Vliegtuigcrash: 102 doden, 1 overlevende

Een passagiersvliegtuig van Air Algerie, dat van Tamanrasset naar Algiers zou vliegen, is vlak na het opstijgen neergestort. 102 mensen zijn omgekomen bij deze crash, 1 persoon heeft het overleefd.

"Een terroristische aanslag is uitgesloten," aldus een woorvoerder van de vliegmaatschappij. "Er was een mechanisch probleem bij het opstijgen. Er is geen enkele aanwijzing die ons doet vermoeden dat het om een terrostische aanslag gaat." Volgens getuigen op de Tamainrasset luchthaven en officials van Al Algerie vatte een van de twee motoren vlam bij het opstijgen.

Minister-president Ali benflis heeft een crisiscentrum opgericht op de luchthavens in Algiers en Tamanrasset. Er is ook een onderzoekseenheid ingezet om de crash te onderzoeken. De minister van Binnenlandse Zaken Yazid Zerhouni en de minister van Transport Abdelmalek Sellal zijn op weg naar de plek waar het vliegtuig is neergestort.

Volgens Air Algerie is het neergestortte vliegtuig goed onderhouden. "Deze Boeing 737-200 was, bij het opstijgen, in perfecte staat," aldus de woordvoerder. Het weer zou volgens hem ook niet de oorzaak zijn van de crash.

Het overheidsbedrijf Air Algarie is opgericht in 1953 en dit is het eerste vliegtuig van dat bedrijf dat is neergestort.