FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 augustus 2002

Noodweer zorgt voor veel overlast

De wolkbreuken van zaterdag hebben voor veel wateroverlast gezorgd in West- Brabant, Zeeuws-Vlaanderen, Limburg en Overijssel. Het regenfront bereikte vanavond Amsterdam, waar de Uitmarkt door de hevige regenval gedeeltelijk moest worden afgelast.

Gaten in wegdek
Ook Utrecht en het Gooi kampen met wateroverlast, hier kwamen veel woningen en kelders blank te staan. In het wegdek van de A16 bij het knooppunt Princeville heeft de regen een aantal gaten geslagen en de Rotterdamse politie maakt melding van tientallen ongelukken als gevolg van het noodweer.

Naar verwachting zullen de buien in ieder geval nog tot middernacht aanhouden. Op dit moment wordt ons land nog door twee grote regengebieden geteisterd.

Politie grijpt in bij demonstratie Johannesburg

In de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg is de politie zaterdag slaags geraakt met enkele honderden betogers die protesteerden tegen de top van de Verenigde Naties (VN) die volgende week begint. De top heeft als thema duurzame ontwikkeling.

Verdovingsgranaten
De activisten, die uit verschillende landen afkomstig waren, hadden zich bij de Witwatersrand universiteit verzameld. Zij eisten het recht op de top te mogen protesteren. Omdat voor de demonstratie niet de vereiste vergunning was afgegeven, greep de politie in en bestookte de demonstranten met verdovingsgranaten.

De groep lijkt echter niet ontmoedigd. Een zegsman van de betogers zei dat ze waren vertrokken ,,opdat wij ons op een andere dag kunnen mobiliseren. Een paar honderd kunnen ze nog aan. Dit was slechts een symbolische mars. Wacht maar af als de massa's komen''.

Artiesten steunen goed doel

Een aantal artiesten heeft het geld dat zij zouden verdienen met hun optreden op het Lowlands festival geschonken aan het Colombine-huis in Biddinghuizen.

Het Colombine-huis een vakantiehuis voor gezinnen met een langdurig ziek kind en behoort tot de stichting Colombine waarvan Herman van Veen de voorzitter is. In totaal droegen de artiesten op deze manier 5000 euro bij, dit bedrag wordt door organisator Mojo Concerts nog eens verdubbeld.

Lowlands Allstars
De artiesten speelden gezamelijk een nummer onder de noemer Lowlands Allstars. Onder hen waren niet alleen artiesten die al een tijdje niet meer in de hitlijsten staan, zoals Hallo Venray, Ome Willem (van De Film van...), maar ook Brainpower, Di-rect, Van Dik Hout, Band Zonder Banaan, Def P. en Beatbusters, Skik, Wipneus en Pim en Krezip droegen hun steentje bij.

De tiende editie van het popfestival ging vrijdag van start en duurt nog tot en met zondag. Ongeveer 60.000 bezoekers kunnen genieten van popmuziek, theater, cabaret en toneel.

Irak zoekt steun bij Arabische landen

Tha.Dragonwo3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hussein, de president van Irak, probeert de banden met overige Arabische landen te versterken. Voor dit doel stuurt hij verschillende delegaties naar deze landen, om hen te wijzen op de eventuele gevolgen van een militaire actie tegen zijn regime. Dit meldde vice-president Ramadan zaterdag gezegd in een interview met het weekblad al-Ittihad.

'In naam van de moslims'
Volgens Ramadan zijn de Amerikaanse bedreigingen tegen Irak niet alleen voor dit land, maar voor de hele Arabische wereld bestemd. Volgens de vice-president heeft Bagdad hoge verwachtingen van het bezoek van de delegatie aan Saudi-ArabiŽ. Hij baseert dit op het feit dat enkele Saudische bewindslieden zich hebben uitgesproken tegen een aanval op Irak.

De Iraakse ambassadeur in Pakistan, Rawi, riep zaterdag de islamitische landen op Irak te steunen bij een eventuele aanval van de Verenigde Staten. ,,Irak vecht in naam van de moslims'', aldus Rawi zaterdag op een persconferentie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. ,,Het gaat om een strijd van moslims tegen de door de Amerikanen geleide zionisten.''

Bush: "Kap bomen om brand te voorkomen"

Calella en Thijs (Dissection) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Bush wil bomen gaan kappen zodat, wanneer er bosbrand is in een nationaal park, het vuur zich minder snel kan verspreiden. Bush deed zijn uitspraak nadat hij op bezoek geweest was op de locatie van een bosbrand in Squires Peak, Oregon.

