FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 november 2002

Zware criminelen: Ruim 50% Joegoslaaf

SSID en Jongen1977 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het grootste deel (meer dan 50%) van de zware criminele jongens in Nederland is van Joegoslavische komaf. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Veel van de uit Joegoslavië afkomstige criminelen zijn als migrant naar ons land gekomen en gaandeweg op het slechte pad beland. Het gaat daarbij om lieden tussen de 18 en 30 jaar.

De meeste van hen zijn tijdens (of kort na) de oorlog in voormalig Joegoslavië naar Nederland gevlucht. Meer dan 10% van de Joegoslavische jongeren (18-30 jaar) kwam in 1999 als verdachte in aanraking met de politie. Daarmee is deze groep in verhouding crimineler dan dezelfde categorie Marokkanen.

De onderzoekers ondervroegen 40 gedetineerde Joegoslaven; in die gesprekken zeiden ze in de criminaliteit te zijn verzeild door de uitzichtloze asielprocedure, waarin er weinig kansen zijn op een volwaardige baan.

Bij deze verklaring van de criminele joegoslaven zetten de onderzoekers wel grote vraagtekens. Want 13 van de 40 jongeren zaten in het voormalig Joegoslavië namelijk ook al in het criminele milieu. Als het enkel om overleven zou gaan, vinden de onderzoekers het ongeloofwaardig dat zo'n 50% van de daders zich om die reden heeft ingelaten met zware criminaliteit.

=
Meer info staat in dit Volkskrant artikel. (Wat het overigens heeft over dat 60% van alle aangehouden Joegoslaven behoort tot de zware jongens. In tegenstelling tot de bron van dit artikel wat beweert dat de helft van alle zware criminelen uit joegoslaven bestaat).

Ajax: ''Zaak Timmer'' privé kwestie

Ajax onderneemt geen openbare maatregelen tegen doelman Henk Timmer. De van AZ gehuurde doelman veroorzaakte vorige week (één dag na de Champions League wedstrijd tegen Rosenborg, toen hij op doel stond) in dronken toestand een eenzijdig ongeval: hij raakte van de weg en kwam in een tuin tot stilstand.

De zaak werd door justitie bewust stil gehouden omdat het nogal ''gevoelig'' lag voor de persoon in kwestie. Nu het toch uitgelekt is laat Ajax weten dat dit "binnen de Ajax-familie" zal worden opgelost.

Timmer kreeg van de politie al een rijverbod en een procesverbaal.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Zes jaar oude kinderen beroven bejaarde

Vlierus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leiden is zaterdag een 90-jarige vrouw beroofd van haar pinpas. De vrouw werd bij de bakker beroofd door twee kinderen van ongeveer zes jaar oud.

De twee kinderen waren in gezelschap van een vrouw. Met zijn drieën hadden ze de vrouw in de gaten gehouden toen ze geld ging pinnen bij een bank. Toen de 90-jarige vrouw thuis was gekomen, ontdekte ze dat haar pinpas was gestolen. Daarna bleek dat er geld met de pinpas van haar rekening was gehaald.

Neergestoken cafébaas nog in levensgevaar

De 24-jarige bedrijfsleider van een café uit Alkmaar, die vorig weekend werd neergestoken omdat hij twee lastige klanten de toegang tot zijn etablissement ontzegde, is nog steeds ernstig gewond en verkeert zelfs in levensgevaar.

De zaak speelde in café Randeraat op het Waagplein. Twee jongemannen waren uit het café gezet omdat ze aan het spelen waren met de geluidwerende deuren van de nooduitgang. Ze keerden echter terug en toen één van hen opnieuw de toegang geweigerd werd, stak die de cafébaas in zijn buikstreek. Daarbij werd de lever geraakt.

De twee daders (18 en 19) werden dezelfde nacht nog opgepakt en zitten nog vast. Ze zullen donderdag voor de raadkamer verschijnen. Daar wordt besloten of ze langer vast blijven zitten.

Zalm achter de burger die misdaad aanpakt

Martin Jager had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD-leider Gerrit Zalm, en sinds vandaag ook lijsttrekker, is vanmiddag op de partij bijeenkomst in lunteren op de bres gesprongen voor burgers die lijf en goed verdedigen of anderen te hulp schieten. "De verhoudingen zijn zoek als er vervolging plaatsheeft van een winkelier die een overvaller in de boeien slaat of van iemand die in de tram optreedt tegen vandalen", zo zei Zalm.

