FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 januari 2003

Moslims willen actie tegen Hirshi Ali

Islamitische organisaties in Nederland willen een justitieel onderzoek naar de uitlatingen van aankomend VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali over de profeet Mohammed. De organisaties willen dat justitie bekijkt of de uitlatingen van de politica strafbaar zijn, ůůk willen ze dat de VVD zich van de uitlatingen distantieert.

De organisaties, aangesloten bij CMO, het contactorgaan Moslims en Overheid, vinden tevens dat de VVD Hirsi Ali niet meer als Kamerlid zou mogen toelaten ''nu ze willens en wetens de 800.000 moslims in Nederland op hun ziel heeft getrapt''.

Hirsi Ali, die komende week beŽdigd zal worden in de nieuwe Tweede Kamer, ging zaterdag in een interview met dagblad Trouw flink tekeer tegen de islam en Mohammed. Ze noemde Mohammed "gemeten naar westerse normen een perverse man en een tiran".

Ook op internet wordt op veel Islamitische sites fel stelling genomen tegen Ayaan Hirsi Ali. De site Marokko.nl bijvoorbeeld heeft een grote e-mail actie gestart en roept op tot een demonstratie op 3 februari bij de Rode Hoed in Amsterdam, waar de VVD-politica deel zal nemen aan een discussie. Ook zal een woordvoerder van de site maandag bij de politie een klacht indienen tegen Hirsi Ali.

De VVD heeft nog geen officiŽle reactie geven op de uitlatingen van haar Kamerlid in spť. Wel noemde een woordvoerder van de fractie haar interview met Trouw een persoonlijk verhaal.

ICQ @ I-mode

Het messenger programma ICQ is nu ook mobiel beschikbaar. De AOL-dochter heeft een speciale i-Mode versie ontwikkeld. Gebruikers kunnen niet alleen via hun telefoon berichtjes naar elkaar sturen of chatten maar ook zien of hun vrienden ingelogd zijn of nieuwe vrienden zoeken. Het maakt daarbij niet uit of je ICQ-vrienden achter een PC zitten of net als jij i-Mode gebruiken. ICQ Wireless communiceert met zo makkelijk met een PC als met een mobiele telefoon...
Ben benieuwd wanneer dit komt voor Msn!
Link...
ICQ

12 mensen gedood bij IsraŽlische aanval

Met dank aan Pizza_Shooter, die ons dit bericht geheel vertaald submitte!

IsraŽlische troepen zijn met tanks en helikopters ver de Gazastrook ingetrokken. Daar hebben ze 12 Palestijnen gedood en 51 anderen verwond in vuurgevechten. De grootschalige missie komt precies drie dagen voor de IsraŽlische verkiezingen. Het is de hoogste tol die geŽist is op ťťn dag in vijf maanden.

IsraŽlische tanks kwamen vanuit drie richtingen op de stad af. De helikopters begonnen te schieten op doelen en op de mensen in de straten. Acht van de gewonden verkeren in een kritieke toestand, aldus het ziekenhuispersoneel. Het is de bloedigste dag in the Gazastrook sinds augustus. Toen werden 13 mensen gedood in een IsraŽlische aanval op Khan Younis.

Het IsraŽlische leger zegt dat hun troepen in de Gazastrook kwamen onder hevig geschiet. Een raket, afgevuurd door een IsraŽlische helikopter, veroorzaakte een grote brand in het Shajaiyeh gebied. Brandweerlieden vechten hard tegen de branden in het industriŽle gebied.

De Al Aqsa Martyrs Brigade claimt dat hun soldaten drie IsraŽlische tanks hebben opgeblazen, het IsraŽlische leger ontkent dat. Volgens Army Radio heeft het IsraŽlische leger 14 gebouwen vernietigd waar wapens werden geproduceerd.

Oudkerk wil druk op Balkenende

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rob Oudkerk, de Amsterdamse PvdA-wethouder, heeft in het tv-programma Buitenhof gezegd dat hij wil dat CDA-leider Balkenende zich de komende week duidelijk uitspreekt voor samenwerking met de PvdA. Hij deed een oproep aan "progressieve krachten" in VVD, D66, GroenLinks en PvdA om desnoods een coalitie zonder het CDA mogelijk te maken. Oudkerk meent dat het CDA meer van zijn "sociale kant" moet laten zien en dat Balkenende "deze week een draai" moet maken.