Linda Lance, de vice president van natuurorganisatie Wilderness Society, is bezorgd over de uitspraak van Bush. Zij zegt dat president Bush en de houtkapbedrijven de branden aangrijpen om hun plannen, die ze al lang hadden, uit te voeren.

De regeringsuitgaven in de strijd tegen de bosbranden lopen dit jaar waarschijnlijk op tot zo'n 1.5 miljard dollar. De plannen van Bush hebben verstrekkende gevolgen. Zo zou niet alleen de besluitvorming over de houtkap worden bespoedigd, maar ook de criteria aan de hand van welke kap-projecten worden getoetst, zouden worden versoepeld. Bovendien zou het voor de kap-bedrijven mogelijk worden het recht te bedingen hout te verkopen, in ruil voor het kappen ervan. Voor milieugroepering wordt het daarentegen steeds moeilijker te protesteren tegen kap-vergunningen.

Links komt in actie tegen kabinetsplannen

Een samenwerkingsverband van meer dan 60 progressieve maatschappelijke organisaties gaat a.s dinsdag, 27 augustus, een campagne tegen de nieuwe kabinetsplannen beginnen. De organisaties hebben daartoe een platform opgericht onder de naam 'Keer het Tij'.

'Keer het Tij' is samengesteld uit organisaties zoals Milieudefensie, SP, GroenLinks, Nederland Bekent Kleur, de Evert Vermeerstichting, ontwikelingsorganisatie Inzet, de Jonge Socialisten, migrantenorganistie Emcemo en De Wereld Is Niet Te Koop.

Aankomende dinsdag zal bij de ingang van de Tweede Kamer een aantal prominente vertegenwoordigers, zoals directeur Theo Wams van Milieudefensie, partjvoorzitter Mirjam de Rijk van GroenLinks, coŲrdinator Jurgen de Wit van Nederland Bekent Kleur en partijsecretaris Tiny Kox van de SP, posters plakken met daarop de aankondiging voor de eerste publieksmanifestatie bij de Hofvijver in Den Haag op prinsjesdag, dinsdag 17 september.

WAO en asielbeleid

'Keer het Tij' maakt zich vooral zorgen over de WAO, die zou worden uitgekleed, gesubsidieerde arbeidsplaatsen die op de tocht komen te staan. Verder bevalt de aangescherping van het asielbeleid en vreemdelingenwetgeving ze niet, evenals de korting die migranten krijgen op de kinderbijslag alsmede de identificatieplicht .

Keer het Tij

Jan Siemerink beŽindigt tennisloopbaan

Jan Siemerink beŽindigt zijn tennisloopbaan, zo heeft hij verklaard in het radioprogramma NOS/Langs de Lijn.

Deze week nam Siemerink in New York nog deel aan het kwalificatietoernooi van de US Open, maar daar werd hij in de eerste ronde al uitgeschakeld. Voor aanvang van het toernooi had hij al laten weten dat het wel eens zijn laatste toernooi zou kunnen zijn.

De Rijnsburger heeft een loopbaan van dertien jaar achter de rug. Siemerink verdiende ruim 4 miljoen euro aan prijzengeld en won vier toernooien. 'Rotterdam (1998) was de mooiste', aldus Siemerink.

Feyenoord verhuurt Elmander

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

Feyenoord verhuurt Johan Elmander voor een seizoen aan Djurgardens IF. De Zweed komt vanaf 1 september voor de club uit zijn geboorteland uit. Hij reist komende week nog wel met Feyenoord mee naar Turkije en Monaco voor de duels met Fenerbahce en Real Madrid.

In de zomer van 2000 kwam Elmander naar de Rotterdamse club. Hij kwam echter nauwelijks aan spelen toe. ,,Daarom is dit voor mij de beste oplossing'', aldus Elmander. ,,Ik ben realistisch genoeg om te begrijpen dat ik met Van Hooijdonk en Kalou als spitsen pas derde keus ben. In Stockholm hoop ik veel te spelen. Zo kan ik sterker worden.''

Technisch manager Rob Baan deelt de mening van de spits. ,,Op zijn leeftijd moet hij zich verder ontwikkelen en iedere week spelen.''
Het is de bedoeling dat Elmander na dit seizoen terugkeert bij Feyenoord.

Rechtbank Almelo: Voorlopig geen fotografen

De Almelose rechtbank gaat voorlopig persfotografen weren, zo meldt de Volkskrant. Reden hiervoor is de opstelling van de fotografen tijdens de rechtszitting van Andre de V., die werd veroordeeld voor brandstichting bij SE Fireworks, wat tot de vuurwerkramp in Enschede leidde.

