Eerste gekloonde baby op komst

Rollende Babba, duvelbe, JamesBon, Qlo0n, MostHateD, floyd, IceFire, Lex_de_OD-OK-man hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste gekloonde baby zal begin januari worden geboren. Dit heeft de omstreden Italiaanse vrouwenarts Severino Antinori dinsdag bevestigd. Volgens de arts is het kind nu in de 33e week van de zwangerschap en weegt het ongeveer 2,5 kilogram.

Hij weigerde te zeggen waar het kind wordt geboren. ,,Natuurlijk wordt het een jongen'', zei hij. Eerder dit jaar zei Antinori dat er menselijke kloonexperimenten aan de gang zijn in Rusland en China. De arts maakte in april bekend dat hij erin was geslaagd een zwangerschap tot stand te brengen met een gekloond embryo. Hij zei dat na afloop van een medische conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten tegen de nieuwszender Gulf News. Antinori wilde toen ook al geen nadere bijzonderheden geven over zijn patiënte.

Als de claim van Antinori waar is, gaat het om de eerste zwangerschap met een gekloond menselijk embryo. Wereldwijd is veel kritiek op het klonen van menselijke embryo's, onder meer omdat er nog veel te weinig bekend is over de gevolgen en de kans op misvormingen, handicaps en voortijdige sterfte. De Verenigde Naties willen een verbod op het klonen van mensen.