FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 maart 2003

Rotterdam niet veiliger door Leefbaar Rotterdam

Farzin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Rotterdam heeft haar belofte om Rotterdam veiliger te maken niet waar kunnen maken. Raadslid Harry Maronier van Leefbaar Rotterdam zegt het zelfs nog harder: "Als er nu verkiezingen waren, zouden we de helft van onze zetels kwijtraken!"

Vorig jaar behaalde de partij een historische overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onder leiding van Pim Fortuyn werden 17 zetels gehaald. Maar nu de balans wordt opgemaakt, is de stemming niet echt vrolijk. PvdA-voorman Bert Cremers moet ook constateren dat de komst van zoveel nieuwe mensen de raad niet echt goed heeft gedaan. "Het waren geen hoogtijdagen wat betreft de kwaliteit van de besluitvorming."

De oppositie signaleert dat er nog steeds een grimmige sfeer in de stad is. "Het is goed dat er veel aandacht is voor de veiligheid. Maar de gekozen aanpak leidt tot afstandelijkheid. Groepen die voorheen betrokken waren bij de stad, vooral de Turken en Marokkanen, trekken zich terug in de eigen gemeenschap", zegt Cremers.

Vliegtuigcrash: 102 doden, 1 overlevende

Een passagiersvliegtuig van Air Algerie, dat van Tamanrasset naar Algiers zou vliegen, is vlak na het opstijgen neergestort. 102 mensen zijn omgekomen bij deze crash, 1 persoon heeft het overleefd.

"Een terroristische aanslag is uitgesloten," aldus een woorvoerder van de vliegmaatschappij. "Er was een mechanisch probleem bij het opstijgen. Er is geen enkele aanwijzing die ons doet vermoeden dat het om een terrostische aanslag gaat." Volgens getuigen op de Tamainrasset luchthaven en officials van Al Algerie vatte een van de twee motoren vlam bij het opstijgen.

Minister-president Ali benflis heeft een crisiscentrum opgericht op de luchthavens in Algiers en Tamanrasset. Er is ook een onderzoekseenheid ingezet om de crash te onderzoeken. De minister van Binnenlandse Zaken Yazid Zerhouni en de minister van Transport Abdelmalek Sellal zijn op weg naar de plek waar het vliegtuig is neergestort.

Volgens Air Algerie is het neergestortte vliegtuig goed onderhouden. "Deze Boeing 737-200 was, bij het opstijgen, in perfecte staat," aldus de woordvoerder. Het weer zou volgens hem ook niet de oorzaak zijn van de crash.

Het overheidsbedrijf Air Algarie is opgericht in 1953 en dit is het eerste vliegtuig van dat bedrijf dat is neergestort.

Dodenlijst bij politie Amsterdam bekend

Politie en justitie in Amsterdam houden er ernstig rekening mee dat er meer liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zullen plaatsvinden. Uit vertrouwelijke processen-verbaal van de Amsterdamse recherche blijkt dat er al enige tijd een zwarte lijst met namen rondgaat van potentiële slachtoffers. Eén van de namen op die lijst is die van ex-Heineken ontvoerder Willem Holleeder.

In het tv-programma Zembla, vanavond op Nederland 3 (21:15-22:00) werden deze processen-verbaal getoond. Daaruit blijkt dat buiten Holleeder ook wordt verwacht dat de leider van de Nederlandse Hells Angels, Willem van Boxtel, en vastgoedmagnaat Willem Endstra mogelijk geliquideerd gaan worden.

De hoofdofficier van Justitie in Amsterdam bevestigt het bestaan van een dodenlijst en zegt niet te verwachten dat het geweld zal ophouden.

Zembla info:
Onrust in de onderwereld. Zembla onderzoekt de oorzaken en achtergronden van de reeks liquidaties in Amsterdam (van onder meer Sam Klepper en Cor van Hout). De uitzending maakt duidelijk hoe door de steeds grotere financiële belangen en de toenemende verstrengeling met de bovenwereld het geweld onder topfiguren in de onderwereld niet makkelijk te stoppen zal zijn.

Voor wie de uitzending gemist heeft: Op de site van Zembla is veel info terug te vinden; onder andere twee processen verbaal

Rellen in een gouden kooitje

Een rel in het koninklijk huis, een gebeurtenis voor pers en volk. Prinses Margarita de Bourbon de Parme, dochter van prinses Irene en getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn, de rel in eigen persoon is de gangmaker op dit relfeest. Elke mogelijke beschuldiging wordt door Margarita, verpakt in een hoopje modder, in de richting van personen van het koninklijk huis geslingerd.
De eerste dagen liet ik dit nieuws maar links liggen. De koppen als 'Familieruzie in oranjehuis' en 'Prinses wil geld zien van Staat' boeiden mij niet echt. Maar gaandeweg leek het aantal artikelen in een stortvloed op ons af te komen en wat belangrijker was, er kwamen steeds nieuwe aantijgingen naar voren. Waar het begon met het tegenwerken van haar man Edwin en enkele individuele problemen, werd het steeds erger. Via diefstal en onderscheppingen van bankafschriften kwamen we terecht bij 'Beatrix misbruikt haar macht', een flinke belediging voor de koningin waar, zo bleek vandaag, een celstraf van vijf jaar op kan komen te staan. Mijn interesse werd gewekt door de immense lijst van beschuldigingen die Margarita weet te brengen. Daar moet je toch een behoorlijke drama pocket serie voor thuis hebben liggen.

