FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 november 2002

Nova peiling: D66 op dieptepunt

Uit het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, blijkt D66 op een historisch dieptepunt beland. De partij staat op 4 zetels, een verlies van 3.

Grote winnaar uit deze peiling is de SP, evenals donderdag bij de SBS6-peiling al het geval was. De partij van Jan Marijnissen mag bij deze peiling rekenen op zestien zetels, een winst van 7. CDA en de VVD halen samen een ruime meerderheid van 80 zetels (bij SBS6 72).

Verder verschilt de peiling ook met die van SBS6. Zo verdwijnt in deze peiling Leefbaar Nederland uit de Kamer en haalt de Lijst Nieuwe Politiek van Heinsbroek geen zetels.


Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 50 (+7)
Lijst Pim Fortuyn ---> 4 (-22)
VVD ---> 30 (+ 6)
PvdA ---> 28 (+ 5)
D66 ---> 4 (- 3)
GroenLinks ---> 12 (+ 2)
SP ---> 16 (+ 7)
ChristenUnie ---> 3 (- 1)
SGP ---> 3 (+1)
Leefbaar Nederland ---> 0 (- 2)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Halloween

31 oktober 2002, gisteren dus. Gisteren was de dag dat het Halloween was, ookwel het Amerikaanse Sint Maarten genoemd. Niks vermoedend ga ik 's ochtends naar school. Niks aan de hand, bus is er, er zijn meer mensen in de bus, hij was ook nog op tijd. Daarna mijn schrijfklas, nog steeds niks aan de hand. Gewoon les enzo, alleen de leraar vroeg of we ook wat aan Halloween gingen doen. Een algeheel ge-nee-schudt ging door de klas. Maar daarna begon het feest hoor, ik ging vrolijk wat prints maken, loopt de hele gang vol met mensen in de meest vreemde en kunstzinnige kostuums. Er was een kostuumverkiezing van de Visual Art Afdeling, de meest geweldige dingen liepen er door de gang. Even later zat ik rustig te eten, komt er een iets wat vreemde vrouw lang met een plastic schedel vol met snoep, of ik er ook eentje wilde. Daarna dook ik de les weer in en was de rust ietswat weder gekeerd.

Na mijn leesles ging ik richting de kantine om wat te eten. Ik zat gezellig te kletsen met een vriend die nog les had 's avonds en dus ook bleef eten. Zien we buiten plots een superman in chineesformaat en een ietswat gezette kleine king kong. Geweldig gezicht hoe ze een schijn gevecht aan het doen waren. Na het eten pakte ik de bus richting de highschool alwaar ik met mijn orkest ging oefenen. Langs de weg liepen vele lichtjes en toen ik (2 haltes te voreg ) uitstapte kon ik ze eens heerlijk observeren.

Een heerlijke heldere avond. Behoorlijk donker, gelukkig geen regen. De heksen en trollen liepen af en aan. De pompoenen sierder de huizen, een heerlijk eng magisch sfeertje. Het begon met een aantal schattige kleine kindertjes in blokkerkostuums. Zonder creativiteit, maar wel erg lijkend. Wat wil je met van die kleintjes, die kunnen geen eigen kostuum maken. Evenlater kwam ik een groepje iets oudere kinderen tegen die zich op de meest geweldige wijze hadden opgetuigd. Alles uit het huis werd gebruikt om een kostuum te maken. Die verdienden het snoep. Daar achter liep weer een moeder met kleine kindertjes in zebrapakken en een vader met een cowboy zoon. Even later echter, liepen er een stel jongens van een jaar of 16 in hun winterjassen langs. Hun zakken puilden uit van het snoep, geen kostuum en een paar keer 'trick or tread' zeggen. Ze zouden zich moeten schamen, het lijken wel Nederlandse lampionnetje lopers die zonder lampion en zonder liedje langs de deuren gaan. Die zou je zelf toch ook niks geven?

En dan de morning after, de pompoengezichten staan er zielig bij. De meeste wachten op het moment dat de vuilnisman komt. Andere liggen verspreid over straat, een laagje ijs beschermd ze tegen de kille wind. Een droevig beeld, vergane glorie. Zoveel werk voor één avondje. Gisteren stonden ze nog eng te zijn bij de deuren, nu langs de straat. De illusie is voorbij.

Nederland nadert Grieken op UEFA-ranglijst

Dankzij de zege's dit weekend van Ajax, PSV en Vitesse is Nederland op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA weer iets dichter in de buurt gekomen bij concurrent Griekenland. De bedoeling is de zesde plaats terug te winnen, die in het seizoen 2004/05 2 clubs een ticket geeft op de CL, plus nog een club in de voorronde.

Volgend seizoen mag er van de UEFA maar één club uit de Holland Casino Eredivisie direct meedoen met het hoofdtoernooi. Via de voorronde kan een tweede Nederlandse afgevaardigde deelname een plaatsje in de CL afdwingen. In het UEFA Cup-toernooi is er nog steeds plaats voor drie Nederlandse clubs. Zowel Griekenland als Nederland heeft nog vier kandidaten die het puntentotaal voor hun land omhoog kunnen halen. Voor beide is de zesde plaats het hoogst haalbare. Het gat met de top vijf is namelijk te groot om te kunnen dichten. De Spaanse Primera División is momenteel Europa's beste divisie.

Man geeft kind de borst

Een weduwnaar uit Sri Lanka heeft de aandacht van doktoren getrokken, vanwege een bizar voorval. Hij kan namelijk zijn 18 maand oude dochter borstvoeding geven!


