FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 februari 2003

Ajax gelijk tegen Arsenal

Ajax heeft bij Arsenal een knappe 1-1 weggehaald

Ajax heeft vanavond een knappe prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen tegen het sterke en aanvallende Arsenal. Ajax, met een heel jong team, moesten het vanavond zonder O'Brien, Van der Vaart, Litmanen en Mido stellen en stonden ook al binnen 5 minuten op achterstand door een doelpunt. Wiltord rondt een razendsnelle counter van Arsenal doeltreffend af. Lobont laat de bal tussen zijn benen door gaan.

Iets meer dan 10 minuten later komt Ajax op gelijke hoogte door een doelpunt van Nigel de Jong op aangeven van Galasek.

Over en weer komen er mooie kansen voor beide ploegen maar de teams gaan de rust in met een 1-1 stand.

In de tweede helft domineert Arsenal met aanvallend voetbal maar er onstaan maar weinig echte goede kansen. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld door Dennis Bergkamp ontstaat een mooie kans voor Arsenal omdat Lobont de bal laat vallen, maar Ajax ontsnapt aan een tegengoal omdat geen speler van Arsenal deze bal in kan tikken.

Een paar minten later is het Ajax die een voorsprong kan nemen door een mooie voorzet van rechts maar Boukhari treft het doel niet.

Na 92 minuten komt voor Ajax het verlossende eindsignaal en is Ajax dik tevree met een gelijk spel. Arsenal had gerekend op een makkelijk verdiende overwinning.

Uitslagen Champions League (18/02/03)

De tweede ronde van de Champions League ging vanavond, met vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax), na een lange winterpauze weer verder. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (18/02/03)
Groep A
FC Barcelona - Internazionale (3-0)
Bayer Leverkusen - Newcastle United (1-3)

Groep B
Arsenal - Ajax (1-1)
AS Roma - Valencia (0-1)

Tussenstanden Champions League (na 18/02/03)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona 398-2
2. Internazionale 367-6
3. Newcastle United 335-8
4. Bayer Leverkussen 304-8

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 354-2
2. Ajax 354-3
3. Valencia 352-1
4. AS Roma302-6

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (18/02/03)

De tweede ronde van de Champions League ging vanavond, met vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax), na een lange winterpauze weer verder. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (18/02/03)
Groep A
FC Barcelona - Internazionale (3-0)
Bayer Leverkusen - Newcastle United (1-3)

Groep B
Arsenal - Ajax (1-1)
AS Roma - Valencia (0-1)

Tussenstanden Champions League (na 18/02/03)
Groep A

Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona 398-2
2. Internazionale 367-6
3. Newcastle United 335-8
4. Bayer Leverkussen 304-8

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 354-2
2. Ajax 354-3
3. Valencia 352-1
4. AS Roma302-6

Kezman uit nationaal elftal

Mateja Kezman zal niet meer meespelen met Servië en Montenegro. Na een blamerend gelijkspel (2-2) tegen Azerbaijan maakte hij deze beslissing.

De aanvaller van PSV maakte dat aan voorzitter Dragan Stojkovic van de Servisch-Montegrijnse voetbalbond bekend.
Kezman maakte deze beslissing omdat er teveel niveauverschil zat tussen zijn spel bij het nationale elftal en dat bij PSV.

Stojkovic adviseerde Kezman even af te koelen en er nog eens goed over na te denken. Hij hield Kezman niet verantwoordleijk voor het verlies. Kezman had nog geen antwoord op de vraag wanneer hij terug zou komen bij het nationale elftal.

Kezman verlaat het elftal juist voor de komende wedstrijd die nu van levensbelang is. Als Servië en Montenegro puntverlies leidt in de thuiswedstrijd zullen ze niet naar het eindtoernooi van het EK 2004 gaan.

Kezman speelde 27 wedstrijden voor zijn nationale elftal waarin hij 10 keer scoorde.

Uitslagen Gouden Gids Divisie

Er stonden vandaag 5 wedstrijden op het programma in de Gouden Gids Divisie, waarvan er 1 werd afgelast. Tussen de overige 4 wedstrijden was 1 gelijkspel te vinden.

Fortuna Sittard ging op bezoek bij Eindhoven. Het werd geen heerlijk avondje voor de ploeg uit Limburg, de Eindhovenaren wonnen met 1-0 dankzij een strafschop in de slotfase, die benut werd door Lapender.

VVV begon slecht aan de wedstrijd tegen Stormvogels/Telstar en stond na 2 minuten al met 1-0 achter. Toch kwam de ploeg uit Venlo terug, dankzij 2 doelpunten van Jacobs. Een smet op de winst was de rode kaart voor Lemans in de 75e minuut.