Terwijl heel Nederland zich inmiddels over de kwestie buigt dient het volgende probleem zich alweer aan, het afluisteren. De microfoon zou volgens de AIVD slechts een schroef zijn. Balkenende, de goedheid zelfe, riep direct alle journalisten op om naar de schroef te komen kijken. Toen ik vanmorgen de krant doorlas zag ik dat alle cartoonisten zich aan de schroef hadden toegewijd. Niet alleen bleek de schroef de druppel die, wat ik maar de 'geloofwaardigheidsemmer' zal noemen, deed overlopen, maar ook ben ik met stijgende verbazing de artikelen gaan lezen. Ook al is misschien niet veel respect op te brengen voor de acties van de prinses, toch is te zeggen dat ze geprezen mag worden met een dergelijke inmense fantasie.

Ondertussen kan heel Nederland de namen van dit adelijke echtpaar al dromen en wacht ik al met vreugde op de volgende aantijging uit de bijna oneindige put der fantasie in het hoofd van prinses Margarita. En niet alleen trek ik de conclusie dat Britse huispraktijken zich ook in Nederland af kunnen spelen, maar ook ben ik erachter wie in huize 'de Roy van Zuydewijn - de Bourbon de Parme' (8x woordwaarde) de broek aanheeft. Ik heb Edwin nog nergens op een reactie kunnen betrappen.

Spammers bedreigen maker Spamvrij

De website spamvrij.nl, waarop de gegevens van verzenders van spam (ongewenste e-mail) bijgehouden worden, is door ernstige bedreigingen enige dagen niet of nauwelijks bereikbaar geweest. Spamvrij.nl pakt verzenders van ongewenste reclame per e-mail keihard aan. De bedrijven die zich aan deze hinderlijke manier van adverteren schuldig maken, worden op de site met naam en toenaam genoemd.

Dat is kennelijk bij een aantal notoire spammers in het verkeerde keelgat geschoten. HostingXS, de provider die de website voor de maker van Spamvrij.nl, Rejo Zenger, in de lucht hield, besloot gisteren alle banden met de omstreden site te verbreken, nadat eerder die dag telefonisch met lichamelijk geweld gedreigd werd. Al eerder was HostingXS gebeld door mensen die op zoek waren naar de heer Zenger, omdat ze met hun naam van de site afwilden.

Directeur Salemink van HostingXS: ''Ene Paul wilde meer informatie over Rejo Zenger, de maker van de site. Hij zei dat er al het nodige onderzoek naar hem gedaan was en dat hij dat ventje wel eens op zou zoeken om hem te vertellen dat dit niet kon. Dat hij niet moest denken dat hij alles kon flikken.''

Zenger kon volgens de beller bovendien flinke schadeclaims verwachten als hij niet zou stoppen met het bijhouden van de lijst. Ook HostingXS werd daarmee gedreigd. Directeur Salemink, die de site opzich een goed initiatief vond, had daar geen zin in en trok de stekker eruit. Zenger moest daarom ineens op zoek naar een andere provider.

Nieuw internet snelheidsrecord

dharkon had ons via de newssubmit het volgende vertaalde en herschreven nieuwsbericht te melden:

Wetenschappers hebben een nieuw internet snelheidsrecord gevestigd. Vanaf locatie Sunnyvale in de VS werd 6.7 gigabytes aan data over 10.978 kilometer naar Amsterdam verstuurd. Dit alles vond plaats in nog geen minuut tijd.

Een hoeveelheid data gelijk aan 2 volgeschreven DVD's werd met een gemiddelde snelheid van 923 megabits per seconde verzonden. De heer Les Cottrel van het Standford Linear Accelerator Center zegt dat door het verkennen van de huidige internetgrenzen, hoge-snelheids-data-transfers gebruikt kunnen worden voor alledaagse praktische toepassingen. Je kunt hierbij denken aan artsen die vanaf verschillende plekken op de wereld hetzelfde cardiogram doorspitten en daarbij in realtime diagnoses delen en een behandeling plannen.

De data werd in dit geval verstuurd via het Internet2 netwerk. Dit netwerk is door 200 verschillende universiteiten opgezet in een wereldwijde onderneming ter behoeve van de ontwikkeling van de volgende internet generatie. De bedoeling is dat dit netwerk in de toekomst instant transfers mogelijk maakt van grote hoeveelheden data voor onderwijsinstellingen en onderzoekscentra.