Mr. B. Wijeratne uit Walapenee, bij Colombo is begonnen met zijn baby Nisansala Madhushani borstvoeding te geven nadat zijn vrouw drie maanden geleden overleed.

"Mijn baby wil geen gewone melk uit de fles drinken", zegt Wijeratne. "Omdat ik het niet kon aanzien dat ze steeds huilde, bood ik haar mijn tepels aan. Toen ontdekte ik dat ik haar kon borstvoeden."

Volgens Dr. Kamal Jayasinghe kan het door een abnormaalheid in zijn hormoonhuishouding komen.

Mysterieuze wezens vallen school lastig

Nachtwakers van een school in Masunga, Botswana durven niet meer de wacht te houden omdat ze de stuipen op het lijf gejaagd worden door kleine, mysterieuze mensachtige wezens, zo meldt de officiële website van de Botswaanse regering.

Marks Maposa, hoofd van de Ngwato Beveiligingsdienst denkt dat de wezens Tokolosi' zijn. Dit zijn ontzichtbare wezens die zichzelf kunnen tonen als kleine mensachtige wezens, soms met een slangachtig hoofd.

Hij heeft al sinds 1999 klachten gehad van zijn bewakers. De wezens "sissen, maken huilende geluiden, gooien stenen naar de ruiten van de klaslokalen en doen het stroom aan en uit.", zegt Maposa. Hij heeft meer nachtwakers ingezet, maar dit bleek geen nut te hebben.

Violet Segaetsho, hoofd van de Noordoost-district school autoriteiten bevestigt dit. De nachtwakers waren ingezet om de school tegen de mysterieuze wezens te beschermen, maar nu waren de nachtwakers de dupe van de 'forces of darkness'.

De inwoners willen bovennatuurlijke middelen inzetten om de wezens te verdrijven, maar dit wordt verboden omdat de docenten dan de school aan kunnen klagen wegens paranormale bezigheden.

Speciale agenten worden ingezet om de mysterieuze voorvallen te onderzoeken.

Man rijdt met auto woonkamer binnen

Briefcase had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amstelveen is vanmorgen een man met zijn auto een woonkamer van een huis in gereden.

De bestuurder reed achteruit via de voortuin het huis in. Niemand raakte bij het vreemde ongeluk gewond. De bewoners van het pand verklaarden wel verschrikkelijk te zijn geschrokken. De bestuurder van de auto zegt zich niets te kunnen herinneren. Enige verklaring zou zijn dat de man onder het rijden een black-out heeft gehad. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek.

Laatste seizoen Ralf Schumacher bij Williams?

Shibber wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Duitse sportblad Sport Bild beweert dat Ralf Schumacher dit jaar voor het laatst in de Williams zal rijden. Zij beweren zelfs dat Williams al op zoek is naar een vervanger.

Dat het niet altijd goed liep tussen Williams en de duitser was al langer bekent. Zo maakten beide partijen zich vaak schuldig aan kritiek over en weer. Nu schijnt de duitser het zo bont gemaakt te hebben, dat Schumachter volgend jaar zels niet meer welkom is bij het team. Dat zegt het team na een uitspraak van technisch directeur Patrick Head. Hij zei dat Ralf het in 2003 beter moest gaan doen.

Ook de F1-test van Nico Rosberg wordt door Sport Bild als een onrustwekkend teken beschouwd. Het blad denkt dat Williams de zoon van ex-wereldkampioen Keke Rosberg al even laat testen om te kijken of hij Schumacher in 2004 kan vervangen.

Ook lijkt het loon van Schumacher in probleem geworden te zijn. Zo verdient hij veel meer als teamgenoot Montoya, terwijl hij hoger in het kampioenschap is geeïndigd als Schumacher. En met de economische terugval, lijkt dit geld bij Williams hard nodig geworden.

Jaguar kiest voor Webber en Pizzonia

Shibber wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Jaguar F1 Team heeft vandaag bekendgemaakt volgend jaar met de Australier Mark Webber, en de Braziliaan Antonio Pizzonia te rijden. Met de keuze voor Mark Webber en Antonio Pizzonia heeft Jaguar Racing afscheid genomen van een tijdperk. Oudgedienden Eddie Irvine en Pedro de la Rosa moeten het veld ruimen, en hiermee kiest teambaas Niki Lauda duidelijk voor een nieuw begin.

"Ik ben verheugd dat ik Mark en Antonio welkom mag heten binnen ons team", zegt de enthousiaste Lauda. "Met Antonio hebben we een heel talentvolle coureur in huis gehaald, die zonder twijfel een wezenlijke bijdrage zal leveren aan de Formule 1. Zijn snelheid en race-instinct hebben de doorslag gegeven in onze keuze voor hem. Mark, aan de andere kant, heeft al een solide basis in de Formule 1 achter de rug. Hij krijgt nu zijn kans om te laten zien waartoe hij in staat is. Met Mark en Antonio hebben we twee totaal verschillende karakters in huis gehaald, maar we zijn er van overtuigd dat ze een complementair team zullen vormen."

Irvine en De La Rosa zullen op zoek gaan naar een nieuwe werkgever.

Voetbalteam scoort 149 keer in eigen goal

Does, Smeerbatzzz, arjenownz en Nooit MeRKeZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de voetbalcompetitie van Madagascar heeft AS Adema in een duel tegen Olympique l'Emyrne (SOE) met 149-0 gewonnen. Nog het opmerkelijkste is dat de winnende ploeg zelf geen goal heeft gemaakt.

