FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 september 2002

Nieuw: Dagelijks filmtips op FOK!

In samenwerking met filmsoptv.com biedt FOK! vanaf nu dagelijks een wisselend aantal verse filmtips.

De tips kunnen betrekking hebben op films die zowel op binnenlandse als op buitenlandse zenders op de buis verschijnen. Door te klikken op de titel van de film kom je meer te weten over de betreffende film en kun je een reactie plaatsen over de film en er zelfs een cijfer aan geven!

Je vindt de tips op de index, onder het prijsvragenblokje. Maar pas op: verlies FOK! niet uit het oog wanneer je al die tips op tv aan het checken bent!

'Smiley :-) wordt 19 september 20 jaar'

Erik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoeker van Microsoft claimt de afkomst van de allereerste smiley opgespoord te hebben. Mike Jones van Microsofts System and Networking Research Group zegt dat hij de originele 'emoticon' heeft opgegraven na zes maanden 'computerarcheologie'.

De ontdekking werd gedaan nadat hij en voormalige collega's logs doorgespit hadden van Bulletin Boards uit de jaren '80 van de Carnegie Mellon University. Ze claimen dat de posting waar het om gaat dateert van 19 september 1982 en zegt: 'Ik stel de volgende opeenvolgende karakters voor voor markering :-)'

Als hun claim klopt, dan betekent het dat het tegenwoordig alomgebruikte emoticon volgende week z'n 20ste verjaardag viert.

Gezochte Irakeese Koerd op Schiphol gepakt

Op Schiphol heeft de marechaussee een Koerdische geestelijk-leider aangehouden die door de Verenigde Staten wordt verdacht van banden met het terreurnetwerk al-Qaeda. De Koerd werd opgepakt tijdens een tussenstop op een vlucht van Teheran naar Noorwegen, waar hij de laatste tijd woonde.

De man, Mullah Krekar, staat aan het hoofd van een extreem islamitische groepering in het noorden van Irak. Zo'n 20 tot 30 aanhangers van al-Qaeda zouden zich na hun vlucht uit Afghanistan bij de beweging hebben aangesloten. Mogelijk heeft Krekar ook contacten met de Iraakse leider Saddam Hoessein.

Krekar zit op dit moment vast in een politiecel op Schiphol. Er vindt op hoog niveau diplomatiek overleg plaats tussen Nederland en de Verenigde Staten, die mogelijk om Krekars uitlevering zullen vragen. De VS zijn zeer geÔnteresseerd in Krekar, daar hij de schakel tussen Al-Qaeda en Saddam Hussein kan zijn. Ook Noorwegen, waar Krekar met zijn gezin als asielzoeker woont, heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Reageerbuis-penis in de maak

ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten zijn wetenschappers er in geslaagd om in laboratoria grote delen van penissen te kweken. Deze reageerbuis-pennissen zijn al met succes gebruikt voor het reconstrueren van de geslachtsdelen van konijnen, die na een rustpauze weer volop konden copuleren, penetreren en sperma produceren. Dit maakt New Scientist Magazine bekend.

Pril
De experimenten zijn uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Harvard Medical School, onder de leiding van Anthony Atala. Op dit moment probeert het team complete penissen in reageerbuizen te kweken. De techniek is is echter nog te pril om bij deze proeven ook gebruik te maken van menselijk weefsel. Tot nu toe is men er alleen in geslaagd die delen van de penis te kweken die verantwoordelijk zijn voor erecties, en dus niet het gehele orgaan. Ook liet de 'hardheid' te wensen over. Deze liet zich beter vergelijken met de erectie van iemand van zestig dan van die van een viriele dertiger.

Irak: VS hebben geen bewijs voor terrorisme

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In tegenstelling tot veel westerse landen die donderdag positief op de rede van de Amerikaanse president Bush voor de Verenigde Naties (VN) reageerden, vindt de Iraakse ambassadeur bij de VN, Mohammed Aldouri, de rede een poging om de aandacht af te leiden van de crisis in het Midden-Oosten. Volgens hem hebben de VS nog steeds geen bewijs hebben geleverd dat Irak betrokken is bij terrorisme.