Oudkerk zei dat er bij een nieuwe samenwerking moet worden gekeken naar mensen zonder "paarse binding". Ook zei hij niet te willen, zoals er bij de paarse kabinetten wel gebeurde, dat partijen omwille van de samenwerking allerlei standpunten laten verwateren. Volgens hem zou het niet moeten gaan om "onduidelijke compromissen", maar elk van de partijen zou een deel van de eigen punten moeten kunnen verwezenlijken.

Oud-CDA-minister Bert de Vries zei in hetzelfde tv-programma dat de verschillen tussen CDA en PvdA niet zo groot zijn als ze lijken. Volgens hem zou de weerstand van Balkenende tegen de PvdA zo kort na de samenwerking met de VVD en LPF vooral "mentaal" zijn. De Vries denkt dat PvdA en CDA elkaar kunnen vinden in het streven om de staatsschuld terug te dringen.

18-jarige erft woensdag ruim 3,7 miljard euro

Met dank aan Pizza_Shooter, die dit artikel geheel vertaald submitte!

Als Athina Roussel deze week achttien jaar wordt, krijgt ze meer dan alleen de sleutels van het huis. Ze krijgt er ook nog eens ruim 3,7 miljard euro familiefortuin bij.

Mevrouw Roussel is de enige kleindochter van Aristotle Onassis. Woensdag wordt ze de rechtmatige eigenaar van onder andere aandelen van over de hele wereld. Onder haar bezit valt dan: contant geld dat onder gebracht is bij 217 banken, een Japans elektriciteitsbedrijf, bedrijven in ArgentiniŽ, Uruguay en Iran, het Griekse eiland Skorpios, twee appartementen in Parijs, villa's in GenŤve en Spanje, een hotel in Monte Carlo, een vloot al wat oudere schepen, kunst en de Olympische Toren in New York.

In drie jaar tijd zal haar rijkdom verdubbelen. Maar ze erft ook een familiegeschiedenis, die gekarakteriseerd wordt door ontrouw, tragedie en geldverkwisting. Haar moeder, Christina, is in Buenos Aires, toen Athina drie jaar was, na een leven vol scheidingen, drugproblemen en gewichtsproblemen gestorven. Hier vind je meer informatie over de familiegeschiedenis van de Onassis-familie.

Athina zal rijker worden dan de Engelse koningin, wiens fortuin wordt geschat op zo'n 1,8 miljard euro. Maar ze zal niet de rijkste vrouw ter wereld worden. Dat is Helen Walton, met een fortuin van 84 miljard euro!

Billy Joel gewond bij verkeersongeval [update]

Gisteravond is de Amerikaanse popzanger Billy Joel in Long Island gewond geraakt na een verkeersongeval. De politie liet vandaag in een verklaring weten dat de 53-jarige zanger in stabiele toestand is overgevlogen naar het universiteitsziekenhuis in Stony Brook. Het ziekenhuis geeft geen details over de verwondingen van Joel.

Het ongeluk gebeurde nadat Joel de controle over zijn Mercedes verloor. Hij raakte vervolgens van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand.

Later vandaag zal er een persconferentie gegeven worden, waarin meer duidelijkheid verschaft zal worden over de toedracht van het ongeluk. Volgens de politie is nog niet duidelijk of Joel onder invloed van alcohol verkeerde.

Update
Inmiddels is Billy Joel weer veilig thuis. Het bericht over de thuiskomst van Billy Joel is hier te vinden.

Man komt om na mislukte inhaalmanoeuvre

Een 21-jarige man uit Weert is gistermiddag om het leven gekomen, nadat hij op de Geuzendijk in Weert na een inhaalmanoeuvre uit de bocht vloog. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt.

De auto kwam rechts in de berm tegen een boom tot stilstand. De brandweer heeft de man uit het wrak moeten bevrijden. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later op de avond overleed aan zijn verwondingen.

Ontsnapte gevangene slechts kwartier vrij

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag heeft de politie van Almere een ontsnapte gevangene opgepakt. De gevangene was een kwartier eerder uit de Penitentiaire Inrichting Almere-Binnen ontsnapt.