Alle 149 doelpunten werden gemaakt door spelers van Olympique l'Emyrne. De reden was dat trainer Ratsimandresy Ratsarazaka ruzie had gekregen met de scheidsrechter en zodoende de spelers opdroeg zo veel mogelijk in eigen goal te schieten. De spelers deden dit braaf en scoorde dus 149 keer in eigen goal. De bal werd na elke aftrap zo vlug mogelijk in eigen doel getrapt. De spelers van AS Adema hebben het hele tafereel lachend gade geslagen.

Niet alleen het aantal doelpunten is een record, maar ook zijn er, in een officiële competitie, nog nooit zo veel eigen doelpunten gescoord.

Totale schade storm: 200 miljoen euro

Uit een peiling van het Verbond van Verzekeraars is gebleken dat schade door de zware storm van afgelopen zondag is opgelopen tot een bedrag van 200 miljoen euro.

Eerst hield men rekening met ongeveer 100 miljoen. Maar er zijn toch meer claims binnen gekomen dan het Verbond verwachtte. Veruit de meeste schade is aangericht aan daken van huizen en gebouwen.

Verzekeraar Interpolis heeft momenteel 100 medewerkers extra aan het werk om alle meldingen te verwerken. Intussen zijn er al ruim 35.000 claims binnengekomen en het einde is nog niet in zicht.

Scholier deed XTC pillen in thee van lerares

Cipri, Psylover, SvenG, Bruce Lee, kingging, Smeerbatzzz en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar nu is bekend geworden heeft een 15-jarige scholier van de Aloyisiusschool in Hilversum in juni bij een lerares meerdere XTC-pillen in haar thee gedaan. Direct na het incident werd de vrouw met klachten in een ziekenhuis opgenomen. De directeur van de school heeft dit vrijdag meegedeeld.

Na het incident is de lerares nog niet op school teruggekeerd. De jongen werd na tips van medeleerlingen direct na het incident door de politie aangehouden. Volgens directeur P. Vlaming heeft hij 'ten minste enkele weken' vastgezeten. De leerling is onmiddellijk van school gestuurd. Om hoeveel XTC-pillen het gaat, is niet bekend.

Ook is het nog niet bekend waarom de scholier de pillen in haar thee deed. ,,Het is een compleet raadsel voor ons, we waren verbijsterd. We denken dat hij misschien stoer wilde doen'', aldus Vlaming. Door verschillende problemen was de jongen al eens vaker van een school gestuurd. Volgens Vlaming ging het op zijn school juist goed met de jongen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam maakte vrijdag bekend dat de scholier vervolgd wordt voor zware mishandeling.

Een van de 'AH-helden' heeft strafblad

Wildehaar, Beetle, Cipri, Roellio, GTV, Chrisjuh, wildhagen, viqtor en BarryD hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de twee Albert Heijn-medewerkers waarvan enkele dagen geleden bekend werd dat hij door justitie wordt vervolgd voor het mishandelen van een rover heeft een strafblad. Enkele jaren gelden is de 30-jarige Simon L. door de rechter veroordeeld wegens geweldpleging.

Momenteel zit de man nog in zijn proeftijd van de eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook loopt er nog een andere strafzaak tegen L. Hij zou eerder dit jaar op een parkeerwachter in Amsterdam zijn ingereden. Mede hierom heeft justitie besloten L. en zijn filiaalchef Lucas P. (30) te vervolgen.

In het proces verbaal van de aanhouding zeggen getuigen verder dat de rover die 500 euro bij de AH-vestiging had buit gemaakt, zich na een achtervolging had overgegeven. Verdachte P. zou hem vervolgens hebben vastgehouden terwijl L. hem minimaal twee keer in het gelaat sloeg.

L. zou verder de rover nog twee maal hebben geschopt nadat de man door de politie was geboeid en overgenomen, zo verklaart een van de twee agenten in het proces-verbaal. De man moest door de agenten worden beschermd tegen de agressie van L.

49 Doden bij brand in gevangenis Marokko

kingging, Atreidez en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in een gevangenis in de Marokkaanse stad El Jadida, zo'n 180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Rabat, zijn 49 gedetineerden omgekomen. Er raakten zo'n veertig mensen gewond, waarvan er acht in coma liggen. Volgens persbureau MAP is dit de grootste gevangenisbrand in de Marokkaanse geschiedenis.

De brand brak rond 01.30 vanacht uit. De gevangenis, Sidi Moussa genaamd, is gebouwd voor duizend gevangenen, maar ten tijde van de brand zouden er 1313 mensen in het complex hebben gezeten. De oorzaak is vooralsnog onbekend.

Dagboek Utrechtse studentes op internet

ScoreLog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al eerder lieten we weten dat er seksfoto's van een student online te vinden waren. Ditmaal gaat het echter niet om foto's, maar om een compleet ingescand dagboek. Het dagboek wordt bijgehouden door twee Utrechtse studentes en zij hebben per ongeluk het boekwerk laten delen, in het bekende p2p-programma "KaZaA". Inmiddels zijn de bestanden al meer dan duizend keer gedownload.

In het dagboek beschrijven de twee studentes, in ongeveer 50 bladzijdes, al hun seksuele escapades waar onder andere de Morning-After pil en een SOA onderzoek deel van uitmaken. Ook staat, achter in het boekwerk, de namen van de jongens die zij ooit gehad hebben met daarachter een puntentelling. Onder de naam staat tevens een kleine herinnering over de jongen, zoals "geld, vriendelijk, rechten".

