Mysterieuze wezens vallen school lastig

Nachtwakers van een school in Masunga, Botswana durven niet meer de wacht te houden omdat ze de stuipen op het lijf gejaagd worden door kleine, mysterieuze mensachtige wezens, zo meldt de officiŽle website van de Botswaanse regering.

Marks Maposa, hoofd van de Ngwato Beveiligingsdienst denkt dat de wezens Tokolosi' zijn. Dit zijn ontzichtbare wezens die zichzelf kunnen tonen als kleine mensachtige wezens, soms met een slangachtig hoofd.

Hij heeft al sinds 1999 klachten gehad van zijn bewakers. De wezens "sissen, maken huilende geluiden, gooien stenen naar de ruiten van de klaslokalen en doen het stroom aan en uit.", zegt Maposa. Hij heeft meer nachtwakers ingezet, maar dit bleek geen nut te hebben.

Violet Segaetsho, hoofd van de Noordoost-district school autoriteiten bevestigt dit. De nachtwakers waren ingezet om de school tegen de mysterieuze wezens te beschermen, maar nu waren de nachtwakers de dupe van de 'forces of darkness'.

De inwoners willen bovennatuurlijke middelen inzetten om de wezens te verdrijven, maar dit wordt verboden omdat de docenten dan de school aan kunnen klagen wegens paranormale bezigheden.

Speciale agenten worden ingezet om de mysterieuze voorvallen te onderzoeken.