De ploeg uit het noorden van het land, Cambuur Leeuwarden, ging op bezoek bij Veendam. De Veendammers wisten niet in de wedstrijd te komen, waardoor de thuisclub kansloos verloor met 1-4. Ook mistte Cambuur nog een strafschop, die het leed aan Veendamse zijde nog erger had kunnen maken.

De laatste wedstrijd van vanavond was Go Ahead Eagles tegen Top Oss. Het werd een enerverende partij, met vele kansen aan beide zijdes. De einduitslag was dan ook meer dan terecht, het werd een 2-2 gelijkspel doordat Top Oss in de laatste minuut nog gelijk maakte.

De uitslagen op een rijtje:
FC Eindhoven - Fortuna Sittard (1-0)
VVV - Stormv./Telstar (2-1)
BV Veendam - Cambuur L'Warden (1-4)
Go Ahead Eagles - TOP Oss (2-2)

Afgelast:
Haarlem - Heracles Almelo

Radio-manager wil grote schoonmaak op 3FM

De nieuwe zendercoördinator van de publieke popzender 3FM, Florent Luyckx, gaat een grote schoonmaak houden op de zender. Althans dat is zijn bedoeling. In ieder geval gaat het al jaren luisteraars verliezende 3FM het komende jaar positiever en jeugdiger worden, belooft hij in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad: ,,We gaan minder zeiken.''

Florent Luyckx is voormalig marketing-directeur van de platenmaatschappij Zomba. TV-kijkers naar Starmaker, waaruit K-otic voortkwam, kunnen hem ook nog wel herinneren als de man die namens het team de beoordelingen met de kandidaten besprak. Belangrijkste doel dat Luyckx zich heeft gesteld, is 3FM positiever te laten klinken. ,,De minachting voor de luisteraar en dat negatieve toontje dat je bij ons nog te vaak tegenkomt, moet er uit''.

''Arrogant toontje dj's''

Volgens Luyckx zijn er teveel ego's als DJ op 3 FM. Er zijn twee dj's, Rob Stenders en Ruud de Wild, die goed zijn in zogenoemde personality-radio. Die worden enorm gewaardeerd door de luisteraars en kunnen zich een hoop permitteren. Anderen moeten niet denken dat ze ook maar even zo een programma kunnen neerzetten: ''Veel andere dj's van 3FM proberen het kunstje van Stenders en De Wild na te doen, maar zijn er helemaal niet goed in. Gevolg is dat ze met hun negatieve gedoe de luisteraars, die we zo keihard nodig hebben, wegjagen. Het heeft geen zin om je publiek te vragen of ze de nieuwe K-otic willen horen en dan vervolgens de voor-stemmers in de uitzending compleet af te zeiken. Zo van: Hoe kun je dit nu in godsnaam goed vinden?''.

Luyckx is het arrogante betweterige toontje van een aantal 3FM jocks duidelijk zat. Voorlopig staan alleen Isabelle Brinkman en Claudia de Breij ter discussie. Brinkman doet geen goed aan de positieve sfeer op 3FM, en de Breij noemt hij een groot talent, die niet helemaal op haar plaats zit nu.

Beelen

Giel Beelen, het lastige jongetje van de klas, verdient een nieuwe kans vindt Luyckx. Dat de VARA Henk Westbroek binnenkort van de zender haalt is voor de 3FM-baas mooi meegenomen. Westbroek belichaamde de oude radio, en dat is nu net het probleem volgens Luyckx: ,,Het is onze opdracht radio te maken voor 13- tot 35-jarigen, maar in de praktijk luisteren vooral 25- tot 49-jarigen naar 3FM. Dat is niet een klein beetje mis, maar flink mis''.

Het is nog maar de vraag of Luyckx daadwerkelijk al zijn plannen kan doorvoeren. 3FM is geen 538 of Yorin waar één iemand zonder probleem het beleid kan bepalen. Bij de publieke omroep zal Luyckx toch met alle zendgemachtigden te maken krijgen, als hij programma's wil schrappen of dj's de laan uit wil sturen.

Luyckx ten tijde van Starmaker.

Jaar cel voor 75-jarige vrouw

I.B., een 75 jaar oude vrouw uit Zwijndrecht werd door de rechtbank in Dordrecht vandaag veroordeeld tot een jaar cel. De vrouw ging in april 2002 haar 80 jaar oude echtgenoot te lijf met een heggenschaar en stofzuigerstang. De man overleed negen dagen na deze 'aanslag'.

