PvdA: 'veiligheid en integratie speerpunten'

De PvdA gaat harder inzetten op punten van veiligheid, integratie en normen en waarden. Deze drie punten, tot nu toe vooral speerpunten van de rechtse partijen, zijn zelfs gebombardeerd tot belangrijke thema's voor de komende verkiezingen. Dit bleek vandaag tijdens de presentatie van het PvdA-verkiezingsmanifest voor de periode 2003-2007.

PvdA partijvoorzitter Ruud Koole gaf bij die presentatie toe dat zijn partij tot nu toe die thema's veel te weinig serieus heeft genomen. Ook de beperking van de hypotheekrente-aftrek voor de hoogste inkomens staat in het drastisch aangepaste verkiezingsprogramma.

Het manifest van de PvdA wordt gezien als een antwoord op het strategisch akkoord dat CDA, LPF en VVD bij de tot standkoming van het inmiddels gevallen Kabinet kozen. Het CDA en de VVD maken dat akkoord namelijk grotendeels tot inzet van de verkiezingen.

Koole vindt niet dat de PvdA ''rechtse'' standpunten heeft overgenomen. Van een ''ruk naar rechts'', is volgens hem geen sprake: ,,De PvdA heeft progressieve oplossingen voor de problemen.''