Groeperingen willen de waarheid boven tafel omtrent UFO's

In de winter van 1965 zagen ooggetuigen een vuurbal scheren over Noord Amerika. Deze stopte, draaide zich om, en leek neer te storten in een westelijk deel van Pennsylvania. Vervolgens zette de overheid grote hoeveelheden militairen in naar het gebeid, waarna een truck met een mysterieus object uit de bossen kwam rijden.

Voormalig hoofd Personeelszaken van het Witte Huis en een internationaal onderzoeksjournalist willen nu weten wat het Pentagon weet. Ze willen geclassificeerde bestanden inzien van dit en andere incidenten omtrent UFO's.

"Het is tijd dat de overheid de 25 jaar oude bestanden niet langer geheim houdt, en wetenschappers over gegevens laat beschikken zodat ze de werkelijke toedracht kunnen onderzoeken." zegt John Podesta die in het Witte Huis gewerkt heeft.

Een Pentagon woordvoerder kon niet worden bereikt om commentaar te geven waarom ze geen informatie willen verstrekken.

Desondanks zijn er wel gegevens gelekt over ongeďdentificeerde vliegende objecten welke gezien zijn door duizenden Arizona inwoners, piloten en zelfs VS president Jimmy Carter: "The object seemed as bright as the moon and changed colors".

Het initiatief is niet om te bewijzen dat er intelligente buitenaardse wezens bestaan. Het is de bedoeling om wetenschappelijk onderzoek in te stellen wat de vreemde verschijnselen nou daadwerkelijk zijn.

Met name de Coalition for Freedom of Information (CFI) zet de luchtmacht onder druk om documenten over Project Moon Dust en Operation Blue Fly boven tafel te leggen. Deze operaties hebben jaren geleden plaatsgevonden om UFO's en objecten van onbekende afkomst te verzamelen en te onderzoeken.

de Freedom of Information Act (FOIA) wil ten eerste inzage krijgen in de bestanden van een van de meest mysterieuze gevallen, het Kecksburg, Pennsylvania incident van december 1965.

De overheid beweert dat het object een meteoriet was. Echter ooggetuigen zagen dat een militaire truck een walnootvormig object ter grootte van een kleine auto meenam van de Pennsylvania crash site naar een luchtmachtbasis in Ihio.

"Als het toch maar een meteoriet was, waarom wordt deze informatie dan geheimgehouden? De overheid ontkent zelfs dat er militaire actie plaats heeft gevonden, terwijl we allemaal weten dat dit wel zo is." zegt Leslie Kean van FOIA.

Tijdens de 40-er 50er en 60-er jaren nam de overheid het UFO onderzoek serieus en topgeneralen overwogen de voor- en tegens omtrent het op de hoogte stellen van het publiek inzake de bevindingen. In 1969 echter, beëindigde de overheid Project Blue Book, met de conclusie dat UFO's geen gevaar vormden voor de nationale veiligheid.

Desondanks, paradoxaal hier aan, wil de overheid geen informatie verstrekken over de bevindingen, zegt Kean.

Er is absoluut bewijs van vreemde fenomenen in de wereld. Deze zijn goed gedocumenteerd.", zegt Kean. "De meeste mensen denken dat er geen bewijs is, omdat ze er niet eens naar gezocht hebben. Ze denken aan 'marsmannetjes' en doen het meteen als onzin af. Het is moeilijk je daar doorheen te worstelen. De overheid geeft niks weg en ontkent alles. Zo kunnen we natuurlijk geen serieus wetenschappelijk onderzoek voeren."