Hij had lovende woorden voor prins Bernhard en minister Remkes. Bernhard maakte zich boos over de vervolging van de AH medewerkers, en Remkes zei dat hij de dader in Venlo een 'rotschop' zou hebben gegeven.

Zalm zei verder dat de AH-jongens, die een overvaller iets te hard hebben aangepakt, niet vervolgd dienen te worden: "Het Openbaar Ministerie zou er beter aan doen zich minder te richten op dit soort gevallen, maar zich bezig te houden met diefstallen en berovingen."
Daarmee trekt Zalm zich niets aan van het commentaar dat het OM gisteren uitte op politici, die zich in het openbaar met deze zaak bemoeien.

Rosenmöller wil opnieuw GL leiden

Fractieleider Paul Rosenmöller van GroenLinks wil bij de komende verkiezingen opnieuw lijsttrekker voor de partij zijn. Dat zei hij vandaag tijdens het verkiezingsforum zijn partij in de St. Janskerk te Utrecht.

Rosenmöller liet weten wel te hebben geaarzeld. Hij gaf aan in Kamerlid Femke Halsema een geschikte opvolgster voor hem te zien. Maar iedereen in de fractie heeft aan hem gevraagd of hij de kar nog één keer wil trekken, en daar heeft hij na overleg met zijn vrouw ''ja'' op gezegd.

Hij ging verder in zijn speech in op de verruwing van de politiek en zei te willen bijdragen aan ,,wat meer fatsoen''. Rosenmöller verweet de regering aan de leiband te lopen van de Amerikaanse president Bush en sprak zich uit tegen een oorlog met Irak.

Lijstverbinding met PvdA

Rosenmöller wil dat GroenLinks op een aantal concrete punten samen gaat optrekken met PvdA en SP. Bijvoorbeeld bij het handhaven van de Melkertbanen en het verhogen van de koopkracht voor de minima. Hij wil ook een lijstverbinding aangaan met PvdA en SP (dat vergroot de kans op restzetels voor ''links''). Bij de vorige verkiezingen had GroenLinks al een lijstverbinding met de SP.

De complete toespraak van Rosenmöller staat inmiddels on-line.

CDA en VVD willen niet met PvdA

Jan Peter Balkenende is vandaag tijdens het CDA-partijcongres herkozen als lijsttrekker. De demissionaire premier zei bij die gelegenheid dat hij op 22 januari graag verder wil regeren met de VVD. In samenwerking met de PvdA ziet hij op dit moment niets.

De CDA-leider beklemtoonde dat niet het strategisch akkoord van CDA, VVD en LPF, maar het eigen verkiezingsprogramma inzet voor de verkiezingen zal zijn.

De premier waarschuwde "het CDA en heel Den Haag" niet in oude fouten en gewoonten te vervallen. "Er mag op het Binnenhof geen gevoel zijn van: wanneer de LPF verdwijnt dan zijn we weer onder ons. De onvrede in het land is nog niet verdwenen."

Zalm

Gerrit Zalm werd vandaag ook gekozen als lijsttrekker, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD in Lunteren.

Zalm zei bij die gelegenheid zichzelf ,,mislukt'' te vinden als zijn partij tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 januari verliest. De VVD heeft nu 24 kamerzetels.

De kerverse VVD-lijsttrekker noemde veiligheid een 'topprioriteit' bij de verkiezingen. Hij zei in de volgende regeerperiode graag verder te willen met het CDA. Samenwerking met de PvdA, die 'afscheid heeft genomen van de degelijkheid van Wim Kok', sloot hij vrijwel uit.

Boek Review: Paviljoen Eikman

Als Eva, een twintigjarige studente aan de toneelacademie, waan en werkelijkheid niet meer van elkaar kan onderscheiden, wordt ze opgenomen in Paviljoen Eikman, een kliniek in de bossen. Zelfs deze gesloten gemeenschap ervaart ze nog als een wereld vol gevaar en geheimen. De normaalste begroeting interpreteert ze als een gecodeerde boodschap, al dan niet bedoeld om haar de wereld van de ondergang te laten redden.

