LPF wil rectificatie van RTL 5 en Van Gogh

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

RTL 5 moet van de LPF beschuldigingen over omkoping van het kamerlid Matt Herben rectificeren. Theo van Gogh beweerde in het programma Business Class van Harry Mens dat Matt Herben zich door de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockhead Martin aanzienlijk had laten betalen. Hij zou één ton hebben gekregen om het JSF-gevechtsvliegtuig door de Tweede Kamer te loodsen.

Matt Herben en LPF-fractieleider Harry Wijnschenk hebben hierop, via een advocatenkantoor, een verzoek om rectificatie naar zowel RTL 5 als naar Mens en Van Gogh gestuurd. Afhankelijk van de reactie worden juridische stappen ondernomen.

Overigens gaat Van Gogh op zijn website rustig door met het beschuldigen van Herben. In een nieuwe column, De bouillonblokjes van Volkert, laat hij er weer zijn licht over schijnen:

Mijn bronnen vertelden dat Mat de portefeuillekwestie had gesteld toen in zijn fractie verwonderde stemmen opgingen over de haast waarmee die aankoop er bij de formatie doorheen was gejast: "Mat wilde er niet meer bij zitten en zei op te zullen stappen als we Nee zouden zeggen." Een week later tekende Joep v.d. Nieuwenhuizen, die juist een gift had toegezegd aan de partij, een wapencontract bij Defensie. Het toegezegde geld is nooit in de clubkas gekomen.