"Vagina was inspiratie voor Stonehenge"

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

 Anthony Perks, professor in de obstetrie en gynaecologie en een dokter van het vrouwenziekenhuis in Vancouver hebben in een artikel beweerd dat Stonehenge gebaseerd is op het vrouwelijke geslachtsdeel.

Het onderzoek werd geinspireerd door enkele stenen van Stonehenge, die duidelijk gladder waren dan de andere. Dit deed denken aan hoe de vrouwelijke huid zachter dan de mannelijke wordt door oestrogeen.

De twee grootste ringen, waarvan de binnenste ei-vormig is, zijn vergelijkbaar met de schaamlippen. Het altaar boven het midden is dan de clitoris en het lege midden, met een cirkel van stenen er omheen, is het geboortekanaal.

Nog een argument voor deze theorie is dat in een vergelijkbaar monument een stukje verderop een geofferd kind in het midden is gevonden. Het is mogelijk dat er ook in Stonehenge een baby ligt begraven.

In vergelijking met andere heuvels op het eiland zijn er erg weinig begraafplaatsen in de buurt van Stonehenge. "Het was bedoeld als een plek van leven, niet van dood," zegt Perks. Hij denkt dat Stonehenge een "Moeder Aarde" godin representeert, een populaire godin onder oude culturen. Een groot aantal beeldjes van haar zijn gevonden. Stonehenge is gemaakt in een tijd van grote kindersterfte, wat Stonehenge tot een plek maakt die als onderdeel van een vruchtbaarheidsceremonie gebruikt werd.

John David North, professor in de filosofie te Groningen, heeft de mening dat Stonehenge een astronomisch doel heeft omdat het uitgelijnd is met sterren.

Perks ziet hierin het samenkomen van Vader Zon met Moeder Aarde.

Edgar Davids moet inleveren

Juventus heeft Edgar Davids laten weten dat een nieuw contract enkel ter sprake komt, indien hij 30% van zijn salaris inlevert.

De club wacht voorts met het beginnen van de contractbesprekingen totdat enig zicht is op het uiteindelijk Champions League resultaat, volgende week kan de club zich mogelijk kwalificeren voor de kwartfinales.

Davids verdient momenteel 3 miljoen Euro en zou derhalve terugmoeten naar twee miljoen Euro per jaar. Davids zou hier niet onwelwillend tegenover staan, alleen wenst hij wel een contract van tenminste drie jaar te tekenen. Davids is nog tot medio 2004 aan Juventus verbonden.

Beurs op laagste stand sinds 1996

De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs heeft vandaag een nieuw dieptepunt bereikt; de AEX sloot op 246,89, 2,62% lager dan gisteren. Het is de laagste stand van de index sinds 1996.

De index werd omlaaggetrokken door drie hoofdfondsen die cijfers presenteerden: Aegon, Van der Moolen en Numico. De lagere opening op Wall Street en de renteverlaging door de ECB (analisten rekenden op meer) werkten ook niet mee.

De belangrijkste graadmeter van de Amsterdam beurs staat nu bijna 25% lager dan begin 2003, en ruim 50% lager dan een jaar geleden. Ten opzichte van september 2000, toen de index even boven 700 punten kwam, bedraagt het verlies nu 65%.

Osama bin Laden is nog in leven

Jim/twired had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vorige weekeinde gearresteerde meesterbrein achter de aanslagen van 11 september, Khalid Sjeik Mohammed, heeft een maand geleden in Pakistan een ontmoeting gehad met de leider van de terroristische organisatie al-Qaeda, Osama bin Laden. Uit materiaal dat bij Mohammeds arrestatie is gevonden, blijkt dat de twee elkaar in februari hebben gesproken.

Volgens een hoge Pakistaanse functionaris is er geen twijfel over dat bin Laden leeft en gezond is: "We hebben documenten waaruit blijkt dat hij leeft en in onze regio is."

De VS noemt een ontmoeting tussen de twee kopstukken van al-Qaeda geloofwaardig. Volgens de Verenigde Staten bewijst het dat bin Laden nog altijd de touwtjes in handen heeft en bovendien van plan is een grote aanslag te plegen.

De FBI is inmiddels een onderzoek gestart naar zeker 12 mensen in de Verenigde Staten, wiens namen op een lijst stonden die Mohammed op het moment van zijn arrestatie bij zich droeg. Het zou gaan om mensen die aanslagen in de VS voorbereiden. Mohammed is inmiddels in handen van de VS.

De FBI vreest dat de arrestatie van Mohammed mogelijk wraak-acties in de VS zal uitlokken.

Khalid Sjeik Mohammed bij zijn aanhouding

Machlas is Ajax niet vergeten

Nikos Machlas heeft zijn eis voor een plek in het eerste elftal van Sevilla FC met een opmerkelijk dreigement kracht bijgezet: "Als ik dit weekeinde niet speel, is het beter dat ik terugkeer naar Nederland".

