Eberhard en De Jong blijven Kamerlid

De weggestuurde LPF-leden Cor Eberhard en Winny De Jong geven hun Kamerzetel niet op. Dat heeft een woorvoerder van Eberhard zojuist laten weten. Hierdoor slinkt de LPF-fractie van 26 naar 24 man. Een Kamerlid zit namelijk op persoonlijke titel in de Kamer. Daardoor kan hij uit een fractie stappen of gezet worden en toch in de Kamer blijven. Pas wanneer hij uit de Kamer stapt wordt de plek ingevuld door de volgende van de Lijst waarop hij stond.

Het is nog niet bekend of Eberhard en de Jong zich zullen aansluiten bij een andere partij. Leefbaar Nederland heeft al laten weten dat Eberhard zeker niet welkom is. Hij zou tijdens de verkiezingscampagne de LN-ledenlijst aan de LPF hebben gegeven. Meest voor de hand liggend is dat de twee samen een eigen fractie gaan vormen. Bijvoorbeeld Lijst Eberhard/De Jong.

Het is ook nog niet bekend hoe het bestuur van de LPF vandaag gaat reageren op het wegsturen van de twee LPF'ers. Eerste berichten wijzen erop dat het bestuur niet blij is met de gang van zaken.