Het OM had eerder een jaar voorwaardelijke celstraf met elektronisch toezicht wegens doodslag geeist. De rechtbank vond doodslag echter niet bewezen en hield het op zware mishandeling met de dood tot gevolg. De strafeis van het OM vond de rechtbank echter te laag. De vrouw was dan wel verminderd toerekeningsvatbaar tijdens het misdrijf, maar pleegde een dusdanig ernstige daad, dat deze straf rechtvaardig is, aldus de rechtbank.

De man, die ziek was, werd verzorgd door de vrouw. Dagelijks stond ze bloot aan vernederingen van de man, aldus de vrouw. Hierdoor ging ze op twee april in 2002 haar man te lijf met de stofzuigerstang en de heggenschaar. Haar man liep daarbij steekwonden en vijf gebroken ribben op. Aan die verwondingen overleed de man later.

Voetbal: Vitesse in financiële problemen

De gemeente Arnhem is gevraagd om snel krediet te verlenen aan de voetbalclub Vitesse. Wanneer dit niet verkregen wordt dan bestaat de mogelijkheid dat de spelers geen salaris meer krijgen. De financiële problemen spelen al langer bij de club, Europese regels verbieden dat de gemeente geld zou geven. De spelers zijn verontrust, die wisten niet dat de problemen zo groot waren.

Er zouden jaren nodig zijn om weer orde op zaken te krijgen aldus de club, Ernst&Young, een onderzoeksbureau, is door de gemeente gevraagd te onderzoeken hoe erg de situatie is. Algemeen directeur ad interim Jan Snellenburg verklaarde dat de situatie heel slecht is, details van het onderzoek zijn nog niet bekend.

Deze woensdag speelt Vitesse tegen FC Zwolle, wanneer er verloren wordt dan komt de club terecht in een strijd tegen degradatie. In maart dient een kort geding tegen de Provinciale Staten van Gelderland. Die zouden hebben gezegd dat de huur van stadion Gelredome wordt verlaagd. Van rond de drie miljoen naar één miljoen euro, dit is echter nog niet gebeurd. Ondanks alle financiële problemen kreeg de club toch een licentie van de KNVB. De trainerspositie van Mike Snoei zou echter nog niet in gevaar zijn aldus de clubleiding.


Meer voetbalnieuws? Kijk op de Fok! Competitiemanager

"Ooit kinder-naaktfoto's bij Michael Jackson gevonden"

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bill Dworin, een Amerikaanse detective die tien jaar geleden onderzoek deed naar een aanklacht tegen de 'King of Pop', zegt dat Michael Jackson ooit is betrapt in een kamer vol met foto's van naakte kinderen.

Dworin onderzocht indertijd de zaak van de 13-jarige Jordy Chandler, die seksueel zou zijn misbruikt door Jackson. Volgens Dworin werden er foto's in Michael's slaapkamer aangetroffen, maar is daarvoor nooit een aanklacht ingediend omdat de naakte kinderen op die beelden niet seksueel afgebeeld stonden.

Deze informatie is nooit openbaar gemaakt omdat het niet als bewijs tegen de zanger gebruikt kon worden. Helemaal niet meer toen Jordy's familie ook de aanklacht nog eens introk. Die zaak werd namelijk onderling afgehandeld; Michael betaalde Jordy en zijn familie omgerekend 13 miljoen euro.

Momenteel wordt er weer onderzoek gedaan naar de praktijken van de zanger, nadat hij in de documentaire Living with Michael Jackson liet weten dat er wel eens jongens in zijn bed slapen.

Minister wil extremistische moslimgroep hard aanpakken

CDA-minister van Justitie Donner wil de fundamentalistische moslimorganisatie Takfir Wal Hijra en 20 van haar aanhangers financieel keihard aanpakken. Een verbod op de organisatie, waarin vooral Algerijnen zitten, is nog niet aan de orde. Eerst wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan.

Eerder deze maand werd bekend dat ongeveer 20 moslimextremisten van de Takfir Wal Hijra zich in Nederland systematisch schuldig maken aan criminele activiteiten. Een deel van de buit gaat naar de islamitische strijd. Verder leveren de aanhangers zaken als valse paspoorten en creditcards voor de grotere terroristische acties.

De extremistische moslimorganisatie staat inmiddels al op de zogeheten Europese ''afknijplijst''. Alle lidstaten moeten de eventuele tegoeden van de organisatie en de aanhangers bevriezen en zoveel mogelijk tegengaan.

Indonesie ontdekt 1000 'nieuwe' eilanden

Dunk vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Indonesie heeft 1000 'nieuwe' eilanden ontdekt die bij het land horen.

Satelietdata-analisten, verbonden aan het lucht- en ruimtevaartinstituut "Aviation and Space Institute" hebben ontdekt dat er 18.000 eilanden zijn in plaats van de veronderstelde 17.000.