De Griekse spits is bij Sevilla niet verzekerd van een basisplaats en heeft in 4 wedstrijden geen doelpunt weten te maken. Afgelopen week moest hij vanaf de bank toekijken hoe Sevilla van Betis Sevilla won.

Problemen met 1/2-finale Amstel Cup

Een aantal problemen leiden ertoe dat het nog onzeker is waar, wanneer en hoe de halve finale van de Amstel Cup tussen Feyenoord en Ajax gespeeld gaat worden.

Woensdag 16 April zouden de twee halve-finalisten tegen elkaar moeten aantreden voor een plaats in de finale. Maar de gemeente Rotterdam voelt er niets voor toestemming te geven voor een risicowedstrijd op woensdag. Volgens de "gewoonten" van de Rotterdamse gemeenteraad worden risicowedstrijden alleen op zondag om 13:00 gespeeld, aangezien er dan voldoende politietoezicht opgetrommeld kan worden, en overdag spelen zoiezo veiliger is dan 's avonds, aldus de gemeenteraad.

Het tweede probleem komt van de kant van de NS, die in de avondspits geen extra treinen kan inzetten om de 1600 Ajax-supporters naar Rotterdam te laten reizen. En aangezien bij een risico-wedstrijd als deze een treincombi verplicht is, is het de vraag hoe de Ajax-supporters wel naar Rotterdam kunnen worden vervoerd. Ook is het niet mogelijk de wedstrijd om te keren (Ajax-Feyenoord), aangezien dan het probleem voor de NS alleen maar verplaatst wordt.

Ook SBS 6, die de uitzendrechten van de Amstel Cup in bezit heeft, heeft zich er al mee bemoeid. Lex Muller, programmadirecteur van SBS 6, wil dat de wedstrijd net als alle andere bekerwedstrijden op dinsdag- of woensdagavond gespeeld wordt. Kan het niet in Rotterdam of Amsterdam dan moet de wedstrijd op neutraal terrein, zonder supporters, worden gespeeld. Zowel Ajax als Feyenoord zijn het niet eens met deze denkwijze van SBS, hebben ze via diverse media vandaag laten weten.

Niet reanimeren graag

Een 85-jarige Engelse weduwe, Frances Polack, heeft op haar borstkas de woorden "Niet reanimeren" laten tatoeëren. De vrouw wilt niet dat ze gereanimeerd wordt mocht het nodig zijn. De vrouw verklaarde niet een trend te willen zetten, maar op z'n minst wel een discussie op gang wil brengen.

De vrouw, die vroeger zuster was, betaalde 25 pond voor de tatoeage met de instructies en een hartje met een 'verboden te betreden' symbooltje er naast zodat duidelijk is voor eventuele medici dat ze niet gereanimeerd wilt worden.

"Jaren geleden heb ik mensen gereanimeerd zien worden die ze eigenlijk niet meer hadden moeten reanimeren.", aldus Polack. "Ik wil niet twee keer doodgaan, door me weer bij te brengen zou ik het allemaal nog een keer moeten beleven.".

Jonge Marokkanen zijn vaker schizofreen

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jonge Nederlanders van Marokkaanse afkomst lijden 11 keer zo vaak aan schizofrenie als hun autochtone leeftijdsgenoten. Deze cijfers werden gisteren geopenbaard in het tv-programma NOVA. Het gaat vooral om jonge Marokkaanse mannen van de zogenaamde tweede generatie, zonen van Marokkaanse immigranten die zich in Nederland hebben gevestigd. Ook Surinamers hebben een verhoogde kans op psychische stoornissen. Opvallend is dat Turken in vergelijking met Nederlanders maar een weinig verhoogd risico hebben.

Volgens twee Marokkaanse psychiaters, Salaa Sidali en Said Bellari, zou dit te maken met de stress die jonge Marokkanen ervaren. Doordat ze zich in twee werelden bevinden, hebben de jonge Marokkanen volgens de psychiaters mogelijk te maken met 'conflicten op psychisch niveau' die schizofrenie kunnen aanwakkeren.

Aan de enke kant moeten jonge Marokkaanse Nederlanders voldoen aan de Marokkaanse cultuur van hun ouders, daarnaast ervaren ze de 'vrijheid' van de Nederlandse samenleving.

Turkse jongeren hebben minder met deze stress te maken omdat de Turkse samenleving al veel meer 'verwesterd' is, aldus de psychiaters.

Schizofrenie is een chronische stoornis waarbij de patiënt lijdt aan terugkerende psychoses. Tijdens zo'n aanval heeft hij waandenkbeelden en hoort hij stemmen. De ziekte is met medicijnen wel te behandelen, maar nooit te genezen.


-
Via de site van NOVA is de uitzending terug te zien.


Lollige en kwetsende opmerkingen kunnen achterwege blijven.

Nieuwe auto voor McLaren

De mysterieuze McLaren MP4/18 zullen we dit weekend nog niet zien in Melbourne, in plaats daarvan heeft McLaren gekozen om met een nieuwe versie van vorig jaar rijden, de MP4/17D

"Ons doel is om de 2e plaats terug te krijgen, voor Williams", zegt Martin Whitmarsh, manager van McLaren. "Wat Ferrari betreft, dat zien we later dan nog wel."

