Scholieren zien lijk voor kunstwerk aan

moussy, Paul/ MichaBalk1977, -=Chuckie=-, Klomp, floyty en IceFire hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 25-jarige vrouw heeft vorige week vrijdag in Berlijn zelfmoord gepleegd door vanaf de vijfde verdieping van een kunstcentrum naar beneden te springen. Een groep buitenlandse scholieren dacht echter dat het om 'een performance of een installatie' ging en begon uitgebreid foto's van het lichaam te maken. Een twaalfjarige jongen was de eerste die in de gaten kreeg dat het een echt lijk betrof.

Dit alles vond plaats in kunstcentrum Tacheles in Berlijn, een voormalig kraakpand waar onder meer galeries, ateliers en cafés zijn gevestigd. De vrouw had vorige week donderdag tegenover een groep kunstenaars in Tacheles over haar zelfmoordplannen gesproken. Dit gesprek werd op video opgenomen. Een van de aanwezige kunstenaars probeerde haar te kalmeren en dronk apart met haar een Jägermeister. Om half zes 's ochtends bracht hij haar naar huis.

De vrouw keerde echter terug en sprong vervolgens uit een raam aan de achterkant van het gebouw. Een politiewoordvoerder kon wel enig begrip opbrengen voor het misverstand: 'Tacheles is van binnen zo macaber en ongewoon dat het mij niet verbaast dat men de overledene voor een kunstwerk hield. Trouwens, in deze stad is toch niets meer raar?'