Nieuwsgierig? Lees de boekreview Paviljoen Eikman, de debuutroman van Elise van Kleef.

Inbreken om te kunnen gluren

Hawaii_Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In maart van dit jaar maakten we al melding van een Taiwanees die met een camera in zijn schoen onder rokken van vrouwen kon kijken. Een 53-jarige inwoner van Hong Kong, Leung Wah-tak, was veel brutaler. Hij stal de sleutel van het appartement van zijn buurvrouw. Met de sleutel brak hij vijf keer bij zijn buurvrouw in. Tijdens een van die inbraken hing hij een camera op, met deze camera hoopte hij zijn buurvrouw naakt te kunnen filmen.

De man werd opgepakt door de politie. Bij huiszoeking in de woning van Leung Wah-tak werden vier videobanden aangetroffen door de politie. Op de videobanden was de buurvrouw naakt te bewonderen. Leung Wah-tak heeft inmiddels tegen de politie bekend.

Bestuur Veronica is opgestapt

Radio.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagmiddag is het voltallige bestuur van Veronica opgestapt. Al eerder maakten we melding van de onvrede tussen het personeel en het bestuur. Een van de oorzaken van de onvrede tussen het bestuur en het personeel is de eigengereidheid van bestuursvoorzitter W. van der Meer de Walcheren.

De bestuursvoorzitter en het bestuur hebben de herstart van Veronica als tv-omroep verkeerd aangepakt. Inmiddels kijken er nog maar 30.000 mensen per dag naar de uitzendingen van Veronica. Dit zijn veel te weinig kijkers om adverteerders aan te kunnen trekken.

De ledenraad koos eerder deze week nog de kant van het bestuur, maar inmiddels wordt aangenomen dat de ledenraad, naast het personeel, ook het vertrouwen in het bestuur heeft opgezegd. Hierdoor verloor het bestuur al hun steun en werd aftreden onvermijdelijk.

Film Review: Red Dragon

Red Dragon is de derde film waarin Anthony Hopkins in de huid kruipt van Dr. Hannibal Lecter. De derde film is tevens het eerste deel van de drie boeken waarin Lecter de hoofdrol speelt.
De allereerste verfilming was Manhunter (1986), daarna kwam Silence of the Lambs (1991) gevolgd door het derde en laatste deel (Thomas Harris wil geen vierde deel schrijven en Anthony Hopkins wil geen Hannibal Lecter meer spelen) Hannibal (2001).
Maar Dino de Laurentiis was niet tevreden met Manhunter en besloot deze over te doen, had hij zich de moeite kunnen besparen?

Lees in deze review wat Carin en Breuls ervan vonden.


Hoofdrollen:
Dr. Hannibal Lecter - Anthony Hopkins
Will Graham - Edward Norton
Francis - Dolarhyde - Ralph Fiennes

Genre:
Thriller, Horror, Misdaad

Regie:
Brett Ratner
Speelduur:
124 minuten


Red Dragon draait vanaf 7 november in de bioscoop.

Kleine alien in Chili waarschijnlijk aapje

Een vreemd 8 centimeter groot mensachtig wezentje dat vorige week in Chili gevonden is blijkt waarschijnlijk een Marsupial te zijn.
Het wezen werd door een kind gevonden bij Las Lagunas, 500 kilometer ten zuiden van Santiago. Het wezen wilde geen eten of water accepteren, waardoor het na 8 dagen stierf. In de tussentijd heeft het zijn ogen wel enkele keren open gedaan, aldus de familie. Na zijn dood mummificeerde het diertje vrij snel.