De MP4/17D is niet een complete nieuwe auto en daarom gebruiken ze 17D om te laten zien dat het nog om een auto van vorig jaar gaat. Maar er zijn natuurlijk wel veel veranderingen aan toegevoegd, de MP4/17D die we tegen zullen komen in Melbourne, heeft een complete nieuwe transmissie en een totaal aangepast motor, waardoor 50 PK aan kracht is gewonnen ten opzichten van de motor van vorig jaar. Het doel van het team is om alles in gereedheid te brengen voor de MP4/18, die zeer waarschijnlijk tijdens de Grand Prix van Spanje wordt ingezet.

Ron Dennis hoopt met deze nieuwe auto en met een nieuw team, eindelijk zijn "dreamteam" te hebben gevonden om te kunnen strijden tegen Ferrari.
We zullen vanzelf zien of dat ook gaat lukken.

Tsjech steekt zichzelf in brand

Donderdagochtend heeft een 19-jarige Tsjech zichzelf in brand gestoken in het centrum van Praag. Ondanks pogingen van omstanders om het vuur te doven, overleed de Tsjech in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Gross vertelde voor een radiostation dat de jongen had laten weten "teleurgesteld en ontevreden te zijn met de politieke situatie in Tsjechie". Daarnaast zou hij hebben willen protesteren tegen de dreigende oorlog in Irak. Tsjechische media melden dan de jongen een afscheidsbrief heeft achtergelaten op internet.

Donderdagmiddag hebben een aantal inwoners van Praag bloemen neergelegd op de plaats waar de jongen zich in brand stak.

'Clinton tv-presentator bij CBS'

Volgens het Amerikaanse vakblad 'Variety' zal de voormalige president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, aan de slag gaan bij CBS als televisiepresentator.

'Variety' meldt dat Clinton in het nieuwsprogramma '60 minutes' de vaste discussieronde Counterpoint voor zijn rekening zal gaan nemen. Samen met zijn voormalige Republikeinse tegenstrever Bob Dole zal hij actuele politieke thema's gaan behandelen.

Internet leidt steeds vaker tot liefde

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internet is een bron van liefde! Dat heeft de Amerikaanse internetprovider America Online (AOL) samen met het Franse instituut voor internationale studies RoperASW onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 mensen uit Frankrijk, Duitsland en Engeland. In Duitsland bleken de meeste relaties via internet te ontstaan. 62 procent van de contacten via internet leidt bij onze oosterburen ook daadwerkelijk naar een ontmoeting. Fransen en Britten zijn wat koeler. Daar ontstaat maar in 39 en 41 procent van de contacten een ontmoeting.

Internetters geven ook best snel hun e-mailadres of hun telefoonnummer. Een op de drie ondervraagden gaf aan al meteen bij het eerste contact zijn gegevens te geven. Ook verschilt het gebruik van internet. Fransen zijn ongeveer 9 uur per week online, Engelsen maar 7. Duitsers zijn nog minder online: maar 4 uur.

Protestactie tegen komst AEL

Morgen zullen Joodse jongerenorganisaties demonstreren, bij de Universiteit van Amsterdam, tegen de haatcampagne die de Arabisch Europese Liga (AEL) volgens hen voert tegen de Nederlandse samenleving. Het protest valt samen met de komst van de oprichter van de AEL, Dyab Abou Jahjah, naar de universiteit. Hij gaat daar een lezing houden.

De actie van de joodse jongeren is het eerste officiële protest tegen de komst van de AEL naar Nederland. De organisatie van de demonstratie is in handen van het CiJO, de jongerenorganisatie van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Het CiJO verzet zich onder meer tegen de doelstelling van de AEL om de staat Israel in zijn geheel te ontmantelen. Ook tegen de radicale uitspraken van de AEL leider en andere AEL kopstukken is het protest gericht. Volgens het CiJO wekken die onbegrip, woede en aversie op. Zo liet de voorlopige Nederlandse AEL-NL leider, Jamal Jawad, zaterdag weten dat de AEL niet zal samenwerken met Gretta Duisenberg en gematigde joden, zoals Ander Joods Geluid: ,,Zij willen een oplossing met twee staten, wij niet. Israël moet verdwijnen. We zijn compromisloos.''

MDL

De AEL zelf gaat het comité Moslim Haat Nee, dat in het leven was geroepen door voorstanders van de partij, laten voortbestaan onder de naam Muslim Defense League (MDL). AEL-leden richtten dit comité op, om tegen de installatie van Ayaan Hirsi Ali als Kamerlid voor de VVD te demonstreren, zonder zich als lid van de AEL bekend te hoeven maken. De AEL was op dat moment nog niet klaar en de vrees bestond dat de media-aandacht als gevolg van een te vroegtijdig publiek optreden de verdere vorming van de organisatie zou kunnen bemoeilijken.

