FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 december 2002

Stad voor 1,78 miljoen dollar verkocht op eBay

Al eerder maakten we melding van de veiling van de stad Bridgeville op eBay. Naar nu blijkt heeft deze veiling maar liefst 1,78 miljoen dollar opgebracht.

De winnaar van de veiling is nu de trotse eigenaar van ongeveer 2,4 kilometer grond langs een rivier. Er staan 9 huizen in de stad en er is zelfs een heus kerkhof.

De stad werd op eBay in november aangekondigd met: "Own the entire rustic town of Bridgeville". De stad ligt ongeveer 418 kilometer ten noorden van San Francisco, toch niet compleet weg van de bewoonde wereld. Misschien een miskoop, misschien een belastingparadijs.

Met dank aan Epidemi, die ons dit bericht geheel vertaald submitte!

Al-Jazeera komt met Engelstalige website

Koen (vertaald) en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Arabische tv-station Al-Jazeera, dat vooral bekend is geworden door het uitzenden van boodschappen van Osama Bin Laden, lanceert in februari een Engelstalige website. Volgens de eindredactrice van de Engelstalige site, Joanne Tucker, gaat de site Arabisch nieuws bieden, toegesneden op een Westers publiek.

Al-Jazeera, gevestigd in de kleine golfstaat Quatar, lanceerde in januari 2001 een Arabische website die o.a. nieuws, analyses en videoclips van de nieuwszender aanbiedt. Ongeveer 40 procent van de bezoekers van de site is echter afkomstig uit Noord-Amerika en Europa. Deze belangstelling heeft het station er toe doen besluiten om een website in de Engelse taal op te richten.

Al-Jazeera’s Engelstalige plannen blijven echter niet beperkt tot het internet. De website is één van de eerste stappen in een proces dat uiteindelijk kan leiden tot een Engelstalig tv-station. Circa 135.000 inwoners van de VS die het kanaal via een satellietnetwerk ontvangen kunnen al genieten van Engelse ondertitels bij enkele talk-shows. Al-Jazeera hoopt ergens in het midden van volgend jaar Arabische nieuwsbulletins te kunnen voorzien van Engelstalige voice-overs. Een volledig Engelse nieuwszender zou eind 2003 of begin 2004 gerealiseerd kunnen worden.

Volgens Joanne Tucker zouden de Engelstalige plannen overigens al zijn bedacht voor de aanslagen van 11 september. Na deze aanslagen kwam de tv-zender meerdere malen in het nieuws doordat het station de hand wisten te leggen op videoboodschappen van Osama Bin Laden.

Mensen graaien euro's van de straat

Poekie (via #utopia.nl) en ElBeasjt en wildhagen (via de newssubmit) hadden ons het volgende te melden:

De opnames van een reclamespotje in Amsterdam zijn een beetje uit de hand gelopen. De reclamemakers strooiden voor het spotje (valse) euro biljetten in het rond op straat.

Omstanders begonnen vervolgens de biljetten op te rapen en namen er honderden weg. De politie slaagde er niet in het nep geld terug te krijgen en waarschuwt er voor dat er nu wellicht veel vals geld in omloop komt.

Jeugdjournaaldebat CDA, VVD, PvdA en SP

De lijsttrekkers van het CDA, de VVD, de PvdA en de SP, de vier partijen die het momenteel het beste doen in de peilingen, zullen deelnemen aan een debat in het Jeugdjournaal. Het debat zal een dag voor de verkiezingen, op 21 januari dus, worden gehouden.

De politici zullen ingaan op vragen die kinderen via de website van het Jeugdjournaal hebben gesteld. Daarnaast zullen de presentatoren Hans Smit en Brecht van Hulten ook thema's voorleggen.

Het is de eerste keer dat het NOS Jeugdjournaal een dergelijk debat organiseert.

Russische student eist 15.600 euro van bioscoop

ElBeasjt, Suikermais en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Russische student wil 15.600 euro zien van een bioscoop omdat hij geestelijke en lichamelijke schade zou hebben opgelopen nadat hij de film Caligula bezocht. Zijn eis is inmiddels bij twee instanties afgewezen omdat hij zijn entreebewijs is kwijtgeraakt.