Dr. Mario Dussuel heeft een laboratoriumonderzoek gedaan en zegt: "Ik heb goed naar het gemummificeerde lichaam gekeken. Het is erg vreemd. Het is smal en licht. Maar wat ik vooral vreemd vind zijn zijn schuine grote ogen. Wat het diertje uitzonderlijk maakt, is de lengte van zijn vingers, en hoe dik zijn nek is". Dussuel wil nog een elektronische microscoop analyse uitvoeren, en DNA monsters onderzoeken. "Het is belangrijk dat we deze testen uit gaan voeren, omdat we op deze manier echt onderscheid kunnen maken tussen andere diersoorten of dat het om een menselijke feutus gaat."
Een specialist van de Universiteit van Santo Tomas echter, zegt na onderzoek gepleegd te hebben, dat het om een Marsupial gaat, een bergaapje. Hij heeft het wezentje onderzocht, maar geen DNA-onderzoek uitgevoerd.
"Na analyse heb ik kunden vinden dat het een microzoogdiertje is. In andere woorden een klein diertje, een dier dat haar, nagels en vingers heeft. Het is aards. Het leeft zelfs op de aarde want het kan niet vliegen." zegt Dr. Arturo Mann. Mann is 90 procent zeker over zijn conclusie.

Grote brand in chemische fabriek Naarden

BarenMar en BLoX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen is om omstreeks 7 uur een grote brand ontstaan in chemiefabriek Quest International BV in Naarden. De brand lijkt nagenoeg onder controle, maar de brandweer heeft nog niet het sein brand meester gegeven. De politie zegt dat er grote kans is dat er asbest is vrijgekomen. Het advies om alle deuren en ramen gesloten te houden is dus nog steeds van kracht, verklaart een woordvoerder.

Volgens Quest International is er niemand gewond geraakt. Toen de brand ontstond was er niemand in het bedrijf aan het werk. De brandweer heeft de voetbalvelden in Huizen uit voorzorg ontruimd omdat ze onder de rook van de brand liggen. Veel mensen keken naar de brand ondanks het advies om binnen te blijven.

In de fabriek worden geur en smaakstoffen gemaakt en zijn veel chemicaliën aanwezig.

Man ontsnapt tweede keer aan doodstraf

Hawaii_Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de tweede keer in 4 jaar is een man uit Singapore ontsnapt aan de doodstraf.

Tegen de 42-jarige man werd de doodstraf geëist omdat de hij de peetvader van zijn vrouw heeft vermoord. De rechter heeft hem echter veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en 17 stokslagen. De man, Saminathan Subramaniam, had de peetvader vermoord omdat deze geklaagd had waarom Subramaniam na 3 jaar huwelijk nog altijd geen kinderen had.

In 1998 ontkwam hij ook al aan de doodstraf. Hij stond samen met een andere man terecht voor de mishandeling en moord van een gevangenisbewaarder. Subramaniam werd alleen gestraft wegens mishandeling, zijn mede-dader werd voor de moord veroordeeld en werd geëxecuteerd.

Tiësto wereldwijd populairste DJ

Mossos, Cybart en ClubRubie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

DJ Tiësto is als eerste niet-Brit gekozen tot nummer 1 in de jaarlijkse tophonderd van het Engelse DJ Magazine. Deze lijst geeft de wereldwijde populariteit van dj's aan. Vorig jaar eindigde dj Tiësto nog op de zesde plaats.

"Dit is de droom die ik altijd heb gekoesterd: ooit nummer een van de wereld worden" reageerde vrijdag dj Tiësto wiens echte naam Tijs Verwest is.

Het was de achtste keer dat de lijst uitkwam. Tiësto liet eerdere winnaars als Paul Oakenfield en John Digweed achter zich. Verder stonden ook twee andere Nederlanders in de top tien, Ferry Corsten en Armin van Buuren.

Groeperingen willen de waarheid boven tafel omtrent UFO's

In de winter van 1965 zagen ooggetuigen een vuurbal scheren over Noord Amerika. Deze stopte, draaide zich om, en leek neer te storten in een westelijk deel van Pennsylvania. Vervolgens zette de overheid grote hoeveelheden militairen in naar het gebeid, waarna een truck met een mysterieus object uit de bossen kwam rijden.

Voormalig hoofd Personeelszaken van het Witte Huis en een internationaal onderzoeksjournalist willen nu weten wat het Pentagon weet. Ze willen geclassificeerde bestanden inzien van dit en andere incidenten omtrent UFO's.

"Het is tijd dat de overheid de 25 jaar oude bestanden niet langer geheim houdt, en wetenschappers over gegevens laat beschikken zodat ze de werkelijke toedracht kunnen onderzoeken." zegt John Podesta die in het Witte Huis gewerkt heeft.