Cocaïnegebruik Volendam erg hoog

Wildehaar, KnoXville, GTV en KrisXL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen de 50 en 80% van jongeren onder de 25 jaar oud gebruikt cocaïne. Dit blijkt uit een project wat deze zomer in Volendam is uitgevoerd gedurende drie maanden.

De politie schat dat ongeveer één tot twee kilo cocaïine wordt omgezet. Er zijn in totaal 24 arrestaties verricht voor het dealen en openbaar gebruiken.

Met het project wilde de politie het gebruik ontmoedigen en minder acceptabel maken. De jeugd blijkt het echter allemaal heel normaal te vinden, de speciale kliklijn is niet een keer gebeld.

De burgemeester en wethouders van Edam-Volendam hebben begin oktober een start gemaakt met de aanpak van het drank- en drugs gebruik onder jongeren. Er is een projectgroep opgericht om het probleem intergraal aan te gaan pakken.

Sharp produceert eerste glazen processor

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Japanse bedrijf Sharp heeft als eerste een glazen microprocessor geproduceerd. Het glas vervangt hier de halfgeleider silicium en uit onderzoek is gebleken dat elektronen zo'n 600 maal sneller door het glas heen stroomde dan bij een silicium chip. De snelheid echter is niet te vergelijken met de huidige processoren; ter vergelijking: op dit moment zitten we rond de 2,0 GHz met silicium chips (Intel/AMD) en deze processor draait op 3 MHz.

Het ontwerp is echter niet nieuw; de processor is gebaseerd op de Z80, welke in de jaren 80 populair was onder hobbyisten. De Z80 werd onder andere gebruikt in de MSX en Timex Sinclair computers, maar de chip is nog niet verdwenen. Tegenwoordig vinden we het namelijk in de Ti-83 grafische rekenmachines en de Gameboy heeft er ook jarenlang gebruik van gemaakt.

Het gaat hier echter niet om het ontwerp, maar om de technologie. Nog nooit eerder is het iemand gelukt om een processor uit glas te maken. Het bedrijf voorspelt hier dan ook veel toepassingen voor. Zo zou de processor kunnen dienen voor visitekaartjes, wat beeld kan laten zien op een LCD scherm. Sharp verwacht niet dat een huidige CPU met glas gemaakt kan worden, daarvoor heeft het teveel beperkingen. Inmiddels heeft Sharp de productie gestart. Op dit moment rollen zo'n 2,5 miljoen microprocessoren uit de fabriek.

"BAR005 even goed als Williams"

In navolging van Ferrari, McLaren, Jordan en Toyota zal ook Britisch American Racing (BAR) voor het komende seizoen een compleet nieuwe auto bouwen. Ontwerper Geoff Willis denkt zelfs op gelijke hoogte met Williams te kunnen komen.

Willis koos bij het ontwerpen van zijn eerste BAR een nieuwe richting. Hij hoopt dat hij op deze manier de teleurstelling die de BAR004 achterliet weg te vegen. Willis was zeer ontevreden over de 2002 auto.

"Wat ik aantrof was geen Formule 1 wagen. De wagen was veel te zwaar en bovendien was het gewicht ook nog eens slecht verdeeld. De wagen was ook te lang. Na de problemen van de vorige jaren koos BAR er in 2002 voor in de eerste plaats een betrouwbare wagen te bouwen, maar die was eigelijk iets te lomp", aldus een felle Willis in het magazine Motorsport Aktuell.

"Ik moet ook bekennen dat de 004 me helemaal niet aansprak. Ik heb de ontwerpers zelfs nog gezegd 'dat het toch mogelijk moet zijn om een goed werkende wagen te ontwerpen die er niet zo lomp uitziet'."

Als Willis de waarheid spreekt wordt volgend jaar dus mooier en beter voor BAR.

"De ontwerpers bij BAR toonden zich eerst heel verrast toen ik hen het concept van de BAR005 toonde. Sommigen vroegen zich zelfs af of alle oplossingen wel legaal waren."

Zal de nieuwe BAR005 de prestaties ook ten goede komen? Willis is ervan overtuigd.

"Ik wil niet arrogant klinken, maar ik denk dat we minstens even goed werk als Williams kunnen leveren."

Willis verwacht dat het chassis, en de steeds beter wordende Honda V10, een zeer goede combinatie zullen zijn. De BAR005 zal al voor het einde van 2002 zijn eerste testkilometers afleggen. Hierdoor wil Willis zo veel mogelijk betrouwbaarheisproblemen oplossen voor de eerste race in Australië.

Nieuw geloof in Argentinië

ToMMy / tummeke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De liefde voor Diego Armando Maradona gaat soms erg ver in Argentinië. Op 30 oktober richtte een groep fanatieke Maradona-fans de Maradoniaanse kerk op, vergezeld van een nieuwe jaartelling, een eigen bijbel en tien Diego-geboden.

De datum is bewust gekozen. Op 30 oktober 1960 werd Maradona in Buenos Aires geboren. En kreeg Argentinië er een God bij, zoals later bleek.

Het Maradonisme houdt in het kort het volgende in:
- de jaartelling begint in 1960. 1961 is voortaan 1 N.D. (Na Diego).
- op 30 oktober valt kerstmis, de dag van de geboorte van kinderke Diego.
- Ik ben El Diego, de autobiografie van Maradona, geldt als de Bijbel.
- Gij zult de bal niet kwetsen is het eerste van de tien geboden.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Onecht kind: Man eist geld van ex-vrouw

Een man uit Australië wil via de rechter zijn ex-vrouw dwingen al het geld dat hij aan de opvoeding van haar dochter (5) heeft besteed terug te betalen. De man dacht jarenlang dat het meisje zijn dochter was. Maar een dna-test vertelde onlangs een ander verhaal.