De student uit de Russische stad Tscheboksary voelt zich misleid door het affiche van de film. Volgens hem duidde dit op een historische film, maar het bleek om een pornofilm te gaan. Caligula, een Amerikaanse film uit de jaren zeventig, bevat talloze seksscènes die zich afspelen in de tijd van de Romeinse heerser Caligula.

Staal WTC hergebruikt voor oorlogsschip

Boogey55, wildhagen en Biertjuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scheepsbouwer Northrop Grumman heeft laten weten dat gerecycled staal van het ingestorte World Trade Center gebruikt zal worden bij de bouw van een nieuw Amerikaans oorlogsschip. Het schip gaat 'New York' heten, ter nagedachtenis aan de bijna 2800 mensen die door de aanslagen van 11 september 2001 in New York om het leven kwamen. De oorlogsbodem wordt in de staat Mississipi gebouwd en moet in 2007 in de vaart komen.

De autoriteiten van New York zijn nog altijd bezig met het wegwerken van de meer dan 1,6 miljoen ton afval die van de Twin Towers zijn overgebleven.

Opnieuw grote stroomstoring in Amsterdam

BLoX, qltel, Black-Death en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdam is vanmiddag om kwart voor vier getroffen door een stroomstoring. Een groot deel van de Jordaan, het gebied ten westen van het centrum en de Spaarndammerbuurt zit zonder stroom. De oorzaak is nog niet bekend. De politie let extra op in de getroffen gebieden. Energiebedrijf Nuon verwacht dat de storing vanavond zal zijn verholpen.

Het is de derde keer in twee maanden tijd dat de stad kampt met uitval van de elektriciteit. Op 6 november zat een groot deel van Amsterdam urenlang zonder stroom en op 13 december moest een groot deel van de Amsterdamse binnenstad het uren zonder stroom stellen.

Buitenlichamelijke kankerbehandeling succesvol

Chirurgen in Italië zijn er in geslaagd een man volledig van kanker te genezen door het orgaan in zijn geheel uit het lichaam te verwijderen en er later weer in te zetten.

De buitenlichamelijke operatie stelde de chirurgen in staat hogere doses straling op de kankergezwellen los te laten zonder andere organen daarmee negatief te beïnvloeden.

De techniek werd vorig jaar toegepast op een 48 jaar oude man met meerdere tumoren in zijn lever. Een jaar na de operatie die 21 uur duurde is de man geheel genezen. Zijn lever functioneert normaal en de laatste scans hebben geen tekenen van tumoren gegeven.

Het team, dat bestaat uit chirurgen van het San Matteo Ziekenhuis in Pavia en wetenschappers van het Nationaal Instituut van Nuclear Physics wachten nu op toestemming om nog zes andere patiënten met levertumoren op deze manier te behandelen. Als ook deze succesvol zijn kan de techniek toegepast worden op andere moeilijk te behandelen kankergezwellen in organen die getransplanteerd kunnen worden.

Onverklaarbare dreunen in India

In Rajkot, India zijn de afgelopen twee maanden onverklaarbare knallen gehoord die huizen lieten dreunen.



Seismologen in India zijn een onderzoek gestart om mysterieuze explosie-achtige geluiden te kunnen verklaren.

Inwoners hebben geklaagd over deze geluiden, die volgens hun zo hard zijn dat ze hun huizen op hun grondvesten laten schudden.

Er werd in de eerste instantie gedacht dat het explosies waren, maar autoriteiten ontkennen dat er aanwijzingen zijn dat er explosieven gedetoneerd zijn.

Seismologen van de Indian Meteorological Department hebben opdracht gekregen de zaak te onderzoeken nadat sommige experts beweerden dat seismische activiteit deze dreunen veroorzaakt zou kunnen hebben.

De inwoners van Rajkot zeggen dat ze deze geluiden al twee maanden horen. Een getuige zegt dat hij verschillende keren een luide knal gehoord heeft, alsof er een staaf dynamiet ontstoken werd.

Autoriteiten zeggen dat er geen gewonden of schade aan eigendommen gerapporteerd zijn.

Er wordt verder onderzoek gedaan door het Metereologisch Instituut in Ahmedabad. Ze gaan in verschillende plaatsen in de stad instrumenten plaatsen om data te verzamelen omtrent de oorsprong van de bizarre knallen.