Patrouillerende agenten konden de gevangene in de omgeving van de bajes oppakken. Van de gevangene zijn geen nadere gegevens bekend gemaakt. De gevangenis wilde geen mededelingen over de ontsnapping doen.

Dynamo gecancelled vanwege broedseizoen

Pindaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dynamo Open Air gaat dit jaar waarschijnlijk niet door. Vanwege een nieuwe regel in de Flora- en Faunawet is de organisatie van hardrockfestival in Nuenen genoodzaakt het driedaagse muziekspektakel af te gelasten.

Concertorganisator Mojo moet voor de activiteiten in het broedseizoen van vogels een ontheffing aanvragen. "De gemeente Nuenen was ons gunstig gezind, maar de nieuwe regel gooit roet in het eten. We hebben de benodigde ontheffing aangevraagd, maar omdat die vergunning pas in maart of april kan worden verleend, hebben we niet genoeg tijd om het festival te organiseren," aldus woordvoerder J. Luyken van Mojo.

De organisatie zal nu kijken of er alternatieven te vinden zijn om zo het festival toch nog dit jaar te houden. "Maar daar kan ik nu nog niets over zeggen", aldus Luyken.

Mojo hoopt in 2004 alsnog in Nuenen terecht te kunnen.

Lula bepleit armoedefonds in Davos

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lula, de nieuwe president van BraziliŽ, heeft op het World Economic Forum in Davos een vurig pleidooi gehouden voor een rechtvaardigere verdeling van de welvaart in de wereld. Aanwezige politici en zakenlieden beloonden zijn speech met een warm applaus.

Lula wil dat de G7 met steun van internationale investeerders een fonds opricht ter bestrijding van de armoede. Hij haalde uit naar het protectionisme van de rijke landen, die hun deuren gesloten houden voor producten uit de Derde Wereld. "Ook wij willen vrijhandel, maar alleen als die wederkerig is", aldus de voormalig vakbondsleider.

Man gearresteerd na aangifte auto-inbraak

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige inwoner van Eindhoven moet erg balen. Afgelopen nacht werd hij gearresteerd toen hij aangifte kwam doen van inbraak in zijn auto.

De autokrakers (20 en 22 jaar) die in zijn auto aan de Smalle Haven hadden ingebroken, waren al door de politie aangehouden. Een van de twee had 39 XTC-pillen, drie cachetjes cocaÔne en 250 euro bij zich. Hij verklaarde tegenover de politie dat de drugs en het geld in de door hen opengebroken wagen lag.

Zowel de autokrakers als de man die aangifte kwam doen zijn tot nader order ingesloten. De politie gaat onderzoeken of de harddrugs daadwerkelijk uit de auto komen of dat ze al in het bezit waren van de 20-jarige autokraker.

'Historische graffiti moet weg uit Rijksdag'

Onder leiding van CSU-parlementslid Johannes Singhammer wil een groep van bijna 70 Duitse conservatieve parlementariŽrs dat een groot deel van de graffiti op de muren van de Rijksdag in Berlijn, die soldaten van het Rode Leger in 1945 achterlieten, wordt verwijderd. Daarvoor in de plaats zouden dan Duitse nationale symbolen op de muren moeten komen, die een beter beeld geven van de Bondsrepubliek.

Singhammer: "We willen niet alle graffiti er af halen maar het gedeeltelijk vervangen door Duitse symbolen zoals de grondwet, portretten van voormalige regeringsleiders en regionale wapenschilden."

"Er zijn hier niet genoeg Duitse dingen. Het is verwarrend voor mensen", aldus de parlementariŽr uit Beieren. Bovendien drukt het volgens hem op de Duits-Russische relaties. Enkele expliciet seksueel getinte teksten hebben Russische hoogwaardigheidsbekleders in verlegenheid gebracht.

Sergej Krylov, een Russische ambassadeur in Berlijn, is fel tegen het verwijderen van de graffiti. "Dit is een extreem gevaarlijke trend. De mensen die de graffiti willen vernietigen willen ook de dood van miljoenen Sovjet-soldaten in de vergetelheid drukken."

