Conflict presentatoren en redactie NOVA

Het vernieuwde NOVA is nog geen twee weken op de buis met nieuwe presentatoren, maar de eerste problemen zijn er al: Twee van de vier presentatoren, Matthijs van Nieuwkerk en Felix Rottenberg, zijn nu al ontevreden over de formule.

In de huidige nieuwe formule worden reportages afgewisseld met gesprekken in de studio. Maar Rottenberg en Van Nieuwkerk willen van NOVA net zo een talkshow maken als Nederland Kiest was; het verkiezingsprogramma van NOVA en Den Haag Vandaag, dat in januari vanuit cafť Dudok in Den Haag werd gemaakt.

NOVA wordt nu gemaakt in een studio in Hilversum, met twee presentatorenduo's: Rottenberg en Van Nieuwkerk en Jeroen Pauw en Clairy Polak. De redactie van NOVA wil van het programma absoluut geen talkshow maken. Als Rottenberg en Van Nieuwkerk vasthouden aan hun eis wordt verdere samenwerking met de redactie heel moeilijk. Vandaag komt de redactieraad bijeen om zich te beraden op de ontstane impasse.

Update
Inmiddels is bekend geworden dat Rottenberg is opgestapt als presentator van NOVA. Zie voor meer informatie dit bericht.

Dit topic is gesloten, reageren kan hier