In de toespraak eiste Bush dat de lidstaten van de VN actie tegen Irak ondernemen om te helpen het land te ontdoen van massavernietigingswapens. Omdat eerdere resoluties niet het beoogde effect hebben gehad, wil Bush nu samen met de VN nieuwe resoluties opstellen. Dat moet dan wel de laatste kans voor Irak zijn, zo meent de Amerikaanse president.

Geschokt
Amerika's trouwste bondgenoot, Groot BrittaniŽ, verwelkomde de toespraak. Ook Frankrijk ziet een militair ingrijpen als een mogelijkheid. Duitsland blijft hierover echter terughoudend. De IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres toonde zich in een reactie geschokt dat Bush heeft aangetoond dat Irak binnen een jaar over een atoombom kan beschikken.

Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, Naji Sabri, zei dat het Iraakse volk bij een aanval zal vechten met alles wat voorhanden is, zoals stenen, stokken en keukenmessen.

Bianca's (BB1) Kijk op Big Brother 4

De komende weken ga je op Fok! nog veel horen van oud Big Brother bewoners. Hoe gaat hen nu met hen en wat is hun kijk op oa Big Brother IV...
Big Brother IV is alweer enige weken bezig. Wat is er nu eigenlijk veranderd ten opzichte van eerdere Big Brothers? En is het eigenlijk nog wel leuk? Een van de allereerste bewoners van het Big Brother huis is Bianca Plune. Zij deed mee aan de allereerste Big Brother en vertrok vrijwillig na 43 dagen. Haar kijk op de wereld die Big Brother heet kan je vanaf nu regelmatig lezen op Fok!

Lees hier Bianca's (BB1) Kijk op Big Brother 4

BelgiŽ niet, ItaliŽ wel

De downtime van 31 augustus heeft de redactie van de f1manager voor een aantal moeilijkheden gesteld. Doordat er een oude backup aanwezig bleek, is er een dag aan wissels verloren gegaan. Dit betekende voor enkele tientallen mensen dat zij met een oud team mee zouden spelen voor de punten, waardoor zij benadeeld zouden worden.

Dit in ogenschouw genomen is besloten de race van BelgiŽ niet mee te nemen in de puntentelling. De laatste drie races, te beginnen met die op Monza, ItaliŽ, tellen nog wel mee.

Wij bieden nogmaals onze excuses aan en hopen dat jullie je kunnen vinden in deze oplossing en dat jullie de laatste drie races nog alles op alles zetten om elkaar te verslaan.

Dan werken wij ondertussen door aan een tweede seizoen, met een verbeterde manager en meer F1-nieuws!

De redactie

Mido wil weg bij Ajax

Het sportjournaal meldde dat Mido weg wil bij Ajax. De spits uit Egypte werd twee weken geleden in het duel met FC Groningen al na 30 minuten spelen gewisseld. De reden van Ronald Koeman voor de wissel was dat hij vond dat de speler een ongemotiveerde indruk maakte.

Morgen in de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle lijkt Koeman in de spits de voorkeur te hebben voor Zlatan Ibrahimovic, wat Mido genoeg reden vond om zijn vertrek aan te kondigen.

SWOV wil nieuwe snelheidslimiet brommers

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) stelt dat de maximumsnelheid voor bromfietsen omhoog moet naar 50 kilometer per uur in de bebouwde kom waar de brommers op de weg rijden. De stiching stuurt dit advies naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het verhogen van snelheid, waarbij brommers even hard mogen rijden als de auto's, zorgt voor een grotere verkeersveiligheid omdat brommers hierdoor met de stroom mee kunnen rijden. De huidige snelheidslimiet, 30 kilometer per uur, wordt op grote schaal overschreden. Door even hard te mogen rijden als de rest van het verkeer zullen bromfietsers zich sneller aan de maximumsnelheden houden, aldus de SWOV.