De Muslim Defense League zal in de toekomst het actievoerende orgaan van AEL-NL worden. ,,De MDL zal ook mensen die ons beledigen en stigmatiseren zoals Ayaan Hirsi Ali, eindeloos achtervolgen met juridische procedures'', aldus de Nederlandse AEL-leider Jawad.

CD Review: Moloko - Statues

Carnaval is weer voorbij, dus de hoempapa muziek mag weer terug in de kast. Vanaf deze week ligt het nieuwe album van Moloko, Statues, in de winkel.


Ik kende Moloko eigenlijk alleen van hun hit 'Sing It Back' uit 1999, maar naar hun discografie kijkend besef ik me meteen dat ik me moet gaan schamen. Dat doe ik dus maar, ondertussen lezen jullie hier meer over hun nieuwe album.


TitelStatues
ArtiestMoloko
LabelEcho / Roadrunner Records
Release datum28-02-2003
Lengte57:23
GenreDance

Particulieren claimen massaal een .nl-domein

In februari 2003 zijn er 14.000 .nl-domeinnamen meer geregistreerd dan in de maand ervoor. Dat heeft de SIDN, die belast is met de registratie, laten weten. De toename komt doordat het sinds 29 januari ook voor particulieren mogelijk is een .nl-domeinnaam te claimen. Daarvoor konden bedrijven dat alleen.

De SIDN is blij met de toename. Ze stelt met tevredenheid vast dat er gretig gebruik wordt gemaakt van de .nl-domeinen voor particulieren. "Er wordt duidelijk in een behoefte voorzien", aldus de SIDN.

Als de groei in de komende maanden met meer dan 20.000 per maand zal toenemen zal het miljoenste .nl-domein in november 2003 geregistreerd worden. De kans is groot dat deze domeinnaam door een particulier wordt geregistreerd.

CFK legt beslag op tegoeden FC Utrecht

Op de tegoeden van profclub FC Utrecht is beslag gelegd door het pensioenfonds voor profvoetballers (CFK). Het betreft onder meer tegoeden van de club bij de NV Eredivisie, de transfersom van Dirk Kuyt en televisiegelden.

FC Utrecht had afgesproken om vóór 24 februari een bedrag van 250.000 euro over te maken aan het pensioenfonds. Daar men dit niet heeft gedaan, is het CFK tot deze actie overgegaan.

De situatie voor FC Utrecht wordt nu zeer penibel; het CFK-bestuur hanteert namelijk een streng incassobeleid. Na vier aanmaningen kan het al een faillissementsaanvraag doen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Tuur hoort 4 jaar tegen zich eisen

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boxer Regillio Tuur heeft gisteren voor de rechtbank in Rotterdam vier jaar cel tegen zich horen eisen. Tuur staat terecht voor poging tot doodslag. In juli werd hij opgepakt voor mishandeling van zijn vriendin Pieternel.

Maandenlang heeft hij de moeder van zijn dochtertje stelselmatig afgerost. En uiteindelijk heeft hij haar met schoppen, trappen en linkse en rechtse directe stoten zo toegetakeld dat het een poging tot doodslag moet worden genoemd.

Het is volgens de officier van justitie ook niet de vraag óf, maar alleen de vraag wannéér dat opnieuw gebeurt en hoe ernstig de gevolgen dan zullen zijn. Eerdere (werk)straffen en psychologische hulp hebben namelijk niets opgeleverd.

Tuur gaf zelf de schuld voor een deel aan zijn ex-vriendin; ze zou hem hebben 'gek' gepest. Verder zei Tuur onder meer: ''Ik ben zevenvoudig wereldkampioen. Als ik vol tegen een slaap sla, overleeft een vrouw dat niet. Als ik iemand dood wil slaan, doe ik dat met één klap. Als ik iemand met een vuist raak, breekt er te allen tijde iets''.

Het is niet het enige vergrijp waardoor Tuur voor de rechter stond. Eén maand voor zijn arrestatie had hij al in de cel gezeten wegens het mishandelen van een agent.

André Hazes en Rachel toch weer bij elkaar

jakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:
André Hazes met zijn vrouw Rachel
André Hazes en zijn vrouw Rachel van Galen hebben gistermiddag besloten dat ze toch nog bij elkaar blijven. Het paar was eerder uit elkaar gegaan. André verliet hun huis aan de Vinkeveense Plassen en is naar een hotel gegaan. Hij zou dit vooral gedaan hebben om de kinderen, Dré-tje jr. en Roxeanne, te ontzien.

Nadat ook Rachel een poosje heeft kunnen nadenken, is zij gisteren naar het hotel waar André verblijft gekomen. Na een lang gesprek besloten ze een doorstart te maken.

Komend weekeinde gaat André weer naar huis.

