Gestolen auto's te traceren met nieuwe camera

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een nieuw apparaat kunnen gestolen auto's in het verkeer nu gemakkelijker worden opgespoord. De politie wordt door het apparaat namelijk automatisch gewaarschuwd als een auto als gestolen staat geregistreerd of bij een tankstation wegrijdt zonder te betalen.

Het gaat om een experiment van een half jaar en het systeem draait als proef bij een tankstation in de regio Rotterdam en ook staat het bij de ingang van een bedrijventerrein in Alphen aan den Rijn. Wanneer blijkt dat de nieuwe camera goede resultaten oplevert, zal het ook bij andere tankstations geplaatst worden.

Inmiddels heeft de politie in Alphen aan den Rijn drie van diefstal afkomstige wagens gevonden. Bij het tankstation in de regio Rotterdam werden vijf gestolen auto's opgemerkt, maar kwam de politie steeds te laat om de bestuurders aan te houden.

De aanleiding van het project ligt volgens de initiatiefnemers in het feit dat steeds meer automobilisten wegrijden zonder voor de getankte benzine te betalen. Daarnaast blijken bovendien veel auto's van de wegrijders gestolen te zijn. Politie en verzekeraars hopen dat ze de wagens op deze manier terug kunnen vinden.