Een Pentagon woordvoerder kon niet worden bereikt om commentaar te geven waarom ze geen informatie willen verstrekken.

Desondanks zijn er wel gegevens gelekt over ongeïdentificeerde vliegende objecten welke gezien zijn door duizenden Arizona inwoners, piloten en zelfs VS president Jimmy Carter: "The object seemed as bright as the moon and changed colors".

Het initiatief is niet om te bewijzen dat er intelligente buitenaardse wezens bestaan. Het is de bedoeling om wetenschappelijk onderzoek in te stellen wat de vreemde verschijnselen nou daadwerkelijk zijn.

Met name de Coalition for Freedom of Information (CFI) zet de luchtmacht onder druk om documenten over Project Moon Dust en Operation Blue Fly boven tafel te leggen. Deze operaties hebben jaren geleden plaatsgevonden om UFO's en objecten van onbekende afkomst te verzamelen en te onderzoeken.

de Freedom of Information Act (FOIA) wil ten eerste inzage krijgen in de bestanden van een van de meest mysterieuze gevallen, het Kecksburg, Pennsylvania incident van december 1965.

De overheid beweert dat het object een meteoriet was. Echter ooggetuigen zagen dat een militaire truck een walnootvormig object ter grootte van een kleine auto meenam van de Pennsylvania crash site naar een luchtmachtbasis in Ihio.

"Als het toch maar een meteoriet was, waarom wordt deze informatie dan geheimgehouden? De overheid ontkent zelfs dat er militaire actie plaats heeft gevonden, terwijl we allemaal weten dat dit wel zo is." zegt Leslie Kean van FOIA.

Tijdens de 40-er 50er en 60-er jaren nam de overheid het UFO onderzoek serieus en topgeneralen overwogen de voor- en tegens omtrent het op de hoogte stellen van het publiek inzake de bevindingen. In 1969 echter, beëindigde de overheid Project Blue Book, met de conclusie dat UFO's geen gevaar vormden voor de nationale veiligheid.

Desondanks, paradoxaal hier aan, wil de overheid geen informatie verstrekken over de bevindingen, zegt Kean.

Er is absoluut bewijs van vreemde fenomenen in de wereld. Deze zijn goed gedocumenteerd.", zegt Kean. "De meeste mensen denken dat er geen bewijs is, omdat ze er niet eens naar gezocht hebben. Ze denken aan 'marsmannetjes' en doen het meteen als onzin af. Het is moeilijk je daar doorheen te worstelen. De overheid geeft niks weg en ontkent alles. Zo kunnen we natuurlijk geen serieus wetenschappelijk onderzoek voeren."


O2 verraadt afgetapte telefoontjes

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het telefoniebedrijf O2 heeft in Duitsland een opmerkelijke fout gemaakt. Criminelen en anderen die in de gaten werden gehouden door justitie waren aangenaam verrast toen ze de factuur van hun telefoon te zien kregen. Daar stond namelijk keurig de afgetapte gesprekken op vermeld, zo meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Volgens de krant gold dat alleen voor O2-abonnees die hun voicemail hebben aangezet. De Duitse justitie en de geheime dienst vinden de fout van O2 onbegrijpelijk.

Gepeste bejaarde steekt banden lek

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 73-jarige man heeft vorige week uit frustratie acht autobanden lek gestoken met behulp van een mes. De man werd al een tijdje gepest door jongeren uit de buurt en wilde op deze manier 'wraak' nemen.

Laat in de avond ontving de politie van Nieuwediep een telefoontje van een getuige die de man in de Zuiderzeestaat en de Flevostraat bezig zag. Toen de politie de bejaarde in zijn woning aanhield vertelde de de man dat hij spijt had van zijn daad en alle schade zou vergoeden.

Man gooit baksteen door radarauto

Donderdagavond is een automobilist uit Beverwijk buiten zinnen geraakt nadat hij geflitst werd door een radarauto.

De 36-jarige man keerde z'n auto nadat hij geflitst was en begon bedreigende gebaren te maken naar de agent in de radarauto. Nadat hij weer was weggereden kwam de man een kwartier later lopend terug en gooide een baksteen door het raam van het voorportier. De agent raakte niet gewond.