De SWOV is niet de eerste die met een soortgelijk voorstel komt. Al eerder pleitte de ANWB voor een verhoging van de limiet. Organisaties Bovag, NCBRM en RAI reageren positief op het advies.

Vier Britten om huidskleur geweigerd in vliegtuig

Vier Britten van Indiase afkomst hebben niet kunnen reizen met een vlucht van chartermaatschappij My Travel.

Ongeveer 25 van de 260 passagiers in het vliegtuig klaagden namelijk over de huidskleur van de mannen. De vier Britten vinden zichzelf slachtoffer van onaanvaardbare rassendiscriminatie. De reden van weigering, nervositeit om huidskleur, hoorden zij pas na vertrek van het toestel.

Passagiers dreigden het vliegtuig te verlaten, als de vier zouden meereizen. De vier Britten hadden namelijk weinig bagage mee en zouden daarom voor een aantal mensen verdacht overkomen. De gezagvoerder heeft toen besloten te vertrekken zonder de mannen.

Het incident deed zich voor op 12 september, de dag na de herdenkingen van 11 september. Een medewerker van een reisbureau meldt dat de vier slachtoffer zijn geworden van het zogenaamde "11 september syndroom". De Spaanse politie zegt niks tegen een beslissing van de gezagvoerder te kunnen doen.

Harmen Siezen na 33 jaar weg bij het Journaal

MREn en Maupie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zodadelijk om 18.00 uur leest Harmen Siezen zijn laatste NOS-Journaal. Na een lange carriere van 33 jaar houdt hij het voor gezien als nieuwslezer.

In 1969 kwam Harmen Siezen bij het Journaal. De eerste 5 jaar was hij verslaggever, daarna las hij het nieuws. Zijn werkzaamheden bij het Journaal werden 7 maanden onderbroken voor een tussenstop bij TV10.

Helemaal van de tv verdwijnt hij niet. De komende twee jaar presenteert hij nog de Nationale Nieuwsquiz van de NCRV.

Update
Aan het eind van het journaal van 18.00 uur werd Harmen Siezen verrast door Philip Freriks, die hem bedankte voor al die jaren bij het Journaal. Hier is het fragment te bekijken.

Drie mogelijke terroristen aangehouden in Florida

Sitethief, Marco de Groot, SP@MB@M, Corne van willigen en nomobo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Foto afkomstig van CNN.comAutoriteiten hebben eerder vandaag in zuidelijk Florida op de snelweg die Florida van oost naar west doorsnijdt drie mannen aangehouden, omdat zij van plan zouden zijn geweest om een aanslag te plegen in Miami. De snelweg is afgesloten en ook is er een no-fly zone boven het gebied van kracht.

Een serveerster van een wegrestaurant in Georgia had de mannen met een 'Midden-Oosters' uiterlijk gisteren horen zeggen: 'Als ze op 11 september hebben gerouwd, kunnen ze op 13 september weer rouwen.' De politie heeft de mannen vandaag kunnen traceren op de zogenaamde 'Aligator Alley'. In de auto werd een verdacht pakketje gevonden dat waarschijnlijk explosieven bevat.

Hier kun je een kaartje vinden, waarop de ligging van de 'Alligator Alley' duidelijk wordt

Daders WTC-aanval bezochten Amsterdam

De twee hoofddaders van de aanslagen op het World Trade Center in New York hebben in 1999 in Nederland contact gehad met moslimfundamentalisten, aldus de Telegraaf. De Duitse justitie onthulde dit naar aanleiding van de aanklacht tegen de Marokkaanse medeverdachte van de kapers, Mounir el-Motassadeq.

Mohammed Atta en Marwan al-Shehhi hebben in Amsterdam deelgenomen aan een conferentie van radicale moslims. Atta en Al-Shehhi reisden samen naar Amsterdam, in gezelschap van Motassadeq en Ramzi Binalshibh. Binalshibh wordt ook gezien als ťťn van de meeste gezochte terroristen ter wereld. In een interview met de Arabische zender Al-Jazeera verklaarde hij dat hij de coŲrdinator was van de aanslagen op 11 september.

