"Vagina was inspiratie voor Stonehenge"

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

 Anthony Perks, professor in de obstetrie en gynaecologie en een dokter van het vrouwenziekenhuis in Vancouver hebben in een artikel beweerd dat Stonehenge gebaseerd is op het vrouwelijke geslachtsdeel.

Het onderzoek werd geinspireerd door enkele stenen van Stonehenge, die duidelijk gladder waren dan de andere. Dit deed denken aan hoe de vrouwelijke huid zachter dan de mannelijke wordt door oestrogeen.

De twee grootste ringen, waarvan de binnenste ei-vormig is, zijn vergelijkbaar met de schaamlippen. Het altaar boven het midden is dan de clitoris en het lege midden, met een cirkel van stenen er omheen, is het geboortekanaal.

Nog een argument voor deze theorie is dat in een vergelijkbaar monument een stukje verderop een geofferd kind in het midden is gevonden. Het is mogelijk dat er ook in Stonehenge een baby ligt begraven.

In vergelijking met andere heuvels op het eiland zijn er erg weinig begraafplaatsen in de buurt van Stonehenge. "Het was bedoeld als een plek van leven, niet van dood," zegt Perks. Hij denkt dat Stonehenge een "Moeder Aarde" godin representeert, een populaire godin onder oude culturen. Een groot aantal beeldjes van haar zijn gevonden. Stonehenge is gemaakt in een tijd van grote kindersterfte, wat Stonehenge tot een plek maakt die als onderdeel van een vruchtbaarheidsceremonie gebruikt werd.

John David North, professor in de filosofie te Groningen, heeft de mening dat Stonehenge een astronomisch doel heeft omdat het uitgelijnd is met sterren.

Perks ziet hierin het samenkomen van Vader Zon met Moeder Aarde.