Omdat zijn kenteken bekend was, heeft de politie geen moeite gehad de man te vinden. Later op de avond is de man aangehouden.

Bankrekening gehandicapten geplunderd

Blue-eyes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen zijn ongeveer twintig verstandelijk gehandicapten van een zorgcentrum bestolen van duizenden euro's.

Het geld is verdwenen van hun bankrekening. Vooral de medewerkers van het zorgcentrum worden verdacht, omdat die toegang hebben tot de computer waar alle pincodes op staan. De politie heeft de familieleden al een maand geleden al ingelicht over de verduistering. In de brief worden ze ook gevraagd de zaak stil te houden, sindsdien hebben ze niets meer gehoord.

De directeur van het centrum en de politie weigeren elk commentaar op de zaak te geven zolang het onderzoek nog loopt.

42-jarige oom heeft verhouding met nichtje

De rechtbank in Zwolle heeft gisteren een vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar. Dit omdat hij een 'verhouding' had met zijn nichtje van veertien.

De 42-jarige man hoeft dus niet de gevangenis in. Wel moet hij binnen een jaar 180 uur werkstraf uitvoeren, anders gaat hij drie maanden de bak in. De man woonde op de zolder van zijn moeder en werd verliefd op zijn nichtje. De aandacht die het meisje kreeg vond ze erg leuk en zo ontstond er een seksuele relatie. In die relatie is van echte geslachtsgemeenschap geen sprake geweest.

De verhouding is aan het licht gekomen doordat de eigenaar van een fotowinkel alarm sloeg bij de politie. Hij had pornografische foto's van de man gekregen waar het nichtje opstond. Toen de 'porno-oom' samen met zijn nichtje de foto's kwam ophalen stond de politie hen op te wachten.

Overigens heeft het meisje met alle seksuele handelingen ingestemd.

Twee doden door omgevallen hijskraan

Donderdagmiddag is een bouwkraan in het Brabantse Cuijk omgevallen. Hierbij zijn twee doden en een gewonde gevallen.

De slachtoffers waren de kraanmachinist en twee monteurs. Op het moment van het ongeluk zaten ze bovenin de kraan om contragewichten aan te brengen. De kraanmachinist en de 33-jarige monteur overleden beide op weg naar het ziekenhuis. De tweede monteur, een 22-jarige man, is opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken been. Hij was in shocktoestand. Op het bouwterrein waar het ongeluk plaats vond waren 25 mensen aan het werk. Vele waren ooggetuige van het drama.

"Eerst klapte het achterstuk neer en daarna het middenstuk', verklaarde een van de ooggetuigen. "Eén van de mannen die op de kraan zat, kon zich niet vasthouden en viel onder de kraan. Ik heb nog nooit zoiets verschrikkelijks gezien."

Generaals veroordeeld voor drugshandel

In Mexico heeft een militair tribunaal twee generaals veroordeeld tot gevangenisstraffen van 15 en 16 jaar. Dit omdat ze hulp hebben gegeven aan drugsbazen.

De handel van drugsbaas Amado Carrillo werd door de twee generaals, Quiros en Acosta, beschermd. De drugsvluchten werden door militaire toestellen begeleid. Carrillo overleed in 1997 nadat hij geprobeerd had zijn uiterlijk te laten veranderen bij een plastisch chirurg. De generaals zouden in de jaren '70 ook betrokken zijn bij de dood van linkse activisten.

Tijdens het proces ontkenden de twee alles en beriepen zich op hun zwijgrecht.

Huizen Emmen onder stroom

wildhagen, Proxy en Praatjesmaker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer twintig woningen hebben gisteravond in Emmen enige tijd onder stroom gestaan. Waarschijnlijk heeft een kortsluiting gezorgd dat stroom kwam te staan op de aarde-ringleiding onder de huizen.

De eerste berichten meldden dat er 450 huizen onder stroom stonden, dit bleek achteraf niet juist. Via radio, televisie en geluidswagens werden de mensen opgeroepen geen metalen voorwerpen binnen hun huis aan te raken. Volgens Essent was de situatie al snel onder controle.

De twintig getroffen woningen hadden, volgens een woordvoerder van Essent, geen aardlekschakelaar. Er deden zich geen ongelukken voor.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.