In een interview met de Australische krant Herald Sun zei de man: "Ik wil alles terughebben. Iedere cent die ik uitgegeven heb aan voedsel, speelgoed en verjaardagspartijtjes wil ik terug. Als ik had geweten dat dit mijn dochter niet was, dan had ik deze kosten niet gemaakt."

De Herald Sun meldt dat dit de eerste keer is dat een zaak als deze zijn weg naar de rechter vindt. De man, die onbekend wil blijven, claimt een bedrag van ongeveer 10.000 euro. Als de rechtbank hem dit bedrag toekent wil hij het apart zetten en geven aan zijn 'dochter' op haar achttiende verjaardag.

Docent Nederlands vindt favoriete boek leerling slecht

De docenten Nederlands op de middelbare school vinden de favoriete boeken van hun leerling veelal saai, voorspelbaar en plat. Dit zijn de resultaten van een enquête die vandaag op het symposium De dag van het Literatuuronderwijs gepubliceerd wordt. Door de Volkskrant wordt alvast een voorproefje gegeven.

Bij leerlingen zijn bijvoorbeeld boeken van Ronald Giphart en Tessa de Loo erg in trek, terwijl leraren deze boeken vaak bekritiseren. Wanneer leraren boeken voor de leerlingen zouden mogen kiezen, scoren Het gouden ei van Tim Krabbé, De Aanslag van Harry Mullisch en De Passievrucht van Karel Glastra van Loon het hoogst.

Heineken heeft beste reputatie van Nederlandse organisaties

Bruce Lee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bierbrouwer Heineken heeft de beste reputatie van organisaties die in Nederland werkzaam zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research onder 5.256 mensen naar de dertig 'meest zichtbare organisaties' in het land.

De Reputation Award die hieraan verbonden is, werd gisteren door Ahold-topman Cees van der Hoeven aan bestuursvoorzitter Anthony Ruys van Heineken overhandigd. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt, vorig jaar won Ahold de prijs.

Op vijf van de zes onderdelen haalde Heineken de beste score. Alleen op het onderdeel visie en leiderschap moest de bierbrouwer Microsoft voor zich dulden. De top vijf van bedrijven met de beste reputatie in Nederland zijn respectievelijk: Heineken, Ahold, Unilever, Microsoft en Ikea.

Pompoengeur maakt mannen geil

Halloween kan mannen net zo opwinden als een dosis Viagra, zeggen onderzoekers.

Wetenschappers hebben ontdekt dat door het aroma van een pompoen de bloedstroom naar de penis toeneemt met 40 procent.

Dr. Alan Hirsch, van de Smell and Taste Foundation in Chicago zegt: "Misschien brengen de geuren oude herinneringen teweeg aan hun vriendin of vrouw. Of het is een nostalgische reactie naar hun kindertijd."

De bevindingen worden ondersteund door een studie in Tesco, waar ontdekt werd dat 73 procent van de mannen de geur van een pompoen lekker vindt, en de helft daarvan het beschrijft als opwindend of sexy.

Paul Smith uit Tesco zegt: "De vrouw die pompoentaart maakt tijdens dit halloweenfeest, moet goed in de gaten houden dat het deeg wel eens niet het enige zou kunnen zijn wat omhoog komt."

Nawijn kandidaat-lijsttrekker LPF

rolfvp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair minister Nawijn van Vreemdelingen- en integratiebeleid wil lijsttrekker van de LPF worden. Vanmorgen maakte hij het besluit bekend nadat hij twee weken bedenktijd in acht had genomen.

Nawijn heeft lang getwijfeld over het dringende beroep wat de partij op hem deed. "Er is de laatste maanden natuurlijk wel wat gebeurd bij de LPF,en ik ben geen man van chaos."

Nawijn streeft erna om bij de verkiezingen tien zetels te halen. De kandidaat-lijsttrekker gokt erop dat LPF in de regering komt. Of Nawijn zelf in de kamer komt, is nog onzeker.

Gele en rode kaarten voor reizigers

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

British Airways gaat een systeem invoeren waarbij gele en rode kaarten worden "uitgedeeld" aan passagiers die zich tijdens het inchecken misdragen. De luchtvaartmaatschappij is de eerste ter wereld die tot deze methode overgaat.

Het principe is simpel: Als passagiers zich niet gedragen tegenover het grondpersoneel krijgen ze een gele kaart. Mocht dit niet tot verbetering leiden dan krijgen ze een rode kaart gepresenteerd en worden ze niet toegelaten tot hun vlucht.

Een British Airways-woordvoerder zegt hierover: "Misdragingen "aan de grond" zijn vaak een teken dat de betreffende passagier zich ook tijdens de vlucht niet zal gedragen."

De luchtvaartmaatschappij gaat over op dit systeem omdat het aantal "kwaaie" passagiers sterk is gestegen.

Bierbuik zit ook tussen je oren

Goed nieuws voor alle mensen met een bierbuik. Uit recent onderzoek is gebleken dat ze ook tussen je oren zitten, en je er dus niet helemaal zelf voor verantwoordelijk bent.

Tot op het heden werd aangenomen dat hormonen verantwoordelijk waren voor verdeling van vet over het lichaam. Uit het onderzoek blijkt nu dat de hersenen een net zo belangrijke rol spelen.