Hoofdrol voor Geesink in olympische film

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anton Geesink krijgt een hoofdrol in een tv-filmserie over de geschiedenis van markante olympische persoonlijkheden. De serie bestaat uit 4 episodes, waarvan Geesink in de eerste episode centraal zal staan. In de andere drie episodes komen IOC-voorzitter Jacques Rogge, verspring legende Bob Beamon en voormalig topatleet Edwin Moses aan bod.

De serie wordt geproduceerd door World Olympians Associations, een organisatie van oud-deelnemers aan de Spelen onder voorzitterschap van de Hongaar Pal Schmitt, en de première van de eerste episode is op 10 januari in Parijs. Daarbij zullen 150 sportministers die deelnemen aan de Sport/Welfare conferentie van UNESCO aanwezig zijn.

De film laat de persoonlijke geschiedenis van de vier hoofdrolspelers zien, die model staan voor de ontwikkeling en idealen van de olympische beweging. Geesink liet weten dat hij erg trots was. "Ik vind het bijzonder eervol. Het leuke is dat de film mijn olympische titel van 38 jaar geleden niet ziet als eindpunt, maar als basis voor een verdere loopbaan in de sport."

De olympisch judokampioen van 1964 was na zijn actieve loopbaan onder meer trainer/coach en bestuurslid. Hij heeft al jaren zitting in het IOC en een paar weken geleden werd Geesink nog door de Europese Judofederatie met de hoogste onderscheiding bedankt voor zijn diensten.

Rotterdam wil start Tour de France 2005

TNNE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rotterdam heeft haar zinnen gezet op de start van de Tour de France. Het liefst wil de stad de opening in 2005 verzorgen. Dat heeft Rotterdam geschreven aan de directie van de tour. Begin volgend jaar komt er een uitgebreid voorstel op tafel.

Een snel onderzoek heeft uitgewezen dat de tourstart de stad 4 miljoen euro gaat kosten. Wat het precies oplevert is nog niet helemaal duidelijk. "Het levert in ieder geval wereldwijd meer bekendheid op," aldus een woordvoerder.

Rotterdam heeft een voorkeur voor een Tourstart in 2005, omdat men dan ook al het WK judo en het WK honkbal organiseert. Rondom de Tour wil de stad allerlei andere activiteiten organiseren als andere wielerwedstrijden en 'clinics' van bekende wielrenners.

Nederlandse F16's helpen gewondentransport

iemoe en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Nederlandse F-16's hebben begin deze week in Afghanistan een gewonentransport veiliggesteld nadat deze onder vijandig vuur was komen te liggen.

Het transport vond plaats met twee Amerikaanse Black Hawk helikopters. In de avond werden zij opeens beschoten. Ze vroegen om steun waarna de gevechtsvliegtuigen het transport opspoorden en naar hun bestemming begeleidden. Nadat de vliegtuigen opdoken werd er niet meer geschoten.

Vrouw aangehouden voor belediging agenten

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 29-jarige vrouw uit Beilen is vrijdag door de politie aangehouden omdat ze haar middelvinger naar de twee agenten had opgestoken.

De agenten hadden even daarvoor de auto gecontroleerd waar de vrouw inzat. Ze was het daar niet mee eens en stak toen de agenten wegreden haar middelvinger op. Daarop liep ze een winkel binnen, waar ze door de agenten werd aangehouden. Ze mag nu wegens belediging voor de rechter komen.

Italiaan Collina fluit een Franse wedstrijd

De Italiaanse scheidsrechter Pierluigi Collina die ook wel bekend staat om zijn kale hoofd en zijn "strenge" beslissingen, moet op 10 januauri 2003 een Franse wedstrijd fluiten tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille.

De Franse voetbalbond had een oproep gedaan aan Collina, omdat de scheidsrechters in Frankrijk in die periode een trainingsstage moesten volgen.

De wedstrijd tussen Lyon en Marseille word gezien als een topper in de Franse competitie.

Gratis bellen op nieuwjaarsdag

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

En in het kader van reclame voor onze grootste telecomaanbieder: op nieuwjaarsdag kunnen alle klanten van KPN drie uur lang gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Er zal zelfs geen starttarief worden gerekend.

