snel opgewarmd tot bijna dertig graden, terwijl anderhalve meter hoger de temperatuur nog nauwelijks acht graden bedraagt. De warme lucht stijgt en als die luchtstroom dan afgebogen wordt, kan het een zandhoos veroorzaken.