Twee bandleden verlaten Kane

Gitarist Paul Jan Bakker en bassist Matto Kranenburg hebben de band Kane verlaten. In een verklaring zegt de band zelf dat dat in goed overleg is gebeurd. Volgens Kranenburg zijn Bakker en hij echter gewoon uit de Haagse band gezet. Dat laat hij weten op de website Haags Pop Podium.

In de officiële verklaring, die staat te lezen op de website van Kane, is het verschil van visie op de toekomst van de band de reden van de breuk. Volgens Kranenburg is het echter meer. "We bleken uiteindelijk toch niet 'de click' te maken. Kane had onvoldoende vertrouwen in mij als bassist. Maar het gaat in deze band om zoveel meer dan om het muzikale. Ik kan daar een heel eind in meegaan, maar ik ben natuurlijk wel zwaar teleurgesteld. Verder heb ik alleen maar respect voor de groep," aldus Kranenburg.

Ook vorig jaar vertrokken er al bandleden. Toen ruimden drie muzikanten het veld. Kranenburg kwam daarvoor in de plaats. Kane gaat nu voorlopig verder met zanger Dinand Woesthoff, gitarist Dennis van Leeuwen en drummer Martijn Bosman. Voor concerten worden zij versterkt door gastmuzikanten.