De actie loopt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Voicemail en 0900-nummers zijn niet gratis. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de gratis uren niet in de nieuwjaarsnacht aan te bieden om overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Passages uit rapport Fortuyn geschrapt

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit het rapport over de beveiliging van Pim Fortuyn zijn enkele passages weggelaten. Dat gebeurde op advies van de landsadvocaat. Het zou gaan om tekst over het riskante seksuele gedrag van de vermoorde politicus. Het zou zijn weggelaten omdat de commissie anders mogelijk schadeclaims van mensen uit de omgeving van Fortuyn zou kunnen krijgen.

De commissie had van de staat de garantie gekregen dat eventuele schadeclaims door de staat afgehandeld zouden worden. Voorwaarde daarvoor was wel dat de landsadvocaat het rapport voor publicatie in zou mogen zien.

In het uiteindelijke rapport wordt het seksuele gedrag slechts oppervlakkig behandeld, hoewel er wel aanwijzingen waren dat hij op grond daarvan werd bedreigd.

Merendeel oliebollen weer slecht

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oliebollen in Nederland blijven van belabberde kwaliteit. Dat blijkt uit de Nationale Oliebollentest die het Algemeen Dagblad ook dit jaar heeft gehouden.

In het onderzoek werden in heel Nederland zestig gebakkramen en banketbakkers met een bezoekje vereerd door het Centrum voor Smaakonderzoek. Tweederde van alle onderzochte bollen voldeed niet aan de kwaliteitseisen.

Slechts achttien keer gaf het testpanel een voldoende. Verder bleek dat tien geteste oliebollen helemaal niet gaar waren. Ron's Oliebollenkraam in Dordrecht kwam overigens als beste uit de bus.

Mariah Carey vergeet slipje

marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een interview liet de 32 jaar oude zangeres Mariah Carey iets meer van zichzelf zien dan de bedoeling was. Het interview volgde op een optreden waar ze nummers van haar nieuwe album, Charmbracelet, ten gehore bracht.

Mariah ging op een barkruk zitten voor het interview. De kruk bleek echter te hoog voor haar korte rokje en er bleef verder weinig verborgen omdat ze haar ondergoed was vergeten. Omstanders reageerden verbaasd.

Toen een aantal mensen "Je rokje, Je rokje !" riepen stond ze op om het glad te strijken, en vervolgens weer te gaan zitten. Zelfs de baas van de studio bood haar zijn jas aan. Later besefte ze pas in welke situatie ze zich verkeerde en merkte ze op dat ze voortaan voorzichter moet zijn.

Link naar het filmpje: Hier
Link naar artikel met foto's: Hier


verdere links naar beeldmateriaal en/of de verzoeken daar naar worden als overbodig gemoddereerd.

Age-key automaten niet op tijd klaar

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat niet lukken om de age-key op tijd in alle automaten aan te brengen. Al eerder kon je over de age-key lezen op Fok!. De reden dat het niet gaat lukken voor één januari is, omdat de tabaksindustrie de voorkeur geeft aan een ander systeem dan de overheid.

De age-key is in het leven geroepen om kinderen onder de zestien jaar te beletten sigaretten uit de automaat te trekken. De overheid wil dat de age-key per één januari aanstaande op alle automaten aanwezig is. De tabaksfabrikanten willen echter een ander systeem gebruiken, de "Duomaat".

Bij de Duomaat laat de consument eerst bij een medewerker van het etablissement waar de automaat hangt zien dat hij of zij ouder is dan zestien, vervolgens wordt de automaat pas ontgrendeld.

Man behangt raam met geld

Een man uit North Carolina heeft vorige week vrijdag het raam van zijn kantoor met geld behangen. De 42-jarige Mike Jeffcoat plakte 300 één dollar biljetten aan het raam. Met Daaronder een briefje, "Neem alleen wat je nodig hebt"

Veel mensen namen niets mee, een enkeling pakte geld van het raam. Mensen die er wel wat afhaalden gebruikten het voor een kop koffie, een buskaart of voor wat kerst cadeau's. Het geld was na 35 minuten weg.

Terwijl hij geld aan het ophangen was gaven voorbijgangers ook geld. Eentje gaf zelfs een biljet van twintig dollar, omdat de man niet kleiner had. Het laatste beetje geld, 41 dollar, werd verdeeld tussen twee vrouwen.

Sharmel Shirly van 23 die een stroom rekening ermee ging betalen, en Sadaka Kimble, 24, kocht er luiers van. Beide vrouwen waren net een maand werkeloos.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.