Van Hooijdonk nog een jaar bij F'noord

De supporters van Feyenoord kunnen opgelucht ademhalen. Pierre van Hooijdonk heeft gisteren voor de camera's van SBS6 toegegeven dat de optie op een jaar contractverlenging al in December door Feyenoord is gelicht.

Ook deelde Pi-Air, na de bekerwedstrijd tegen Vitesse, aan de verslaggever van SBS6 mee dat er geen financiele consequenties aan zijn verbonden, zowel aan zijn kant als de kant van Feyenoord. "Bij het maken van mijn contract stonden alle details al vast, Feyenoord hoefde alleen de optie nog maar te lichten, simpel zat toch?" aldus een getergde Van Hooijdonk tegenover Hans Kraaij Jr.

Al weken gingen er geruchten dat Van Hooijdonk niet tevreden was bij Feyenoord en dat hij teveel geld vroeg bij de contractverlenging. Alles werd gisteren door Van Hooijdonk naar het land der fabelen verwezen. Pi-Air wilde echter expliciet niet praten over zijn band met de supporters, waarbij hij de laatste tijd nogal gevoelig ligt.

Finse taal te moeilijk?

Een Schotse tiener, die zich had aangeboden bij het Finse leger, heeft na negen dagen weer ontslag genomen omdat hij de taal niet verstond.

Hamish Colville had zich vrijwillig gemeld voor dienst in het Finse leger om zijn dubbele nationaliteit niet te verliezen. De 18-jarige, wiens moeder Finse is, zei dat hij het voor bekeken hield omdat de taal zo moeilijk is om te verstaan.

"Ik verstond niks van wat ze zeiden. Ze wilden me zelfs niet in de buurt van een wapen laten omdat de veiligheidsvoorschriften mij niks zeiden. Mijn dagen waren gevuld met eten en in mijn kamer zitten lezen, terwijl de anderen de interessante dingen konden doen."

Hamish vertelde zijn officier dat hij graag zijn dienstplicht in een burgerrol wilde voltooien, maar het lijkt erop dat zoiets twijfelachtig wordt. Tegen de tijd dat hij weer naar Finland moet, starten zijn cursussen aan de universiteit van Edinburgh weer.

"Stoute laptop"

De eigenaar van een bar in de Verenigde Staten werd gearresteerd nadat hij op zijn laptop had geschoten.

George Doughty zou 4 kogels door zijn Dell computer hebben gejaagd. Volgens de politie zou hij daarna de verwoeste laptop aan de muur hebben gehangen als trofee.

De man zette de laptop in het midden van de bar, waarschuwde een paar klanten om hun oren te bedekken en vuurde vier keer op de computer. De man wordt nu beschuldigd van het in gevaar brengen van zijn klanten en het gebruik van verboden wapens.

Sport verbroedert niet altijd

Zo blijkt maar weer in Formule 1 in de strijd die nu gevoerd wordt tussen Dennis (McLaren) en Stoddart (Minardi)

Met nog maar een paar uur voordat de eerste race begint, heeft de teambaas van Minardi het gevoel dat de grote teams zoals McLaren en Williams hem liever zien verdwijnen dan komen.

"Ik denk dat Ron van me af wil en het maakt hem dan niet uit of Minardi dan mee de diepte in gaat? Al het commentaar dat Minardi niet thuis hoort in de Formule 1 slaat gewoon nergens op, wij zijn één van de oudste teams van de Formule 1, zijn ze dat soms vergeten?
Wij rijden al 19 jaar mee met de Formule 1, het klopt dat we krap zitten in het budget en er is dan ook geen ruimte voor fouten.
Maar het zou niet goed zijn als de sport weer een team verliest, nadat we Prost en Arrows al zijn kwijt geraakt?"

Morgen tijdens de persconferentie zullen de drie teambazen bij elkaar zitten en dan zal ook zeker dit onderwerp ter sprake komen. Als de Formule 1 namelijk nog één team verliest, en Minardi is niet de enige met financiële problemen, kan er een contractueel probleem komen met de individuele circuits. Bovendien zouden de andere teams met een extra auto op het circuit moeten komen.

Meeste Palestijnen: stop zelfmoordaanslagen

Uit een onderzoek van de universiteit van Bir Zeit op de westelijke Jordaanoever blijkt dat 2 op 3 Palestijnen (68,4 procent) zich uitspreekt voor het stopzetten van de zelfmoordaanslagen op burgers als dit leidt tot een akkoord. 13,6 procent is zelfs voor onvoorwaardelijke stopzetting.

Toch is er nog 28 procent van de Palestijnen voor het voortzetten van de aanslagen. Het initiatief voor het stopzetten van de aanslagen kwam van Egypte.

