18-jarige erft woensdag ruim 3,7 miljard euro

Met dank aan Pizza_Shooter, die dit artikel geheel vertaald submitte!

Als Athina Roussel deze week achttien jaar wordt, krijgt ze meer dan alleen de sleutels van het huis. Ze krijgt er ook nog eens ruim 3,7 miljard euro familiefortuin bij.

Mevrouw Roussel is de enige kleindochter van Aristotle Onassis. Woensdag wordt ze de rechtmatige eigenaar van onder andere aandelen van over de hele wereld. Onder haar bezit valt dan: contant geld dat onder gebracht is bij 217 banken, een Japans elektriciteitsbedrijf, bedrijven in Argentinië, Uruguay en Iran, het Griekse eiland Skorpios, twee appartementen in Parijs, villa's in Genève en Spanje, een hotel in Monte Carlo, een vloot al wat oudere schepen, kunst en de Olympische Toren in New York.

In drie jaar tijd zal haar rijkdom verdubbelen. Maar ze erft ook een familiegeschiedenis, die gekarakteriseerd wordt door ontrouw, tragedie en geldverkwisting. Haar moeder, Christina, is in Buenos Aires, toen Athina drie jaar was, na een leven vol scheidingen, drugproblemen en gewichtsproblemen gestorven. Hier vind je meer informatie over de familiegeschiedenis van de Onassis-familie.

Athina zal rijker worden dan de Engelse koningin, wiens fortuin wordt geschat op zo'n 1,8 miljard euro. Maar ze zal niet de rijkste vrouw ter wereld worden. Dat is Helen Walton, met een fortuin van 84 miljard euro!