Inval in neo-Nazi kraakpand Eindhoven

In een door neo-Nazi's gekraakt pand in Eindhoven is gisteren een inval gedaan door de Koninklijke Marechaussee. Het betreft de voormalige Constant Rebecquekazerne die volgens de Telegraaf al twee jaar dienst doet als hoofdkwartier van een extreemrechtse organisatie.

De gemeente Eindhoven wist al langer dat er neonazi-activisten in het kraakpand verblijven, maar kon niet optreden omdat het om defensie terrein gaat. Bij de inval heeft de Marechaussee overigens niets aangetroffen wat in strijd met de wet zou kunnen zijn. De activisten blijken kennelijk onraad geroken te hebben nadat een fotograaf van de Telegraaf donderdag foto's kwam maken op het terrein.

De groep krakers zou geleid worden door twee bekende extreemrechtse activisten Michel H. en Maarten H. van de Nationalistische Studenten Eindhoven. Tot donderdag hingen er verboden vlaggen, posters en fascistisch propagandamateriaal voor de ramen en aan de wanden. Aan de wand hangt nog wel een portret van prins Claus met een Hitlersnor. Ook worden er regelmatig houseparty's en optredens georganiseerd voor uiterst rechtse skinheads.