[Update]Uitslagen UEFA Cup

De achtste finales zijn weer gespeeld in de UEFA cup en dit zijn de uitslagen


Besiktas * - Slavia Praag (0 - 1) 4 - 2
VfB Stuttgart - Celtic * (1 - 3) 3 - 2
AEK Athene - Málaga * (0 - 0) 0 - 1
Liverpool * - Auxerre (1 - 0) 2 - 0
Boavista * - Hertha BSC (2 - 3) 1 - 0
Anderlecht - Panathinaikos * (0 - 3) 2 - 0
Denizlispor - FC Porto * (1 - 6) 2 - 2
Wisla Krakow - Lazio Roma* (3 - 3) 1- 2

De kwartfinales die op 13 maart worden gespeeld zien er nu als volgt uit:

Celtic - Liverpool
Malaga - Boavista
FC Porto - Panathinaikos
Besiktas - Lazio R.

Returns worden gespeeld op 20 maart.

6 maart 2003:
Gisteravond heeft Lazio Roma 2 - 1 gewonnen van Wisla Krakow, waardoor Lazio Roma doorgaat naar de kwartfinales.

VS krijgt inzage in gegevens passagiers

Vanaf vandaag moet iedere luchtvaartmaatschappij haar passagiersgegevens vrij geven aan de Amerikaanse autoriteiten. De Amerikanen willen niet alleen de standaard gegevens weten, maar ook creditcardnummers en gegevens over degene die bezocht wordt, dienen bekend te zijn. Deze gegevens worden vervolgens gecheckt met de bestaande FBI en CIA bestanden. Iedere passagier krijgt vervolgens een profiel en een code. Dit geldt alleen voor vluchten van en naar de VS.

De code groen betekent dat de passagier vrije doorgang heeft en gewoon mee kan reizen, geel houdt in dat er extra controle moet plaatsvinden en met rood kan de passsagier niet mee vliegen. Passagiers die geweigerd worden, kunnen geen bezwaar maken en krijgen ook geen inzage in de criteria.

De Europese Unie is, in strijd met de eigen privacywetgeving, akkoord gegaan met de eis van de Amerikanen. Dit uit solidariteit met de strijd tegen het terrorisme.

Luchtvaartmaatschappijen die niet meewerken kunnen een fikse boete verwachten.

Met dank aan Farzin voor de tip!

'Vredes' T-shirt niet gewenst in de VS

Een advocaat is afgelopen dinsdag gearresteerd omdat hij weigerde zijn T-shirt uit te trekken.

De man, Stephen Downs, droeg een T-shirt waarop de tekst "Give Peace A Chance"* en werd door de beveiligingsmedewerkers verzocht zijn T-shirt uit te trekken of het winkelcentrum te verlaten. Toen hij dit weigerde, werd de hulp van de politie ingeroepen en de man werd gearresteerd.

Volgens Down probeerde de politie hem ervan te overtuigen dat hij fout zat, en dat het 'winkelcentrum een privé-terrein is'. Hij gedroeg zich volgens de politie niet goed in het winkelcentrum.

Stephen Downs bleef volhouden dat hij niets verkeerds had gedaan en werd uiteindelijk, nadat hij zijn eigen borgsom had betaald vrijgelaten.

Downs wordt op 17 maart 2003 verhoord en riskeert een gevangenisstraf van maar liefst een jaar.

*Geef Vrede Een Kans

Amerikaanse acteurs bang voor zwarte lijst

Krullie21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse acteurs zijn geschrokken van de melding van de belangrijkste vakbond voor acteurs dat er een zwarte lijst is met acteurs die zich openlijk uitspreken tegen de oorlog in Irak. De bond, Screen Actors Guild, waarschuwde haar leden voor de lijst.

Belangrijke acteurs als Martin Sheen en George Clooney spraken zich eerder al uit tegen een oorlog. Volgens de bond zou er onlangs gesuggereerd zijn dat bekende mensen die 'onacceptabele' ideeën uiten, gestraft zouden moeten worden door hun recht op werk te verliezen.

Eerder al was er ook een zwarte lijst. In de Jaren '50 circuleerde er een lijst met acteurs die vermeende communistische sympathieën hadden.

Tweelingen ontmoeten elkaar pas na 20 jaar

Een Mexicaanse tweeling, die bij de geboorte van elkaar zijn gescheiden, heeft elkaar na 20 jaar weer gevonden. Dit omdat een vriend van beiden de overeenkomsten zag en ze tot elkaar bracht. Tamara Rabi en Adriana Scott ontmoetten elkaar nadat de bewuste vriend Tamara er op wees dat hij iemand kende die verdacht veel op haar leek.

De vrouwen zijn geadopteerd door twee verschillende paren in New York. Tamara is in een Joods gezin opgegroeid in de Upper West Side wijk op het eiland Manhattan en Adriana is in een Katholiek gezin grootgebracht in een buitenwijk op Long Island. Maar beiden hadden ze geen idee dat ze een tweelingzus zo dichtbij hadden wonen, totdat Tamara ook naar Long Island kwam om te gaan studeren aan de Hofstra Universiteit.

Toen ze elkaar voor het eerst zagen was het een grote shock voor beiden, zo weet Adriana te vertellen. "It was a shock, I saw me", "Het was een schok, ik keek naar mijzelf".

Met dank aan Zerosanity voor de tip!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.