Hallucinerende Rus richt bloedbad aan

KrisXL en Sabrinaaah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het dorpje Dombaï in Rusland, aan de grens met Georgië, heeft een Russische grenswacht die hallucinerende paddestoelen had gegeten, zeker acht van zijn kameraden doodgeschoten en elf anderen verwond. Dit meldt het persbureau Itar-Tass, dat zich baseert op regeringsfunctionarissen die anoniem willen blijven.

Het Russische leger heeft bevestigd dat de man onder invloed van paddestoelen heeft geschoten, maar heeft niets over aantallen slachtoffers gezegd. Volgens een ooggetuige begon de man met zijn machinegeweer wild om zich heen te schieten, nadat hij hallucinerende paddestoelen had gegeten.

De hallucinerende paddestoelen zijn ook bekend als 'magic mushrooms' en bevatten een substantie die te vergelijken is met LSD. Dat is een krachtig geestverruimend middel dat vooral in de jaren zeventig populair was.

Volgens Russische legerartsen is het drugsgebruik onder de Russische militairen de laatste tijd snel gestegen. Ook het aantal soldaten dat deserteert zou als gevolg van de slechte leefomstandigheden en treiterijen in het leger erg hoog liggen.