De conferentie stond in het teken van de puriteinse leefwijze van moslims. Volgens de Inlichtingendienst vond deze plaats in een Amsterdamse moskee, en werd een deel gefinancieerd door extremisten uit Saudi-ArabiŽ.

VS waarschuwen Rusland over aanval GeorgiŽ

Rusland heeft van de Verenigde Staten een waarschuwing gekregen geen militaire actie te ondernemen tegen Tsjetsjeense terroristen in GeorgiŽ. Dit meldde een Amerikaanse regeringswoordvoerder vandaag.

Poetin zegt dat terroristen vanuit kampen in de Noord-Georgische Pankisivallei aanvallen plegen op Russische doelen in TsjetsjeniŽ. Buurland GeorgiŽ zou hier volgens Poetin niets aan doen. Daarom overweegt Rusland zelf militair in te grijpen.

In GeorgiŽ zouden zich ook terroristen ophouden die betrokken waren bij de aanslagen van 11 september. Deze terroristen zouden ondergedoken zijn in opvangkampen voor Tsjetsjeense vluchtelingen.

Poetin wil zijn dreigement rechtvaardigen door te verwijzen naar artikel 51 van het Handvest van de VN. Hierin staat dat het recht van staten geregeld wordt op zelfverdediging. Een militaire aanval van Rusland kan alleen voorkomen worden als GeorgiŽ "haar internationale verplichtingen in de strijd tegen het terrorisme nakomt".

v. Gastel al weer weg bij Como

Jean-Paul van Gastel is, nog voordat hij een officiŽle wedstrijd heeft gespeeld, al weer vertrokken bij Como. De Italiaanse club wilde de oud-Feyenoorder het komende seizoen stallen bij een satellietclub in de serie B. Van Gastel zei daar geen zin in te hebben.

'JP' zegt op de website van Feyenoord het volgende: ,,Ik ben fit en wil op het hoogste niveau voetballen Als je die ambitie hebt, past een teruggang naar de Serie B niet in het scenario. Hoe jammer ik het ook vind om ItaliŽ te verlaten, ga ik dan liever terug naar Nederland en zoek daar een club.''

In januari vertrok Van Gastel, inmiddels 30 bij Feyenoord. Hij verbond zich voor 2,5 jaar aan Ternana, een bescheiden club uit de Serie B. Na degradatie naar de Serie C was de vijfvoudig international transfervrij en bereikte hij een akkoord met Como.

Kranten in BelgiŽ alleen nog per auto bezorgd

Markje_X en SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische postmaatschappij De Post verbiedt haar krantenbezorgers om hun ronde nog per fiets of te voet te maken. BelgiŽ heeft geen krantenbezorgers zoals in Nederland, maar de postbodes maken er een eerste, vroege ronde, waarin ze de dagbladen afleveren.

Voortaan worden alle Belgische kranten, ook in de grote steden, uitsluitend nog per auto thuisbezorgd. Volgens een woordvoerster van De Post is de auto door de tijdwinst die er mee behaald wordt het goedkoopst. Bovendien eisen de uitgevers een stiptere bezorging.

De Vlaamse minister van Verkeer, Stevaert, noemt het besluit onzinnig. 'Men wil nu ook al de postbodes van de fiets halen.'

Paul Stoddart wil Jos Verstappen

Gitano wist ons vandaag het volgende te melden:

Paul Stoddart ziet Jos Verstappen in het komend seizoen graag bij Minardi rijden. De AustraliŽr hoopt binnen een maand tot overeenstemming te komen met de Nederlander. Voor de Grand Prix van Japan wil hij zijn bezetting voor het komend seizoen rond hebben. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Stoddart zegt dat Verstappen geen sponsorgeld hoeft mee te brengen. "Maar indien er Nederlandse sponsors zijn die aan hem gerelateerd willen worden, zijn die natuurlijk van harte welkom." Begin dit jaar schatte het magazine Eurobusiness het budget van Minardi al hoger in dat dat van Arrows. Een belangrijk deel van dat budget is gelieerd aan de plaats van Alex Yoong. De MaleisiŽr rijdt in het komend seizoen vermoedelijk geen Grands Prix meer voor Minardi. Maar inmiddels heeft Stoddart alweer andere lucratieve sponsorcontracten gesloten.