Ongeveer 6.000 van de eilanden zijn bewoond. Meer dan de helft van de bevolking woont op Java.

Neonazi's willen vechten voor Saddam

tolgashakur, Mavrick, fiat126 en Hans Worst hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Wasa-legioen, een Zweedse groep neonazi's, recruteert vrijwilligers om Saddam te helpen bij een eventuele oorlog. De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat de neonazi's de verdediging van een bedreigd land belangrijker vinden dan de strijd tegen de islam.

De leider van het Wasa-legioen, voormalig VN-vredessoldaat Curt Linusson, geeft in de krant toe dat het een beetje tegenstrijdig is. "We verzetten ons in Zweden tegen de islam, maar we zien er geen probleem in om ons in te zetten voor een islamitisch land dat wordt aangevallen door een grootmacht. Saddam Hussein is geen bedreiging voor de wereldvrede", aldus Linusson.

Tien jaar voor doodslag in Hoorns café

In Alkmaar is vandaag de 38-jarige Nico V. uit Zwaag tot 10 jaar cel veroordeeld wegens doodslag. V. schoot vorig jaar op Koninginnedag in een café in Hoorn een 36-jarige Amsterdammer van dichtbij dood. De officier van Justitie betitelde V. twee weken geleden als een zware beroepscrimineel.

De doodslag vond plaats in café 't Volendammertje wat op het moment van de schietpartij bomvol mensen zat. Toch had de politie de grootste moeite om getuigen te vinden; de verdachte staat namelijk bekend als een niets en niemand ontziende crimineel met veel contacten in het criminele milieu; zo was hij één van de dragers van de kist bij de uitvaart van de geliquideerde Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper.

De eis tegen V. was 12 jaar. Dat de straf twee jaar lager uitvalt is te wijten aan de politie die op onderdelen onzorgvuldig heeft gehandeld. Zo zijn twee processen-verbaal op onjuiste manier opgemaakt en zijn in het proces-verbaal van het verhoor van één van de getuigen niet al haar verklaringen opgenomen. De rechtbank heeft de indruk dat de politie een passage bewust niet heeft opgenomen, omdat de verdediging hiervan gebruik zou kunnen maken. In deze passage komt naar voren dat de getuige een zeer traumatisch verleden heeft en medicijnen gebruikt.

De verdediging vond haar verklaring om die reden onbetrouwbaar. De rechtbank vond de verklaring van de vrouw echter wel degelijk betrouwbaar.

Antwoord SBS6 op Idols: dagelijkse talentenjacht

dhoman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS gaat 2 dagen na de finales van Idols (RTL4), op 10 maart dus, beginnen met een nieuwe talentenshow: "D'r op of D'r Onder". Dit programma zal iedere werkdag tussen 19.25 en 20.00 uur te zien gaan zijn. Endemol produceert het programma.

Het programma is niet gericht op alleen muziektalent, maar op alle soorten talent, zoals dansen, toveren, jongleren of ander vermakelijk talent. De deelnemers krijgen 30 seconden de tijd om hun "act" op te voeren. Na die 30 seconden beslist de jury of zij hun act met maximaal 30 seconden mogen verlengen. De talenten zullen per presterende seconde een euro verdienen.

De vaste jury van "D'r op of D'r Onder" zal bestaan uit Chantal Janzen, Bavo Galema en Harry Klooster. Wekelijks zal er een wisselend jurylid aanschuiven. De kijkers mogen iedere week een weekwinnaar uitroepen.

Onverschilligheid na neerschieten man

tsuihark vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

In Washington is afgelopen zondag bij een tankstation op klaarlichte dag een man neergeschoten. Het hele drama staat op video. Wat er ook op de band staat is de ongeinteresseerde reacties van de omstanders.

Niemand deed iets om de neergeschoten man te helpen. Een nog onbekende man keek even, ging doodleuk verder met tanken, betaalde en reed weg. Een ander kwam aanrijden om te tanken bij de pomp naast de neergeschoten man. Tientallen mensen waren langsgereden in een bus, niemand had iets gezien.

De neergeschoten man is overleden, de politie tast in het duister over het motief van de moord.

Klimmers ontdekken sinds 1976 vermist vliegtuig

NLBADBOY en chatgirl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep bergbeklimmers heeft nabij de top van de berg Chimborazo (6310 meter hoog), gelegen op 130 kilometer zuidelijk van Quito, een wrak van een in 1976 met 59 mensen aan boord neergestort Ecuadoriaans vliegtuig ontdekt.

De viermotorige Vickers Viscount was op 15 augustus 1976 onderweg van Cuenca naar Quito toen het verdween. De klimmers brachten als bewijs identiteitspapieren van een bemanningslid en kranten die op de dag van de crash verschenen waren mee.