Nederlandse onderzoekers hebben zenuwen ontdekt die aansturen of vet zich rond de heupen of rond de buik verzamelt. Helaas zijn deze zenuwen niet te beïnvloeden.

Het onderzoek hoopt nieuwe inzichten te geven over het ontstaan van diabetes en een te hoge bloeddruk. Mensen met een bierbuik lopen een groter risico op het krijgen hiervan.

Ferrari onder streng toezicht

Jaaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Bernie Ecclestone gaat volgend seizoen Ferrari goed in de gaten houden, dit vanwege de afspraken die afgelopen maandag zijn gemaakt tijdens de FIA bijeenkomst. Hier is afgesproken dat teamorders in het vervolg verboden zijn. Ferrari heeft hier nogal eens gebruik van gemaakt, met Oostenrijk nog vers in het geheugen, waar Barrichello vlak voor de finish moest afremmen om Schumacher te laten winnen.

Op dit moment is er volgens Ecclestone weinig aan te doen, maar door deze regel komt daar verandering in. Teamorders zullen er vast wel blijven bestaan, maar als Ecclestone het ontdekt hangen ze.

VVD: 130 op de snelweg

Jaaap, Azecos en Yummie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de toekomst mag op autosnelwegen 130 kilometer per uur worden gereden in plaats van 120 als het aan de VVD ligt. Wegen waar nu 100 kilometer per uur mag worden gereden gaan omhoog naar 120.

Dat wil zeggen, op plekken en tijden dat het kan, dus bijvoorbeeld niet op de ringweg rond Amsterdam of op de snelweg bij Overschie, aldus VVD Tweede-Kamerlid G. Oplaat. Het gaat om drie- of vierbaanswegen en om bepaalde tijdstippen. 's Avonds om negen uur hoef je meestal toch niet zo te slakken.

Oplaat wil dat de snelheid door elektronische borden boven de wegen wordt aangegeven.

Bussen mogen 100 kilometer per uur gaan rijden in plaats van 90. Voor vrachtverkeer blijven de regels ongewijzigd.

Jaguar dumpt beide coureurs

Gisteravond maakte Jaguar nog bekend dat beide coureurs volgend jaar niet zullen starten. Het gaat hier om Eddie Irvine en Pedro de la Rosa.

In een stuk wat vandaag gepubliceerd gaat worden in de "The Sun" staat dat de rede is dat Irvine al op leeftijd begint te komen en de la Rosa te weinig inzet toont. Uit betrouwbare bronnen komt het nieuws dat Pizzonia en Webber de nieuwe coureurs voor 2003 zijn.

De bij Minardi rijdende coureur zou het ene zitje voor zich opeisen en de Braziliaan Antonio Pizzonia die nu testcoureur is bij Williams de andere. Pizzonia heeft Williams dit jaar versteld laten staan van zijn kwaliteiten.

Het contract van Irvine liep tot het eind van afgelopen seizoen terwijl de la Rosa nog een jaar te gaan had. Waarschijnlijk zal dit met een gouden handdruk opgelost worden.

Aantal daklozen NY stijgt dramatisch

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In New York is het aantal daklozen in de voorbije maanden drastisch gestegen.

Burgemeester Michael Bloomberg heeft dit probleem voor het eerst toegegeven. Voorheen beweerde Bloomberg dat er in de Big Apple minder daklozen zijn dan een jaar geleden.

Bloomberg zelf is stichter van een financieel media-imperium en volgens het blad Forbes heeft hij een geschat fortuin van 4,8 miljard dollar. Hij is hiermee met grote voorsprong de rijkste Amerikaanse politicus.

De agenten van het NYPD hebben volgens de krant New York Post de opdracht gekregen de daklozen uit het stadsbeeld te laten verdwijnen.

Helmond in de ruimte

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Helmond een parel in Brabant. Deze slogan bevindt zich op een manuscript aan boord van een Russisch ruimtevaartschip dat gisterochtend werd gelanceerd vanaf Bajkanoer in Kazachstan.

Het Belgische bemanningslid Frank de Winne moet er zorg voor dragen dat het manuscript in de ruimte wordt ondertekend door zijn Russische commandant.

Het is bedoeld als een ludieke actie, aldus T. van Mullekom, Helmondse gemeenteraadslid van Helmond Aktief. Van Mullekom wil het document aan de gemeente geven.

Vitesse en uitslagen UEFA-cup tournooi

Vitesse mag na negentig weinig verheffende minuten tegen Werder Bremen hardop dromen van nog een rondje Europees voetbal. De Arnhemmers verschaften zich via een 2-1 overwining een redelijke uitgangspositie voor de return in Bremen.

De thuisclub kwam acht minuten voor de rust op voorsprong. Matthew Amoah rondde een bekeken pass van Jevgeni Levtsjenko (door de benen van Verlaat) koel af. Uit een corner tikte Verlaat na 5 minuten al weer de gelijkmaker binnen.

Na een zoutloos begin van de tweede helft wist Vitesse de wedstrijd toch winnend af te sluiten. Met dank aan Frank Verlaat, die zo vriendelijk was zijn eigen doelman te passeren.