Verstappen heeft zich er door zijn voormalige hoofdmonteur Greg Wheeler van laten overtuigen dat Minardi een uitstekend chassis heeft. In het komend seizoen kan het team ook beschikken over een goede motor. Gisteren bevestigde Paul Stoddart dat hij ook met Ferrari in gesprek is over de levering van motoren. "Dat we niet met de Asiatech-motor zullen doorgaan, is intussen wel bekend.

'Pedofielen door media geprikkeld tot zedendelicten'

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Groningen, M.Tragter, worden pedofielen door media-aandacht aangezet tot het plegen van zedendelicten.

'Vergeleken met tien jaar geleden worden ernstige zedenzaken in de media veel gedetailleerder beschreven. De fantasie van de pedofielen wordt hierdoor extra geprikkeld', zo zegt ze. 'Vooral labiele figuren worden zo over de drempel getrokken van fantasie naar actie.'

De hoofdofficier verwijst naar de ontvoeringszaak in Groningen, waarbij de verdachte gebruik maakte van traangas om het slachtoffertje te overmeesteren. 'Het zou me niet verbazen als je over een tijdje meer ontvoering- of verkrachtingszaken ziet waarbij de verdachte gebruik maakt van dit middel.'

Ze zegt vaak te zien dat grote zedenzaken elkaar in rap tempo opvolgen. 'Als er een rechtszaak is geweest van een grote zedenzaak die ook nog eens veel media-aandacht krijgt, volgt er vaak een hele serie zedendelicten.'

Ze zegt niet te kunnen zeggen of het aantal zedendelicten door berichtgeving is toegenomen, omdat 'dat moeilijk te meten is. Bovendien hangt het er maar net vanaf of een slachtoffer bereid is aangifte te doen.'

De secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), T. Bruning, vindt dat er geen regels moeten komen voor berichtgeving over zedendelicten, omdat journalisten hun werk dan niet meer goed kunnen uitvoeren. Hij vindt het wel belangrijk dat er op de redacties wordt gediscusieerd over hoe je iets op een verantwoorde manier in beeld kunt brengen.

Hij erkent dat de berichtgeving, vooral door de toenemende televisiecultuur, waardoor je meer details en emoties kunt laten zien, gedetailleerder is geworden.

AustraliŽ gaat kernreactor bouwen in risicogebied

De Australische regering is akkoord gegaan met het voorstel om een kernreactor te bouwen op een plek waar twee aardkorsten bij elkaar komen. De Australische regering gaat met het voorstel akkoord omdat er de laatste jaren geen aardverschuivingen zijn waargenomen in het gebied.

Specialisten denken dat er de laatste 5 miljoen jaar geen merkbare verschuivingen zijn geweest, maar Greenpeace gelooft niet dat het zo veilig is zoals wordt gesuggereerd en verzet zich tegen de plannen.

De kernreactor zal alleen worden gebruik voor onderzoek en wetenschappelijke doeleinden.

Napster wellicht terug als pornodienst

Lilacrazor en Psylover hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim een week geleden meldden we dat het einde voor Napster definitief was. Maar naar nu blijkt wil een groot Spaans pornobedrijf van Napster een commercieel peer-to-peer distributiekanaal (uitwisseldienst) voor seksueel materiaal maken. Het bedrijf, Private Media Group (PRVT), wil hiervoor ťťn miljoen aandelen neerleggen. Gisteren sloot het aandeel van PRVI op 2,41 dollar, wat betekent dat het bod 2,41 miljoen dollar bedraagt.

Voor dat bedrag wil het bedrijf het merk Napster en het internetdomein Napster.com. Het bedrijf overweegt zowel een gratis als een betaalde dienst.