Moens en AZ weer aan de rol


Hoewel de laatste keer beloofd was dat het conflict nu echt helemaal uit de wereld was, is de strijd tussen Oscar Moens en AZ weer opgelaaid. AZ heeft beslag laten leggen op zijn bezittingen.

Inzet van het conflict zijn de portretrechten van Moens. De keeper werd vorig jaar door de rechter in het gelijk gesteld en AZ werd verplicht hem deze uit te keren. De termijnen zijn netjes overgemaakt, echter volgens de club moet Moens er nog wel de loonbelasting over betalen.
De kans dat Oscar Moens in de wedstrijd van woensdag tegen NAC in actie komt, is klein.

Film Review: Swimfan

So what. Swimfan heeft een verhaal dat erg veel lijkt op Fatal Attraction. Ik ken genoeg western-films met als verhaal de eenzame, weinig spraakzame held die een stadje in komt trekken en de bewoners daarvan uit de klauwen redt van een gewetenloze familie. Of SF-films die zich afspelen op verre gevangenisplaneten waar de eenzame, weinig spraakzame held de hele gevangenispopulatie komt redden uit de handen van een gewetenloze clan gevangenbewakers. Of oorlogsfilms waar de eenzame, weinig spraakzame held, hele vijandelijke dorpen weet te bevrijden van gewetenloze machthebbers. Dus wat mij betreft mag Swimfan best wel een thema hebben wat niet bijster geliefd is bij de mannelijke bevolking.
De ex die wraak neemt!


DetailsVerenigde Staten, 84 minuten
GenreHighschoolthriller
RegieJohn Polson
CastErica Christensen, Jesse Bradford, Shari Appleby, Kate Burton, Clayne, Crawford, Jason Ritter


Swimfan gaat eind mei in première

Kogel ontdekt in nek van WOII veteraan

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al zestig jaar geleden, maar de 84-jarige Schotse oorlogsveteraan Robert Kincaid droeg de oorlog nog steeds bij zich. Letterlijk wel te verstaan, hij draagt een kogel in zijn nek die in de oorlog op hem was afgevuurd. Het stuk metaal werd bij een routinecontrole door een arts ontdekt.

De Schot was korporaal van het 7de Bataljon, The Argyll and Sutherland Highlanders, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De militairen verdedigde andere militairen bij de evacuatie van Duinkerken. De toen 21-jarige Kincaid werd in zijn nek geschoten, maar dacht dat de kogel er meteen weer uit was gegaan.

De gewonde Kincaid werd krijgsgevangen genomen, maar wist te ontsnappen uit het ziekenhuis waar hij heen was gebracht. In Nederland werd hij echter weer opgepakt, waarna hij nog vijf jaar als krijgsgevangene werd gehouden.

De kogel blijft overigens op advies van de arts in zijn nek zitten, aangezien hij van het aandenken aan de oorlog nog nooit last heeft gehad.

Halfords nieuwe sponsor Minardi

Gijsje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Halfords wordt de nieuwe sponsor van het F1-team Minardi. Dat heeft coureur Jos Verstappen gisteren in Nijmegen bekendgemaakt. De logo's van het bedrijf, dat onder meer fiets- en autoaccessoires verkoopt, komen in het nieuwe seizoen op de auto's, de overalls en de transporters van het Minardi team.

Verstappen is blij met de Nederlandse sponsor. "Natuurlijk, het is gewoon fantastisch dat er opnieuw een Nederlandse onderneming middels sponsoring zijn vertrouwen schenkt aan ons Minardi team". Ook de baas van Minardi was in zijn nopjes. De presentatie is vrijdag te zien in het tv-programma RTL-Grand Prix Magazine.

En binnenkort kan iedereen weer meedoen met de FOK! F1-manager, met leuke prijzen!

Hacker kraakt 2,2 miljoen creditcards

Ollie, vaagsel, tolgashakur, NLBADBOY, Niels Naked-Records, Snuggs en Rfce wisten ons het volgende te melden:

Een hacker heeft zichzelf toegang weten te verschaffen tot zeker 2,2 miljoen accounts van Visa en Mastercard in de Verenigde Staten. Dat lieten de bedrijven maandag weten.

De hacker wist het beveiligingssysteem van het bedrijf dat creditcard-transacties doorgeeft te breken. Geen van de accounts zijn door de man misbruikt.

Het aantal kaarten dat is gekraakt is ongeveer 0,3 procent van de 560 miljoen MasterCard en Visa cards in de VS. De bedrijven hebben de banken die de kaarten hebben uitgegeven inmiddels gewaarschuwd.