Toeristen die de Rijksdag bezoeken delen zijn mening. Zij willen ook, om uiteenlopende redenen, dat de teksten bewaard blijven. Ook de nu regerende sociaaldemocraten zien weinig in het voorstel. Gernot Erler, voorman van de SPD, noemde het "kleingeestig en provincialistisch" om de teksten te verwijderen. "Het herinnert ons aan de verschrikkelijke gevolgen van het Nazi-tijdperk en de bevrijding aan het eind van de dictatuur en de oorlog".

Zeven jaar geleden dook de graffiti op toen er omvangrijke restauratie werkzaamheden bezig waren aan het uit 1894 stammende gebouw. In 1999 verhuisde de Bondsdag van Bonn naar de Rijksdag in Berlijn.

Vrouwen zwaargewond na aanval met zwaard

Met dank aan lizardtattoo, die ons dit bericht geheel vertaald submitte:

Dinsdagavond 21 januari, even voor half acht, kreeg de alarmcentrale in Nieuw-Zeeland een oproep binnen. Er zou een man van het dak zijn gevallen in het dorpje Pipiroa. Het ambulancepersoneel trof echter een heel andere situatie aan: twee vrouwen in een plas bloed. Zij waren klaarblijkelijk aangevallen met een Samurai zwaard en waren ernstig verwond.

De linkerhand van Simonne Butler was afgehakt en haar rechterhand was doormidden gekliefd. De duim en twee vingers hingen nog met een lapje vlees van 1 centimeter breed aan de pols. Verder had zij diepe wonden aan haar rechterarm, die tevens gebroken was, aan haar hoofd en diverse andere lichaamsdelen.

De linkerhand van Renee Hills lag een meter van haar lichaam verwijderd. Haar linkerarm was gebroken en zij had verwondingen aan haar rechterarm, schouderblad, nek en hoofd.

De vrouwen zijn met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Auckland gebracht waar marathonoperaties volgden. De hand van Renee Hills werd in een 6 uur durende operatie aangezet maar het bloed wilde niet door de hand stromen. Daarna besloot met tot amputatie net boven de pols zodat een kunsthand geplaatst kan worden zodra de wond genezen is.

Diverse teams van micro-chirurgen wisselden elkaar af in de 27 uur durende operatie om de handen van Simonne te redden. Een dag later onderging ze opnieuw uitgebreide operaties om de wonden aan haar nek te behandelen.

Direct nadat de vrouwen gevonden werden, begon de politie een klopjacht. Honderdtwintig kilometer verderop in Oost-Auckland werd op een parkeerterrein een man doodgeschoten. Een klant van een benzinestation belde de politie en gaf het kenteken van de auto van de dader door. Het bleek geregistreerd te zijn op naam van de vriend van Simonne Butler, Anthonie Ronnie Dixon. Zij woonde met hem samen in een omgebouwde opslagloods (daar had hij ruimte voor zijn V8's, een Rottweiler en een Pitbull). Een paar weken geleden was Renee, een gezamenlijke vriendin, bij hen ingetrokken. Ze stonden bekend als "erg teruggetrokken en stil".

Na een achtervolging, waarbij de man ook op de politie schoot maar miste, probeerde de man een woning binnen te dringen maar dat mislukte. Daarna drong hij met geweld bij de buren naar binnen waar hij twee mensen gijzelde. Na 6 uur intensief onderhandelen gaf de man zich over.

Hem wordt in eerste instantie moord, poging tot inbraak, poging tot doodschieten van agenten en vrijheidsberoving ten laste gelegd. Beschuldigingen met betrekking tot de verwondingen met het zwaard worden later deze week gelegd. Hij wordt nu eerst een week geobserveerd en er wordt een psychiatrisch rapport opgesteld.

Volgens de laatste berichtgevingen is er drugs in het spel: men vermoedt dat de doodgeschoten man op het parkeerterrein daar was om methamphetamine te kopen. De woning van Dixon en Butler was volgekalkt met vreemde teksten als "drug babies", "say who you are I am going crazy", "my life is in danger" and "home of the satellite 747 and every other thing in the sky". Dit kan een aanwijzing zijn voor paranoia-aanvallen die kunnen ontstaan door het roken van "P" of "Pure" zoals de drug bekend staat in Nieuw-Zeeland. Simonne Butler bezit nog een huis, dit heeft ze volledig verhuurd, het is een maand geleden doorzocht door de politie en een methamphetamine lab werd aangetroffen. Het is niet bekend of Simonne erbij betrokken was of slechts de huurders.

