Erich Von Däniken opent Mystery Park

De wereldberoemde schrijver Erich von Däniken opent 24 mei zijn attractiepark "Von Dänikens Mystery Park". Von Däniken heeft boeken geschreven waarvan hij van het boek Chariots of the Gods (Waren de Goden kosmonauten?) maar liefst ruim 56 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Von Däniken beweert in zijn boeken dat vreemde lichten en wolken in de bijbel UFO's zijn. Ook beweert hij dat bouwwerken zoals de piramides in Egypte, Stonehenge en de Maya-tempels met hulp van buitenaardse wezens gebouwd zijn. Hij ondersteunt zijn beweringen onder andere met muurafbeeldingen en de kennis van wiskundige nauwkeurigheid die ze in die tijd niet zouden hebben. Verder zegt hij dat de afbeeldingen in de Nazca vlakte, die alleen vanuit grote hoogte in een vliegtuig te zien zijn, met behulp van aliens gemaakt zijn.

Het park nabij Interlaken in Zwitserland zal mysterieuze attracties bevatten die gebaseerd zijn op - naar hij claimt - bouwwerken die met hulp van buitenaardse wezens gemaakt zijn, waaronder Stonehenge, de Egyptische piramides, Maya tempels en meer mysterieuze bouwwerken.

Het park, gesteund door grote bedrijven als Swatch en Coca Cola, verwacht ruim vijfhonderdduizend bezoekers per jaar. "We zullen de grote mysteries in de wereld tonen, maar we zullen geen verklaring geven", zegt Von Däniken.