De gekraakte accounts zullen worden geblokkeerd. Mocht er toch zijn gefraudeerd, dan zou de klant er overigens niet het slachtoffer van zijn geworden. Door de policy van de bedrijven kunnen zij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

De FBI heeft de zaak in onderzoek.

Hoogezands meisje voor de rechter

NLBADBOY en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 13 jaar oude meisje uit Hoogezand die beweerde te zijn verkracht door een groep Turkse jongens die vervolgens het huis in brand staken heeft een straf van 50 uur werkstraf en vijf maanden voorwaardelijke jeugddetentie tegen zich horen eisen door de officier van justitie. Het meisje bleek achteraf het hele verhaal te hebben verzonnen. Het feit dat het meisje al in therapie is gegaan werd door de officier meegenomen in het bepalen van de strafmaat.

Een politieteam boog zich over de zaak nadat die in de landelijke media en binnen de Turkse gemeenschap in Hoogezand voor veel ophef zorgde. Na onderzoek bleek dat het meisje zelf de brand had gesticht en het hele verhaal verzonnen had om dat te verbergen. Het meisje moet meewerken aan de regels van Jeugdzorg maar hoeft nog niet direct naar de gevangenis, ze zou ook in de toekomst begeleiding nodig hebben van hulpverleners aldus het OM.

Onderzoek of meisje van 9 moet bevallen

Patje14, maximuts, Rotaderp, Wadizzer, tolgashakur, NLBADBOY, Rotaderp, wimmo en ArtOfXaos hadden ons allemaal via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoek door een Nicaraguaanse overheidscommissie zal uitwijzen of een negen jaar oud meisje een zwangerschap kan afmaken en een baby veilig op de wereld kan brengen. Dit werd maandag door de Nicaraguaanse regering in Managua bekendgemaakt. Het meisje dat vorige week terugkeerde naar Nicaragua weet niet hoe ver de zwangerschap al is gevorderd, ze verklaarde zelf op televisie geen baby te willen krijgen. "Ik wil mijn speelgoed niet met andere kinderen delen" aldus het meisje.

Het meisje zou zijn verkracht in Costa Rica door een Nicaraguaanse man volgens haar ouders, die willen nu dat de baby geaborteerd wordt. Volgens de wet mag dat echter alleen bij aanranding, wanneer de moeder haar leven gevaar loopt of als de foetus ernstig misvormd is. Bij alle drie de gevallen is een afzonderlijk onderzoek door deskundigen vereist.

Afgelopen zondag verzocht kardinaal Miguel Obando Y Bravo om alle mogelijke inspanningen te doen om het leven van de baby en de moeder te redden. Hij verklaarde met artsen te hebben gesproken die hem ervan hadden verzekerd dat het meisje de baby veilig ter wereld kon brengen.

Aanslag in metro Zuid-Korea

RiFF, tolgashakur en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanslag in de metro in de Zuid-Koreaanse stad Taegu zijn 99 mensen vermist, ook zijn er ten minste 134 doden gevallen bij de aanslag. De slachtoffers werden verrast door een felle brand die gepaard ging met een verstikkende rook. De brand werd aangestoken door een man die een melkpak met daarin een brandbare vloeistof aanstak in de metro, aldus ooggetuigen.

In de metro zaten ongeveer 600 mensen, door de giftige dampen die vrijkwamen bij de brand wordt het reddingswerk moeilijk gemaakt. De brandweer had het vuur na drie uur geblust. Er is een 46 jaar oude man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Brommers geliefd bij dieven

Vorig jaar zijn er bijna 16.000 brommers gestolen, Hiermee komt de kans dat je brommer wordt gestolen bijna acht keer hoger uit dan de kans dat je auto wordt gestolen. In de Randstad loopt men het meeste kans bij een leeg stukje stoep terug te komen waar eerder je brommer stond, dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

In Den Haag is de kans het grootst dat je brommer gestolen wordt, hier verdwenen er ongeveer 1857. Daarbij komen nog eens de diefstallen die niet zijn gemeld bij politie natuurlijk. Met 600.000 brommers in totaal in Nederland is de kans dat hij gestolen wordt rond de 2,6 procent, bij een auto is dat 0,35 procent.

De politie weet gemiddeld zestien procent van de gestolen brommers weer terug te vinden. Slechts dertien procent van alle gestolen brommers wordt teruggevonden in Rotterdam-Rijnmond, stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vindt dit geen al te hoge scores. De organisatie is van mening dat extra aandacht van de politie meer resultaat zou opleveren. Zo was er in Utrecht bijvoorbeeld een speciaal scooterteam, dat leverde 25% teruggevonden brommers op.

Een actie die eigenaren zelf kunnen ondernemen is het monteren van een chip in het frame met informatie over de eigenaar en het voertuig. In Amsterdam heeft de introductie van die chip, de 'scootertag', het aantal diefstallen met een kwart laten afnemen.