Veel media toonden tegen de afspraak in beelden van De V., die na de uitspraak van de rechter zijn zelfbeheersing verloor en door parketmedewerkers moest worden overmeesterd. Ook medewerkers van de rechtbank zijn hierbij herkenbaar in beeld gebracht.

De Nederlandse Vereniging van journalisten (NVJ) zal aankomende dinsdag overleg voeren over de maatregel met de rechtbank in Almelo.

Boot met 200 illegalen komt aan in ItaliŽ

Zaterdag heeft de Italiaanse kustwacht voor de Adriatische zuidkust een boot geŽnterd met bijna tweehonderd Iraakse Koerden aan boord. De groep illegale immigranten was al zeven weken onderweg vanuit Turkije.

De Koerden, die mensensmokkelaars waarschijnlijk zo'n 2000 tot 3000 euro per persoon betaalden vor de overtocht, zien ItaliŽ vaak als een springplank om verder illegaal te reizen naar Duitsland of Frankrijk.

De groep Koerden is nu opgevangen in centra in Zuid-ItaliŽ. Daar komen jaarlijks naar schatting 20.000 illegalen aan uit vooral AlbaniŽ, Turkije en Irak.

Voetbal: Groningse spits weg met heimwee

Linkerspits Pedro Kamata zal zaterdag niet met FC Groningen tegen PSV spelen. De dit seizoen van het Franse Auxerre overgekomen linkerspits heeft last van heimwee. Hij vertrekt op korte termijn naar zijn vriendin en familie.

De leiding van de club zal binnekort met de 20-jarige jeugdinternational praten over de consequenties. Kamata tekende aan het begin van dit seizoen een contract voor vier jaar bij de club. Afgelopen zondag debuteerde de speler nog verdienstelijk in de eredivisie in het duel met Vitesse.

Voor trainer Lodeweges betekent dit het zoveelste probleem. De coach mist wegens blessures al een achttal andere spelers. Dat zijn Johansson, Landerl, Bronkhorst, Van Gessel, Kruijsijk, Salmon, Tuhuteru en Curovic. Groningen verloor de eerste wedstrijd thuis tegen Vitesse.

zie voor meer voetbal: De FOK! voetbalmanager

Tennis: Zes Nederlanders in US Open

Na Edwin Kempes en Martin Verkerk heeft ook John van Lottum zich voor het hoofdtoernooi van de US Open geplaatst. De Nederlandse tennisser had in derde ronde van het kwalificatietoernooi weinig problemen met de Kroaat Lovro Zovko: 7-6 6-2.

Eerder was al bekend dat Sjeng Schalken, Richard Krajicek en Ramon Sluiter rechtstreeks werden toegelaten tot het hoofdtoernooi van de US Open.

In de eerste ronde zal Verkerk het moeten opnemen tegen de als elfde geplaatste Amerikaan Andy Roddick.
Kempes treft in de eerste ronde de Amerikaan Justin Gimmelstob. Bij winst wacht in de tweede ronde waarschijnlijk wel Andre Agassi. Van Lottum moet het in de eerste ronde opnemen tegen Luis Horna uit Peru. Bij een zege kan hij in de tweede ronde Richard Krajicek treffen. De oud-kampioen van Wimbledon moet dan wel afrekenen met de als veertiende geplaatste Tsjech Jiri Novak. Sjeng Schalken begint het toernooi met een wedstrijd tegen het servicekanon Mark Philippoussis. Bij een zege ligt een ontmoeting met de Fransman Fabrice Santoro in het verschiet.

Kamata verlaat FC Groningen

Raikane wist ons vandaag het volgende te melden:

FC Groningen heeft niet lang kunnen genieten van hun Brazilaanse aanvaller Pedro Kamata. Wegens heimwee is de jeugdinternationaal teruggegaan naar zijn vriendin en familie in Frankrijk.

Groningen nam Kamata een maand geleden over van Auxerre, maar is de speler nu dus al weer kwijt. Beide partijen gaan binnenkort om de tafel zitten om over de gevolgen van het ontbinden van zijn 4-jarige overeenkomst te praten.

Nawijn: ''Criminele imams uitzetten''

En nog een bericht over LPF minister Nawijn: In het Algemeen Dagblad van vandaag maakt hij bekend dat wat hem betreft imams die zich niet aan de wet houden, zo snel mogelijk het land uit moeten worden gezet. Zo hoeft bijvoorbeeld de omstreden Rotterdamse imam El Moumni niet op enige clementie van Nawijn te rekenen als hij fors over de schreef gaat.