Renee Hills is inmiddels uit haar coma ontwaakt, Simonne Butler wordt kunstmatig in coma gehouden. Hier staat een schema van de verwondingen aan de gekliefde hand en de operaties daaraan (PDF-bestand). Hierin staat incorrect dat het om Renee Hills' hand gaat, dit is later gerectificeerd maar in het PDF-bestand (nog) niet aangepast.

Op deze, deze, deze, deze, deze, deze, deze en deze links vind je meer artikelen over deze gebeurtenis.

KLM zet huisjurist op straat

beemwee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KLM heeft een huisjurist van het gerenommeerde advocaten- en notarissenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek op straat gezet, zo heeft een woordvoerder gisteren gezegd. Reden is een miljoenenboete die de luchtvaartmaatschappij eind vorig jaar volkomen onverwacht aan Alitalia moest betalen wegens het afbreken van samenwerkingsgesprekken in april 2000. Op deze manier houdt de KLM de advocaat, een expert op het gebied van internationale samenwerking, verantwoordelijk voor het maken van een totaal verkeerde inschatting.

Inclusief rente moet de KLM 280 miljoen euro aan de Italianen betalen. Het krijgt 100 miljoen euro aan vorderingen terug, maar er resteert dus nog altijd een bedrag van 180 miljoen euro. Over de financiŽle afhandeling wordt tussen de partijen nog overlegd. De KLM wil voorkomen dat ze het bedrag geheel in contanten moet betalen.

Een woordvoerder van KLM wilde niet zeggen of KLM de boete wil gaan verhalen op het advocatenkantoor, omdat dat "een zaak tussen ons en De Brauw" is. De KLM is nog op zoek naar een nieuwe huisjurist, binnen of buiten De Brauw Blackstone Westbroek. Bij het advocatenkantoor was niemand voor commentaar bereikbaar.

Belastingdiskette 2002 kan haperen

willem-alex had ons via de newssubmit het volgende (herschreven) te melden:

Leuker kan de Belastingdienst het niet maken, makkelijker echter ook niet altijd. Dit blijkt bij het gebruik van de nieuwe belastingdiskette voor invullen van het elektronische belastingbiljet. Op sommige computers ontstaan er namelijk problemen bij het opstarten.

Het probleem doet zich soms voor op systemen die draaien onder Windows 95, 98 of ME. Gebruikers krijgen bij de installatie dan een mededeling dat er een probleem is met de installatie van de lettertypes. Vervolgens moet men op 'OK' klikken waarna het programma zich sluit.

Ondersteuning van oudere platformen, zoals windows 3.1 en 3.11 wordt dit jaar al helemaal niet meer gegeven. Hetzelfde geldt voor de ondersteuning van Mac gebruikers. Volgens de Belastingdienst is het te duur om voor het relatief geringe aantal Apple-bezitters een aparte versie van het belastingprogramma te ontwikkelen.

Verder meldt de Telegraaf dat vanaf 1 februari de Belastingtelefoon na 20.00 uur niet meer bereikbaar zal zijn. Vorig jaar kon op alle werkdagen, behalve vrijdag, nog tot 22.00 uur advies gevraagd worden. Ook de Belastingdienst moet haar steentje bijdragen aan de bezuinigingsoperatie van 5%.

Op haar website geeft de Belastingdienst inmiddels wel een oplossing voor het probleem: Link!.

Blair: nog weken tijd voor inspectie

De Britse premier Tony Blair vindt dat de VN-wapeninspecteurs in Irak wat extra tijd moeten krijgen om te bezien of president Saddam Hussein daadwerkelijk meewerkt aan de inspecties. Hij denk daarbij eerder aan weken dan maanden. Eerder liet ook de VS weten de inspecteurs meer tijd te gunnen, als de VN morgen een bevredigend verslag krijgt over de medewerking van Irak aan de inspecties.