Uitslagen

Dinsdag:

Vikt.Zizkov, Tsj - Real Betis, Spa = 0-1
Leg.Warsch., Pol - Schalke 04, Dui = 2-3
Djurgardens, Zwe - Bordeaux, Fra = 0-1

Donderdag:

Ap.Nicosia, Cyp - Hertha BSC, Dui = 0-1
Dinamo Zagreb, Kro - Fulham, Eng = 0-3
Sparta Praag, Tsj - Denizlispor, Tur = 1-0
Ferencvaros, Hon -0 VfB Stuttgart, Dui = 0-0
Sturm Graz, Oos - Levski Sofia, Bul = 1-0
Partizan, Joe - Slavia Praag, Tsj = 3-1
Nat.Boekarest, Roe - Paris St.G., Fra = 0-2
Fenerbahce, Tur - Panathinaikos, Gri = 1-1
PAOK Saloniki, Gri - Grasshoppers, Zwi = 2-1
Anderlecht, Bel - Midtjylland, Den = 3-1
VITESSE - Werder Bremen, Dui = 2-1
Austria Wien, Oos - FC Porto, Por = 0-1
Lazio Roma, Ita - Rode Ster, Joe = 1-0
Ipswich Town, Eng - Slov.Liberec, Tsj = 1-0
Dep.Alaves, Spa - Besiktas, Tur = 1-1
Leeds United, Eng - Hap.Tel Aviv, Isr = 1-0
AC Parma, Ita - Wisla Krakow, Pol = 2-1
Celtic, Sch - Blackb.Rovers, Eng = 1-0
CeltadeVigo, Spa - Vik.Stavanger, Noo = 3-0
Malaga, Spa - Amica Wronki, Pol = 2-1
Boavista, Por - Anorthosis, Cyp = 2-1

Returns op 12 en 14 november

Met dank aan de Frontpage voor dit bericht.

Douchen met een vriend(in)

Just had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Australische deelstaat Victoria heeft Minister voor milieuzaken Ms Sherryl Garbutt een wel heel gezellige oplossing gevonden tegen aanhoudend watertekort: neem een vriend of vriendin mee in de douche.

Volgens Ms Garbutt hoeft het delen van een douche niet beperkt te blijven tot koppels die een relatie hebben.

Ook wordt aangeraden zo kort mogelijk te douchen om de nadelige invloed van de droogte tegen te gaan. In hoeverre samen douchen de douchetijd verkort is niet bekend.

MDI houdt Maroc.nl scherp in de gaten

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) houdt de laatste tijd zeer scherp Nederlandse moslimsites in de gaten. Met name de Marokkaanse sites Maroc.nl en Marokko.nl. Vooral de eerste moet op haar tellen passen: ,,Met Maroc.nl hebben we het gehad'', zegt MDI-woordvoerder Ronald Eissens. ,,We zijn ze nu aan het evalueren. Het zal van die evaluatie afhangen of we naar het openbaar ministerie stappen. Het is hun laatste kans.''

Maroc.nl ontving al meerdere waarschuwingen. Volgens het MDI staan er op het forum van de site aanhoudend discriminerende teksten over met name homo's en joden. Afgelopen zomer kwam de site in het nieuws toen er door het CDA kamervragen gesteld werden, naar aanleiding van een bericht op het forum waarin wapens te koop werden aangeboden. Volgens Maroc.nl betrof dit echter een grap. CDA Kamerlid Maxime Verhagen, nu fractievoorzitter, kaartte de zaak toen aan bij het Kabinet. Ook omdat er volgens hem op de site ''tot racisme en antisemitisme'' werd opgeroepen.

Op dit moment wordt het forum van Maroc.nl regelmatig opgeschoond van de meest haatdragende teksten: ,,Dat is mogelijk'', zegt Eissens. ,,De inhoud van een forum kan per dag veranderen. Bovendien handelen wij naar aanleiding van klachten. Over Marokko.nl zijn ook klachten binnengekomen, maar minder dan over Maroc.nl. Die site staat bij ons bovenaan.''

Het MDI is een door de overheid gefinancierde instelling die discriminatie op het net bestrijdt. Sinds de oprichting in 1997 is het drie keer tot een veroordeling gekomen. Op dit moment lopen er negentien aangiften. Daar zit geen Marokkaanse site bij. Het Meldpunt heeft een afspraak met het Openbaar Ministerie (OM) dat klachten direct naar het OM doorgespeeld kunnen worden.

Commentaar Maroc en Marokko.nl

Eén van de oprichters van Maroc.nl, Mohamed El Aissati, beaamt dat er afgelopen zomer veel reacties op de site hebben gestaan die niet door de beugel kunnen. Oorzaak was volgens hem dat er moderators met vakantie waren waardoor er een poosje niet ''opgeschoond'' werd. Inmiddels is dat stevig aangepakt, aldus El Aissati , die het betreurt dat er discriminerende uitlatingen op het forum van Maroc.nl staan. ,,Het is bijna niet te voorkomen. Wij passen geen censuur vooraf toe. Dan zou je alle berichten vooraf moeten lezen. Met zoveel berichten per dag zou het forum erg traag worden. Dan is de Schwung eruit.''

Namens Marokko.nl zegt woordvoerder Khalid Mahdaoui dat het wel meevalt met de discriminerende teksten op zijn site ,,Wij zijn juist de meest beschaafde site. Er kan wel eens iets doorheen slippen, maar we hebben nu eenmaal niet het geld om alles in de gaten te houden. Bovendien: er moeten bepaalde taboes doorbroken worden en daarvoor moet vrijelijk over allerlei onderwerpen gesproken kunnen worden.'' Marokko.nl voelt zich niet verantwoordelijk voor dingen die gebruikers op hun site zetten. Mahdaoui oppert zelfs de mogelijkheid dat Nederlanders die de naam van de islam willen bezoedelen vuiligheid op hun site posten, volgens hem gebeurt dat vaak.