"Als hij de Strafwet overtreedt, moet hij worden opgespoord, vervolgd en het land uitgezet. Dat geldt voor iedere crimineel'', ze laat Nawijn weten.

Geen plan van Fortuyn

Nawijn werd gisteren nog stevig bekritiseerd om zijn suggestie allochtone criminelen met een Nederlandse paspoort uit te wijzen. De hele Tweede Kamer, inclusief de premier, wees dit af.

Ook de LPF keerde zich tegen het voorstel: LPF fractieleider Wijnschenk liet weten dat mensen met een Nederlands paspoort in Nederland moeten worden berecht. Bovendien heeft Pim Fortuyn specifiek over Marokkaanse criminelen gezegd dat het ''onze criminelen'' zijn: ''Je kunt Koning Hassan niet opzadelen met onze Marokkaanse rotjongens'', zo zei Fortuyn ooit.

Vermiste chatbox-tiener weer terecht

De na een afspraakje via een chatbox spoorloos verdwenen Priscilla Beier uit Heemskerk is terecht. Een reportage gisteren in de Telegraaf bracht helderheid. Familie van de onbekende jongen, bij wie ze verbleef, spoorde haar aan zo snel mogelijk contact op te nemen met haar ouders.

De 15-jarige Priscilla verdween op 7 augustus. Ze belde nog wel een paar keer naar huis, maar na 10 augustus werd niets meer van haar vernomen. Familie en vrienden van haar plakten daarop posters op in Heemskerk om haar te vinden. Gisteren waren ze juist bezig met het plakken van posters in Oss en Boxmeer, toen de verdwenen puber zich telefonisch bij haar ouders meldde.

"De mooiste dag van mijn leven", aldus een dolblije vader Beier.

Betogers Greenpeace opgepakt in Kaapstad

Twaalf actievoerders van Greenpeace, waaronder drie Nederlanders, zijn vandaag gearresteerd nadat ze op het dak van de enige kerncentrale van Zuid-Afrika hadden beklommen. Kort nadat de leden van Greenpeace de kerncentrale hadden bezet arriveerde de politie. Die maakten snel een einde aan de actie.

Met deze actie vraagt Greenpeace aandacht voor de plannen van Zuid-Afrika om een nieuwe kleine centrale te bouwen. Greenpeace stelt dat het type centrale, wat gebouwd zou worden, niet veilig is. Uit testen in Duitsland en de Verenigde Staten is dit geleken. Ook zegt de milieu organisatie dat het Nederlandse ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van de centrale indirect steunt. De Nuclear Research en Consultancy Group (NRG) uit Petten heeft namelijk een samenwerkingsonvereenkomst met een Zuid-Afrikaans consortium gesloten. Dit consortium wil de centrale bouwen. De link tussen het ministerie en de NRG wordt gelegd omdat het ministerie de NRG financieel steunt.

Vanaf volgende week zal de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg het toneel zijn van de VN-top voor duurzame ontwikkeling. Staatshoofden en regeringsleiders uit alle delen van de wereld zullen er onder meer spreken over de ontwikkeling van duurzame energie. Greenpeace meent dat Nederland alvast een voorbeeld kan geven door de subsidie aan NRG te staken.

Nawijn wil vrouwenmishandelaars uitzetten

LPF minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) vindt dat allochtonen met een verblijfsvergunning teruggestuurd moeten kunnen worden als ze zijn veroordeeld voor mishandeling van hun vrouw.

Nawijn reageert daarmee op het relaas van mishandelde allochtone vrouwen en hun hulpverleners dat het NRC Handelsblad vorige week onder de titel Blijf onder je man bracht.

Nawijn noemt het een ,,schrijnende'' misstand dat het vaak de mishandelde allochtone vrouwen zijn die het risico lopen het land te worden uitgezet als zij hun man willen verlaten. ,,Ik heb met die vrouwen te doen en vind dat de situatie zoals die nu is omgedraaid zou moeten worden.''

Vrouwen die voor een huwelijk naar Nederland komen, kunnen pas na 3 jaar een zelfstandige verblijfsvergunning krijgen. Als ze voor die tijd scheiden, moeten ze vertrekken. Deze regel leidt ertoe dat vrouwen die worden mishandeld geen aangifte doen uit angst voor scheiding en uitzetting. Nawijn wil dit dus omkeren. De mishandelde vrouw mag van hem blijven, de man moet terug naar het land van herkomst.