Blair liet weten voorstander te zijn van een nieuwe VN-resolutie voordat een eventuele aanval op Irak wordt ingezet. Evenwel maakt hij een uitzondering voor het geval dat zo'n resolutie er niet komt vanwege een veto in de VN-Veiligheidsraad.

Van Velthuysen vervangt Gordon bij 538

Vanaf 1 februari zal Rick van Velthuysen op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 15.00 uur op Radio 538 de lege plek, die is ontstaan na het vertrek van Gordon naar Noordzee FM, gaan opvullen. Dit meldt de dj op zijn website.

Het is nog niet duidelijk wie nu in de weekeindes tussen 18.00 en 20.00 uur, het tijdstip waarop Van Velthuysen eerst met zijn programma WeekendRick te beluisteren was, te horen zal zijn op Radio 538.

Van Velthuysen is blij met de overstap. "Het is toch een stapje vooruit. Deze nieuwe tijden zijn toch de prime time uurtjes van het weekeinde."

Anti-Franse betoging in Ivoorkust

In Abidjan (Ivoorkust) is een gewelddadig protest losgebarsten tegen Frankrijk en het vredesakkoord dat daar door de strijdende Ivoriaanse partijen is bereikt. De ongeveer 16.000 Fransen in Ivoorkust is verzocht binnen te blijven.

Er zijn duizenden mensen de straat opgegaan. De betogers steunen president Gbagbo en verwijten Parijs het akkoord, waarin Gbagbo veel aan macht inboet, te hebben opgelegd. De betogers hebben een Franse school en de Franse ambassade in brand gestoken. Gbagbo heeft opgeroepen tot kalmte.

Vier maanden geleden brak in Ivoorkust een burgeroorlog uit. Het land is verscheurd in een christelijk en islamitisch deel.

Australian Open: Uitslag finale mannen enkelspel

Andre Agassi heeft de Australian Open 2003 gewonnen. In de finale van het mannen enkelspel was de Amerikaan veel te sterk voor zijn Duitse opponent Rainer SchŁttler. De nummer twee van de plaatsingslijst klaarde de klus in 1 uur en 16 minuten. Hij had daar drie sets voor nodig: 6-2, 6-2, 6-1.

De zege van Agassi betekent zijn vierde titel in Melbourne en de achtste Grand Slamtitel van zijn loopbaan. Dankzij een weddenschap zal Agassi nu samen met zijn echtgenote Steffi Graf meedoen aan het gemengd-dubbel van Roland Garros.

Gewonden bij ontsporing trein Spanje

Gisteren zijn in het noorden van Spanje veertien mensen gewond geraakt als gevolg van een treinongeluk. Een van de gewonden, een Noorse toerist, is er ernstig aan toe. De andere slachtoffers hebben slechts lichte verwondingen.

De trein, die op weg was van Barcelona naar de stad Salamanca, ontspoorde om nog onbekende reden. Een trein die op het parallelspoor in tegengestelde richting reed, botste op de ontspoorde treinstellen.

Treinvertraging door gewonde op spoor

Tussen Amsterdam en Zaandam moeten treinreizigers rekening houden met een vertraging van tussen de 30 en 60 minuten. Een woordvoerder van ProRail verkeersinformatie meldt dat er in een tunnelbak op het spoor een gewonde man is gevonden.

Inmiddels is de man afgevoerd. Het is nog onduidelijk hoe de man op de rails terechtgekomen is. Volgens de woordvoerder betreft het geen aanrijding.

Tussen Amsterdam Sloterdijk en Zaandam heeft de NS bussen ingezet.

Scouting 'ontvoert' kinderen voor de grap

-Frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond heeft de politie Gooi- en Vechtstreek een bestelbus met vier 'ontvoerde' kinderen klemgereden. Nadat de bestuurders van het busje, leden van een scouting, werden aangehouden, verklaarden zij dat het om een grap ging.

Een woordvoerder van de politie meldt dat er rond half acht 's avonds een melding binnenkwam dat er vier kinderen tussen de elf en de veertien jaar tegen hun wil in een witte bestelbus waren gedwongen. De politie zette daarop met vijf politiewagens de achtervolging in.

