Nawijn: ''Criminele imams uitzetten''

En nog een bericht over LPF minister Nawijn: In het Algemeen Dagblad van vandaag maakt hij bekend dat wat hem betreft imams die zich niet aan de wet houden, zo snel mogelijk het land uit moeten worden gezet. Zo hoeft bijvoorbeeld de omstreden Rotterdamse imam El Moumni niet op enige clementie van Nawijn te rekenen als hij fors over de schreef gaat.

"Als hij de Strafwet overtreedt, moet hij worden opgespoord, vervolgd en het land uitgezet. Dat geldt voor iedere crimineel'', ze laat Nawijn weten.

Geen plan van Fortuyn

Nawijn werd gisteren nog stevig bekritiseerd om zijn suggestie allochtone criminelen met een Nederlandse paspoort uit te wijzen. De hele Tweede Kamer, inclusief de premier, wees dit af.

Ook de LPF keerde zich tegen het voorstel: LPF fractieleider Wijnschenk liet weten dat mensen met een Nederlands paspoort in Nederland moeten worden berecht. Bovendien heeft Pim Fortuyn specifiek over Marokkaanse criminelen gezegd dat het ''onze criminelen'' zijn: ''Je kunt Koning Hassan niet opzadelen met onze Marokkaanse rotjongens'', zo zei Fortuyn ooit.