PvdA wil misschien toch geen JSF

Amper twee jaar na het deelnemen aan de JSF door het tweede paarse kabinet, toen Wouter Bos nog voorstander was als staatssecretaris van Financiën, wil de PvdA nu alsnog uit het Joint Strike Fighter (JSF) project stappen. Dit tot het ongenoegen van het CDA.

Het CDA en de PvdA staan lijnrecht tegenover elkaar volgens de onderhandelaars tussen de twee partijen. Ook bestaan er over Defensie nog grote verschillen tussen de twee partijen. Het CDA vindt dat Defensie moet worden ontzien, de PvdA wil er 500 miljoen euro bezuinigen.

De PvdA wil weten wat voor een financiële gevolgen het schrappen van de JSF heeft. Het zou een flinke stapel euro's op kunnen leveren aldus de partij, gelet op de bezuinigingen die de PvdA wilt. Op dit moment heeft het kabinet 800 miljoen euro voor de JSF vrijgemaakt. Dit bedrag verzekert het Nederlandse bedrijfsleven van deelname aan de ontwikkeling van het vliegtuig, wat duizenden banen en veel omzet extra op zou leveren.

Fikse boete voor Eddy Zoëy

Naar aanleiding van de inhoud van dit bericht, uit 2001, is tv-presentator Eddy Zoëy gisteren veroordeeld tot een boete van 1750 euro, of 35 dagen vervangende hechtenis.

Zoëy nam in april 2001 een humoristisch item op voor een SBS6-programma. Hij liet daartoe in een Utrechtse wijk midden in de nacht het gebrul van een leeuw middels een geluidsinstallatie horen. Er waren mannen in gele overalls, voorzien van netten, als vangteam op de been en Zoëy liep zelf verkleed als circus directeur rond om mensen te waarschuwen.

Toen de politie ter plekke kwam bleef Zoëy in zijn rol, waardoor die met twaalf man sterk uitrukte en voorbereidingen trof om een helikopter de lucht in te sturen. Zoëy verklaarde later aan de politie dat hij niet meer goed wist waar de grap ophield.

De politierechter zei gisteren dat Frederik Morsink (35), zoals Zoëy echt heet, zich schuldig heeft gemaakt aan een misdrijf tegen de openbare orde door opzettelijk door valse alarmkreten of signalen de rust te verstoren. Frederik Morsink (Eddy Zoëy) was zelf ''wegens verhindering'' niet in de rechtszaal aanwezig om zich te verantwoorden.

Smurfenspray tegen agressieve reizigers

Een spray die agressieve reizigers uitschakelt en hun drie dagen lang een blauw gezicht geeft, de Telegraaf spreekt van Smurfenspray, moet personeel van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET gaan helpen in de strijd tegen agressieve klanten.

Met de spuitbus, de X-marker, kan een dik soort schuim in de ogen van een agressieveling worden gespoten. Het schuim is volgens de beschrijving niet schadelijk. Wel laat de 'blerrie' een blauwe verflaag op het gezicht van de ondergespotene achter, die er pas na 3 dagen weer afgaat.

Het idee van de 'smurfenspray' is afkomstig van de Lijst Smit (van ex-Leefbaar Rotterdamraadslid Michiel Smit). De politie vindt het idee van Smit maar niets. Het is geen verboden wapen, maar toch heeft het spuiten volgens een politiewoordvoerder iets weg van het aan de schandpaalnagelen van verdachten. Bovendien zou het juist agressie aan kunnen wakkeren.

Resultaat van een spuit ''behandeling''.

Ombouw-actie café weerde F'noord aanhang

Een café in Alkmaar heeft zich afgelopen zaterdag aan de buitenkant omgebouwd tot groentenzaak; dit om te voorkomen dat Feyenoord-supporters de kroeg zouden bezoeken en wellicht voor problemen zouden zorgen. Afgelopen zaterdag namelijk speelde de lokale voetbalclub AZ thuis tegen de Rotterdamers.

De ombouw-actie van de kroeg, café Lindeboom op de Plattestenenbrug aan het Verdronkenoord, heeft prima gewerkt: geen enkele Feyenoord aanhanger is in de horecagelegenheid gesignaleerd.

Voor de transformatie tot groentenzaak werden de ruiten van het café met schoolbordverf ondoorzichtig zwart gemaakt en de dagaanbiedingen van een bevriende groenteman werden, inclusief reclame posters, voor de kroeg opgesteld. Alleen Wijn en Gedistileerd op de gevel wees nog op een kroeg. Maar dat viel geen Rotterdammer op.