De politiewoordvoerder zegt dat de scouting de politie had gewaarschuwd dat er zaterdag "iets" zou gebeuren, maar dat het niet duidelijk was wat precies. "Bovendien hebben we hier net twee ontvoeringszaken achter de rug. Dus iedereen staat op scherp", aldus de woordvoerder.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor de grappenmakers zullen zijn. De politie spreekt over een zorgelijke ontwikkeling. Een paar dagen eerder haalden studenten in Eindhoven een dergelijke grap ook uit.

Idols... [update]


Update
Zaterdagavond moesten twee heren plaatsnemen op de verschrikkelijke krukken, namelijk Jim en Bas! "Ik kan me niet voorstellen dat ik win van Jim", zegt Bas beteuterd vlak voor de uitslag. Hij krijgt gelijk, want voor Bas eindigt Idols tijdens de Nederlandstalige liveshow.

Het einde van de vierde liveshow is nabij en het is tijd voor Tooske en Reinout om bekend te maken welke twee kandidaten de meeste kans lopen om het programma Idols te moeten verlaten. De juryleden voorspellen alle vier dat Bas gevaar loopt.

En ze krijgen gelijk: Bas moet op die vreselijke kruk plaatsnemen. Naast hem komt de jongste knaap van het gezelschap, de 15-jarige Jim, op de kruk te zitten. Reden voor Bas om alvast de balans op te maken. "Nu Jim naast me zit voel ik me relaxt", zegt hij tegen Tooske en Reinout. "Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik win van Jim."

Zijn gedachte wordt waarheid, want voor Bas eindigt Idols tijdens de vierde liveshow. Bas blijft er nuchter onder. "Ik wil ten eerste iedereen bedanken die voor mij heeft gestemd", zegt hij plechtig. "Verder is het gewoon zo dat ik nooit had durven dromen dat ik hier had kunnen staan."

"Ik ben al een winnaar, want ik heb nog nooit wat met zingen gedaan." En zo neemt Nederland afscheid van een talentvolle zanger uit Klazinaveen.

Poll: Wie van de 6 overgebleven kandidaten gaat Idols winnen?
*Jim
*Hind
*Jamai
*David
*Dewi
*Marieke

Tussenstand:


Ook een poll maken? Klik hier

Koningin, kroonprins en MŠxima stemmen niet

SanCoTec had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigt dat koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses MŠxima afgelopen woensdag niet hebben gestemd. Ook bij de Kamerverkiezingen in mei vorig jaar hebben zij hun stem niet uitgebracht.

Op de vraag waarom dat zo is, wil de RVD niet beantwoorden. "Daarover hoeven ze geen opheldering te geven. Of ze wel of niet stemmen moeten ze, net als alle andere Nederlanders, zelf weten", aldus Eef Brouwers van de RVD.

De gangbare uitleg is overigens dat de koningin boven de partijen wil staan en daarom niet stemt. Zij speelt nog altijd een belangrijke rol bij de vorming van een nieuw kabinet en wijst onder meer, na raad te hebben ingewonnen bij haar adviseurs en fracties in de Tweede Kamer, de informateur en formateur aan.

De RVD kan niet zeggen of de andere leden van het Koninklijk Huis, zoals de prinsen Johan Friso, Constantijn en Maurits, wel of niet stemmen. Juliana (koningin van 1948 tot 1980) was de laatste koningin die nog wel naar de stembus ging.

Renť Froger krijgt Edison Oeuvreprijs

IT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Edison Stichting heeft vandaag bekendgemaakt dat Renť Froger de Edison Oeuvreprijs 2003 gewonnen heeft. Froger zal deze prijs op 6 maart tijdens de uitreiking van Edison Music Awards in de Heineken Music Hall in Amsterdam in ontvangst nemen.

De Edison Stichting kent de prijs aan Froger toe omdat zij meent dat hij de eerste Nederlandse 'megaster' is, die naast volle zalen ook volle stadions trekt. Volgens de Edison Stichting is hij een voorbeeld voor vele beginnende Nederlandse artiesten.

De Edison Oeuvreprijs wordt sinds 1960 jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse muziekindustrie. De Amsterdamse Froger begon al op vroege leeftijd met zingen in het cafť van zijn vader. Hij brak echter in 1988 pas echt door met zijn versie van het nummer Winter in America. In totaal maakte hij 15 cd's en had hij 40 top-40 hits.
Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.