Subsidie Maroc.nl voor woordvoerder

De Marokkaanse internetsite Maroc.nl heeft subsidie ontvangen om een Marokkaanse vertegenwoordiger aan te wijzen die namens de 'Marokkaanse gemeenschap' moet gaan spreken. Dit meldt de islamitische nieuwssite Maghrebmedia.

Volgens Maghrebmedia zou Maroc.nl 70.000 euro van de overheid hebben ontvangen om de plannen te realiseren. De persoon die gezocht wordt zal namens de Marokkanen in Nederland het woord moeten voeren op tal van onderwerpen.

Maroc.nl is de best bezochte Marokkaanse website op het Nederlandse web. In het verleden raakte de site enige malen in opspraak. Zo wilde het CDA dat er aktie tegen de site werd ondernomen wegens het hoge anti-Westerse karakter en het feit dat er wapens te koop zouden worden aangeboden. Dat laatste is overigens nooit bewezen.

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) zei afgelopen november dat het aangifte zou doen tegen de site. Volgens het MDI deed Maroc.nl te weinig moeite anti-semitische uitlatingen te voorkomen. Een kleine blik op het forum van Maroc.nl laat zien dat dit nog steeds aan de orde is. Het inzetten van de joodse Cohen als premier-kandidaat wordt niet door iedereen gewaardeerd: Zie dit topic.