Café Lindeboom aan de Plattestenenbrug. [foto G. van Engelen].

Door UFO ''ontvoerde'' mensen lijden echt

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die beweren door aliens ontvoerd te zijn hebben de neiging om te geloven in fantasieën en lijden aan een verstoord slaappatroon, zo hebben wetenschappers ontdekt. Maar, zeggen onderzoekers erbij, de "ontvoerden" geloven zo erg in hun ontvoering dat ze echte stress symptomen vertonen, vergelijkbaar met oorlogsveteranen die getraumatiseerd zijn geraakt op het slagveld.

Professor Richard McNally van de universiteit van Harvard, die met een team onderzoek deed onder 'ufo-ontvoerden', beweert : "Als je werkelijk gelooft dat je getraumatiseerd bent en je herinnert je bepaalde zaken, dan zal je dezelfde psycho-psychologische reacties vertonen als mensen die werkelijk getraumatiseerd werden''.

Ongeveer 4 miljoen Amerikanen zijn er van overtuigd dat ze ooit werden ontvoerd door aliens. Nader onderzoek toonde aan dat deze mensen - voor hun ontvoering - reeds een diepe interesse vertoonden in new-age. Velen onder hen waren geïnteresseerd in bio-energetica, vorige levens, astrale projecties, tarot, en zo meer. Verder bleken ze ook allemaal duidelijke slaapstoornissen te hebben, gecombineerd met hallucinaties.

Zelfde ervaring

De ondervraagde 'slachtoffers' hadden ongeveer dezelfde ervaring: ze lagen op een bed, omringd door apparaten, zagen flitslichten, hoorden geluiden en voelden prikkels. Velen zagen ook vreemde wezens rond het bed en meldden seksuele handelingen. Zeven van de tien mensen zeiden zeker te weten dat eicellen en zaadcellen waren weggenomen. Daarmee zouden de ruimtewezens mensen willen kweken. De ''ontvoerden'' zijn daarna weer teruggebracht.

Verder stelden de wetenschappers vast dat menig therapeut, bij wie iemand zich met onbestemde klachten meldt, zelf aangeeft dat het misschien wel om een UFO-ontvoering gaat. De patiënt neemt die reden dan opgelucht aan: er is een 'etiketje' voor de lichamelijke klachten.

Paauwe gefrusteerd op linksback

Het is geen geheim dat Nederlandse clubs een tekort aan goede vleugelverdedigers hebben, Patrick Paauwe is ook niet happy met de linksback-positie waar hij nu bij Feyenoord staat opgesteld.

Paauwe: "'Natuurlijk ga ik er staan als de trainer dat wil en uiteraard geef ik er honderd procent ... Mijn specifieke kwaliteiten komen centraal gewoon beter tot hun recht".
In zijn dagboek op de Feyenoord-site is Paauwe nog iets explicieter: "Ik geloof niet dat het nieuws voor jullie is als ik zeg dat ik me niet helemaal thuis voel op de linksbackpositie. Ik probeer het me niet te veel te laten beïnvloeden, maar onbewust sluipt de tegenzin er soms wel een beetje in ... Dat ik nu linksback speel, is ook de reden dat ik Oranje maar even uit mijn hoofd heb gezet."

Idols SMS stem kost Eur. 1,60

In de aflevering van TROS Radar van 17 februari wordt verteld dat per SMS een stem uitbrengen op je favoriete idool in het populaire tv programma Idols niet Eur. 0,70 kost, zoals veel mensen denken, maar Eur. 1,60!

Op tv staat vermeld 'Eur. 0,70 p.o.b.', waarbij p.o.b. staat voor 'per ontvangen bericht'. Dit geldt echter niet voor het berichtje dat je stuurt als je stemt, maar voor de berichten die je ontvangt nadát je hebt gestemd! Een smsje sturen kost, afhankelijk van je provider, ongeveer Eur. 0,20. Idols stuurt je dan een bericht dat je stem is ontvangen, op dat moment gaat er nog eens Eur. 0,70 in de kassa. Vervolgens krijg je later nog een lief smsje waarin je door je idool wordt bedankt voor je stem. Ook dat lieve smsje kost je Eur. 0,70, waardoor het totaal op Eur. 1,60 komt!

In Radar wordt ook gepraat met diverse telecom-providers over hun inspanningen om klanten te verlossen van diverse soorten ongewenste sms-berichten. Sinds de vorige aflevering, twee weken geleden, hebben vrijwel alle providers maatregelen getroffen om klanten van hun ongewenste smsjes af te helpen. Meer informatie vind je op de site van TROS Radar.

Overigens kost het telefonisch doorgeven van je stem bij Idols wel eenmalig Eur. 0,70.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.