Sluipmoordenaars achter meer moorden

John Allen Muhammad (41) en John Lee Malvo (17), het duo dat gezien wordt als de daders van de reeks sluipmoorden in Washington D.C. en omgeving, zijn ook aangeklaagd wegens een roofmoord in Baton Rouge, Louisiana op 23 september. Het moordwapen van die moord bleek overeen te komen met het geweer dat de twee gebruikten bij de sluipmoorden.

Het duo was al aangeklaagd wegens een moord in Alabama op 21 september en wordt bovendien verdacht van een moord in februari in de staat Washington. Uiteraard zijn ze ook aangeklaagd voor de moord op tien mensen in Washington en omgeving.

Tegen de twee zal de doodstraf worden geëist.

Ratelband start ''Fortuyn'' lezingen

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen woensdagavond hield Emile Ratelband een ''geheime'' Pim Fortuyn lezing. De pers kwam in grote getale naar de Westlandhal in 's-Gravenzande, terwijl er maar zo'n 50 man publiek in de zaal zat. Het optreden van Ratelband was een soortement 'try-out' voor grotere zalen in Nederland.

Veel cameraploegen verdrongen zich voor een mooi plaatje van Ratelband, die zich gaat inzetten voor het bijeenbrengen van geld, zodat het huis van Pim Fortuyn in Rotterdam een monument kan worden.

Het optreden van Ratelband stond bol van Fortuyn. Hij heeft dan ook voor de lezingen gesprekken gehad met een broer van Fortuyn, Fortuyn's butler Herman en las bovendien alle boeken van de vermoorde politicus.

Vitesse en uitslagen UEFA-cup tournooi

Speed1971 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vitesse mag na negentig weinig verheffende minuten tegen Werder Bremen hardop dromen van nog een rondje Europees voetbal. De Arnhemmers verschaften zich via een 2-1 overwining een redelijke uitgangspositie voor de return in Bremen.

De thuisclub kwam acht minuten voor de rust op voorsprong. Matthew Amoah rondde een bekeken pass van Jevgeni Levtsjenko (door de benen van Verlaat) koel af. Uit een corner tikte Verlaat na 5 minuten al weer de gelijkmaker binnen.

Na een zoutloos begin van de tweede helft wist Vitesse de wedstrijd toch winnend af te sluiten. Met dank aan Frank Verlaat, die zo vriendelijk was zijn eigen doelman te passeren.

Uitslagen

Dinsdag:

Vikt.Zizkov, Tsj - Real Betis, Spa = 0-1
Leg.Warsch., Pol - Schalke 04, Dui = 2-3
Djurgardens, Zwe - Bordeaux, Fra = 0-1

Donderdag:

Ap.Nicosia, Cyp - Hertha BSC, Dui = 0-1
Dinamo Zagreb, Kro - Fulham, Eng = 0-3
Sparta Praag, Tsj - Denizlispor, Tur = 1-0
Ferencvaros, Hon -0 VfB Stuttgart, Dui = 0-0
Sturm Graz, Oos - Levski Sofia, Bul = 1-0
Partizan, Joe - Slavia Praag, Tsj = 3-1
Nat.Boekarest, Roe - Paris St.G., Fra = 0-2
Fenerbahce, Tur - Panathinaikos, Gri = 1-1
PAOK Saloniki, Gri - Grasshoppers, Zwi = 2-1
Anderlecht, Bel - Midtjylland, Den = 3-1
VITESSE - Werder Bremen, Dui = 2-1
Austria Wien, Oos - FC Porto, Por = 0-1
Lazio Roma, Ita - Rode Ster, Joe = 1-0
Ipswich Town, Eng - Slov.Liberec, Tsj = 1-0
Dep.Alaves, Spa - Besiktas, Tur = 1-1
Leeds United, Eng - Hap.Tel Aviv, Isr = 1-0
AC Parma, Ita - Wisla Krakow, Pol = 2-1
Celtic, Sch - Blackb.Rovers, Eng = 1-0
CeltadeVigo, Spa - Vik.Stavanger, Noo = 3-0
Malaga, Spa - Amica Wronki, Pol = 2-1
Boavista, Por - Anorthosis, Cyp = 2-1

Returns op 12 en 14 november

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Evaluatie nieuwe mensjes

De nieuwe WatWijFfKwijtWillenschrijvertjes zijn er al een tijdje en dus was het tijd voor de evaluatie. Er waren er vijf, er zijn er nog drie over. Grayfox is de evaluatie niet doorgekomen en Nerd heeft vanwege tijdgebrek zijn taken naast zich neergelegd.

We gaan dus vrolijk verder met Skinkie en nietzman. Nu met statusje de blijvertjes.
Nogmaals welkom

BlaatschaaP heeft helaas te weinig tijd en heeft daarom besloten te stoppen met bloggen. Zie ook haar WWKWstukje

Allemaal andere Fok!s.

MeAndMyself meldde ons het volgende:
Allemaal andere Fok!-sites(qua naam dan, sommige afkortingen zijn echt grappig):

www.fok.cz/
Friends of Kenya (Fok dus)
Friends of Kathy-->Fok dus
www.fok.sk/fok.htm
Fok;s Insurance agency
fok1 ofzo..
Stichting Fibrose Kinderen op Kamp-->Fok dus..
Japanse site van: Field of Knight-->Fok dus..

tot zo ver mijn Fok!-research. anders wordt alles ook zo onoverzichtelijk enzo..
hier ook gelijk de meta-search code van google.
Google.com

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.