Door UFO ''ontvoerde'' mensen lijden echt

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die beweren door aliens ontvoerd te zijn hebben de neiging om te geloven in fantasieën en lijden aan een verstoord slaappatroon, zo hebben wetenschappers ontdekt. Maar, zeggen onderzoekers erbij, de "ontvoerden" geloven zo erg in hun ontvoering dat ze echte stress symptomen vertonen, vergelijkbaar met oorlogsveteranen die getraumatiseerd zijn geraakt op het slagveld.

Professor Richard McNally van de universiteit van Harvard, die met een team onderzoek deed onder 'ufo-ontvoerden', beweert : "Als je werkelijk gelooft dat je getraumatiseerd bent en je herinnert je bepaalde zaken, dan zal je dezelfde psycho-psychologische reacties vertonen als mensen die werkelijk getraumatiseerd werden''.

Ongeveer 4 miljoen Amerikanen zijn er van overtuigd dat ze ooit werden ontvoerd door aliens. Nader onderzoek toonde aan dat deze mensen - voor hun ontvoering - reeds een diepe interesse vertoonden in new-age. Velen onder hen waren geïnteresseerd in bio-energetica, vorige levens, astrale projecties, tarot, en zo meer. Verder bleken ze ook allemaal duidelijke slaapstoornissen te hebben, gecombineerd met hallucinaties.

Zelfde ervaring

De ondervraagde 'slachtoffers' hadden ongeveer dezelfde ervaring: ze lagen op een bed, omringd door apparaten, zagen flitslichten, hoorden geluiden en voelden prikkels. Velen zagen ook vreemde wezens rond het bed en meldden seksuele handelingen. Zeven van de tien mensen zeiden zeker te weten dat eicellen en zaadcellen waren weggenomen. Daarmee zouden de ruimtewezens mensen willen kweken. De ''ontvoerden'' zijn daarna weer teruggebracht.

Verder stelden de wetenschappers vast dat menig therapeut, bij wie iemand zich met onbestemde klachten meldt, zelf aangeeft dat het misschien wel om een UFO-ontvoering gaat. De patiënt neemt die reden dan opgelucht aan: er is een 'etiketje' voor de lichamelijke klachten.