Onverklaarbare dreunen in India

In Rajkot, India zijn de afgelopen twee maanden onverklaarbare knallen gehoord die huizen lieten dreunen.Seismologen in India zijn een onderzoek gestart om mysterieuze explosie-achtige geluiden te kunnen verklaren.

Inwoners hebben geklaagd over deze geluiden, die volgens hun zo hard zijn dat ze hun huizen op hun grondvesten laten schudden.

Er werd in de eerste instantie gedacht dat het explosies waren, maar autoriteiten ontkennen dat er aanwijzingen zijn dat er explosieven gedetoneerd zijn.

Seismologen van de Indian Meteorological Department hebben opdracht gekregen de zaak te onderzoeken nadat sommige experts beweerden dat seismische activiteit deze dreunen veroorzaakt zou kunnen hebben.

De inwoners van Rajkot zeggen dat ze deze geluiden al twee maanden horen. Een getuige zegt dat hij verschillende keren een luide knal gehoord heeft, alsof er een staaf dynamiet ontstoken werd.

Autoriteiten zeggen dat er geen gewonden of schade aan eigendommen gerapporteerd zijn.

Er wordt verder onderzoek gedaan door het Metereologisch Instituut in Ahmedabad. Ze gaan in verschillende plaatsen in de stad instrumenten plaatsen om data te verzamelen omtrent de oorsprong van de bizarre knallen.