Overigens is PRVI niet geinteresseerd in de technologie van Napster. Napster heeft nog niet gereageerd op het bod.

Schooltassen brugpiepers te zwaar

Egrimm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat brugklasleerlingen te grote tassen dragen, dat weet iedereen vanaf klas 2. Maar vandaag is dat ook aangetoond in Tilburg: de gemiddeld 30-35 kilo zware bruggers torsen gewichten van gemiddeld 6,4 kilo.

Onderzocht is dat het gezond is wanneer een tas tot 10% van het lichaamsgewicht weegt. Volgens onderzoekster L. Sontag van IVA (Tilburg) is het pas na lange tijd meetbaar of hier echt lichamelijke klachten aan overgehouden worden, "Maar dat neemt niet weg dat al dat gesjouw vervelend is. Dť oplossing om de brugklassers te ontlasten is investeren in digitaal lesmateriaal."

Engelse dance-dj neemt Nederlandse naam

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De reputatie van de Nederlandse dance-scene is blijkbaar zo goed, dat de Engelse dj Darren Tate zijn naam besloot te veranderen. Sedert enkele weken gaat hij in de hitlijsten door het leven als Jurgen Vries.

Onder zijn eigen naam had hij al eens een toptien hit in Groot BrittaniŽ. Zijn nieuwe single 'The Theme' kwam binnen op nummer 13 in de Engelse hitlijsten.

Het idee van de naamsverandering ontstond door zijn manager. Zijn platenmaatschappij in Nederland, Sony Music, leverde hem de adreslijsten van de Sony-medewerkers. Uit die lijst stelde hij de naam Jurgen Vries vast. De single wordt overigens op 8 oktober in Nederland uitgebracht.

Bedelaar eist minimumtarief

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Italiaanse stadje Ventimiglia heeft een Bosnische bedelaar een minimumtarief ingevoerd. De man zegt het beu te zijn dat de mensen al hun kleinste muntjes in zijn bakje droppen. Voortaan aanvaardt hij enkel nog giften van minimaal 1 euro.

Zijn besluit volgde op de invoering van de euro, toen de mensen hem enkel nog eurocentmunten toewierpen, waardoor zijn inkomsten drastisch daalden. Hij verdiende niet meer genoeg om te overleven.

Voetbal: v. Gastel al weer weg bij Como

Jean-Paul van Gastel is, nog voordat hij een officiŽle wedstrijd heeft gespeeld, al weer vertrokken bij Como. De Italiaanse club wilde de oud-Feyenoorder het komende seizoen stallen bij een satellietclub in de serie B. Van Gastel zei daar geen zin in te hebben.

'JP' zegt op de website van Feyenoord het volgende: ,,Ik ben fit en wil op het hoogste niveau voetballen Als je die ambitie hebt, past een teruggang naar de Serie B niet in het scenario. Hoe jammer ik het ook vind om ItaliŽ te verlaten, ga ik dan liever terug naar Nederland en zoek daar een club.''

In januari vertrok Van Gastel, inmiddels 30 bij Feyenoord. Hij verbond zich voor 2,5 jaar aan Ternana, een bescheiden club uit de Serie B. Na degradatie naar de Serie C was de vijfvoudig international transfervrij en bereikte hij een akkoord met Como.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

LPF wil rectificatie van RTL 5 en Van Gogh

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

RTL 5 moet van de LPF beschuldigingen over omkoping van het kamerlid Matt Herben rectificeren. Theo van Gogh beweerde in het programma Business Class van Harry Mens dat Matt Herben zich door de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockhead Martin aanzienlijk had laten betalen. Hij zou ťťn ton hebben gekregen om het JSF-gevechtsvliegtuig door de Tweede Kamer te loodsen.

Matt Herben en LPF-fractieleider Harry Wijnschenk hebben hierop, via een advocatenkantoor, een verzoek om rectificatie naar zowel RTL 5 als naar Mens en Van Gogh gestuurd. Afhankelijk van de reactie worden juridische stappen ondernomen.

