Onderzoek: 'Alchohol verlaagt kans op hartaanval'

DePurpereWolf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe studie wijst uit dat een half alcoholisch drankje per dag, zei het wijn, bier of wodka, de kans op een hartaanval met 32% kan verkleinen.

Deze 12 jaar durende studie is onlangs gepubliceerd in "The New England Journal of Medicine". Volgens deze studie is de frequentie waarmee men een alcoholische versnapering nuttigt de sleutel tot het verlagen van de kans op een hartaanval. Het type alcohol, de hoeveelheid per keer, en of het nu wel of niet met eten genutigd werd schijnt niet uit te maken.

De studie vergeleek bijna 40.000 mannelijke gezonde arbeiders tussen de 40 en de 75 jaar. Mannen die 3 tot 4 keer per week een borreltje namen reduceerden de kans op een hartaanval met 32% vergeleken met mannen die minder dan 1 keer per week een neut dronken. Echter, degene die maar 1 of 2 keer per week een pintje pakten verminderden het risico met maar 16%.

De onderzoekers van het "Beth Israel Deaconess Medical Centre in Boston" melden ook dat een half glas net zo effectief is als 2 glazen per dag.