Overigens gaat Van Gogh op zijn website rustig door met het beschuldigen van Herben. In een nieuwe column, De bouillonblokjes van Volkert, laat hij er weer zijn licht over schijnen:

Mijn bronnen vertelden dat Mat de portefeuillekwestie had gesteld toen in zijn fractie verwonderde stemmen opgingen over de haast waarmee die aankoop er bij de formatie doorheen was gejast: "Mat wilde er niet meer bij zitten en zei op te zullen stappen als we Nee zouden zeggen." Een week later tekende Joep v.d. Nieuwenhuizen, die juist een gift had toegezegd aan de partij, een wapencontract bij Defensie. Het toegezegde geld is nooit in de clubkas gekomen.

Nawijn mag Afghanen terugsturen

LPF-Minister Nawijn ((Vreemdelingenbeleid) mag Afghaanse asielzoekers terugsturen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het kabinetsbesluit om uitgeprocedeerde Afghanen naar hun vaderland te zenden.

De linkse partijen in de Kamer waren tegen het plan van Nawijn, maar zij zijn in de minderheid. Volgens PvdA, D66, GroenLinks en SP is het in grote delen van Afghanistan nog altijd extreem onveilig. Maar Nawijn zegt bij het terugsturen van Afghaanse asielzoekers per individueel geval te bekijken of terugkeer mogelijk is. Van massale uitwijzing zal geen sprake zijn.

Gisteren betoogden ongeveer 150 Afghanen op het Binnenhof in Den Haag tegen het kabinetsbesluit. Daarbij zijn de twee organisatoren aangehouden omdat de betoging niet was aangekondigd.

Piet Paulusma is de beste voorspeller

competer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Piet Paulusma is de weerman die het vaakste het juiste weer voorziet. Hij voorspelt het weer op korte ťn lange termijn beter dan Meteo Consult en weerbureau HWS. Een en ander blijkt na een onderzoek van amateur-weerkundige Johan Kamphuis in de Telegraaf.

Kamphuis vergeleek de weersverwachting van Meteo Consult, HWS ťn Paulusma gedurende ťťn maand. Hij maakte daarbij onderscheid in 3 categorieŽn: de korte termijn, de middenlange termijn en de lange termijn.

Volgens Kamphuis maken ze alle 3 kwalitatief goede verwachtingen. HWS blijft echter iets achter en scoort zowel op de korte als lange termijn het minst. Op de middenlange termijn laat Paulusma een steekje vallen. Weerbureau HWS blijkt daar de beste in te zijn.

Meteo Consult en Paulusma zijn beide winnaars, maar de Fries is de morele winnaar. Hij scoort op twee van de drie onderdelen het best en laat daarbij de gerenommeerde instituten achter zich, aldus Kamphuis. En dat terwijl meteorologen nog wel eens denigrerend deden over de kwaliteit van Paulusma zijn weersverwachtingen. ''Hij mag dan geen opleiding hebben gehad als meteoroloog, hij bewijst het zonder te kunnen. De cijfers liegen niet'', stelt Kamphuis.


En Piet's laatste voorspelling staat op PietPaulusma.nl

Zalm heeft genoeg van minister Heinsbroek

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD leider Zalm heeft het wel gehad met LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken. Hij moet opstappen ůf het kabinetsbeleid verdedigen en niet meer zeuren, zo zei Zalm in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad.

Zalm zegt zo langzamerhand "een beetje moe" te worden van alle plannetjes en opmerkingen van hem. Gisteren zei Heinsbroek dat Financien te veel macht heeft en de begroting te krap is. Het begrotingstekort mag van Heinsbroek ook wel wat verder oplopen. Zalm vindt het "raar" dat de minister publiekelijk pleit voor iets dat loodrecht staat op het kabinetsbeleid.

Overigens is minister Hoogervorst van Financien woedend op Heinsbroek vanwege zijn opmerkingen: "Het wordt een operette als dit zo doorgaat. Het zijn Calimero-achtige geluiden".
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.