Moreel prachtig

T. Spijkerboer, hoogleraar migratierecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam vindt Nawijns voorstel ,,moreel prachtig'', maar ziet wel een probleem: Een man kan volgens hem nog gevaarlijker worden als hij weet dat zijn vrouw hem het land kan laten uitzetten. Daarom ziet hij meer in afschaffing van de afhankelijke titel of verkorting van de termijn van drie jaar.

Probleem bij het afschaffen van die termijn is echter dat die regeling bedoeld is om schijnhuwelijken tegen te gaan. Vrouwen, of mannen, die rechtstreeks uit hun land van herkomst naar Nederland komen om te trouwen krijgen een verblijfsstatus die afhankelijk is van de verblijfsvergunning van hun echtgenoot.

Meidengroep scoort met loflied op Poetin

Het Russische meidentrio 'Samen zingen' scoort op de Russische radio met het lied 'Ik wil een man als Poetin'. Het nummer gaat over een meisje dat het uitmaakt met haar vriend omdat hij teveel drinkt. In het nummer maken de meisjes duidelijk dat ze smachten naar net zo'n daadkrachtige en volhardende persoonlijkheid als Poetin.

DJ's van de twee belangrijkste radiostations in Rusland draaien het nummer grijs. Alleen is de plaat niet te koop. "Het lied moet de mensen helpen bij het overwinnen van depressies en het afstand doen van decadentie", zo vertelt Mediavoorlichter Nikolaj Gastello van het Hooggerechtshof in Rusland vandaag in de krant Izvestia, verder noemde hij zichzelf initiatiefnemer van dit project. De Russische regering heeft ontkend dat het betrokken is geweest bij het maken van het lied. Poetin zelf heeft laten weten dat hij niet gelukkig is met de cultstatus die hem ten deel valt.

Volgens de BBC zijn er naast het lied over Poetin plannen om Poetin horloges, Poetin tomaten en Poetin kebab op de markt te brengen.

Italiaanse opera loopt uit de hand

Dat er in opera's nog wel eens heftige emoties vertoond kunnen worden is wel bekend, maar op een toneel op het Italiaanse eiland SiciliŽ gebeurde er wel iets heel merkwaardigs.

De tenor Franco Bonisolli raakte een beetje geirriteerd doordat de dirigent Pietro Mascagni's "Cavalleria Rusticana" te langzaam speelde. Hierdoor ontstak de tenor in woede en viel behoorlijk uit zijn rol. Hij schreeuwde allerlei verwensingen naar de orkestbak van het eeuwenoude Griekse theater. Het publiek antwoorde hierop door een fluitconcert. Toen de tenor dit hoorde stak hij twee vingers op (een vulgair gebaar in Italie) en liep woedend het podium af.

Hoe de voorstelling afliep is niet bekend.

Dood Diana gebeurtenis van de eeuw

Uit een onderzoek, dat gehouden werd onder duizenden Britten, vond de meerderheid, dat de dood van Prinses Diana de gebeurtenis van de (vorige) eeuw was. Maar liefst 22% was het daarmee eens. Ongeveer 21% vond dat het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog dat was en maar 15% vond dat die "titel" moest gaan naar het vrouwelijk stemrecht in 1918.

Ook werd er gevraagd wat de belangrijkste gebeurtenis wereldwijd was. Ongeveer 41% van de ondervraagden vond dat dat de terroristische aanslagen van 11 september was. Op de tweede plaats kwam de atoombom op Hiroshima en op de derde plaats de val van de Berlijnse muur.

Het onderzoek werd gehouden door het "History Channel".

[update] Roermond wil preventief fouilleren

Als wapen in de strijd tegen het terugkerende geweld in het uitgaanscentrum wil Roermond preventief fouilleren. Het college van burgemeester en wethouders bereidt een raadsvoorstel voor dat dit mogelijk maakt. Zo liet het college vanmorgen weten.

De VVD stelde vragen naar aanleiding van een massale vechtpartij, waar FOK! eind juli ook over berichtte, op de Veldstraat in Roermond. Daarbij voelden politieagenten zich door een groep jongeren dusdanig in het nauw gebracht, dat ze zich terugtrokken naar het politiebureau. Enkele agenten raakten toen gewond.

Het college zegt alle wettelijke middelen aan te grijpen om het geweld te keren. De Veldstraat werd al in het oog gehouden door cameratoezicht. De VVD wil dat er in het weekeinde meer agenten worden ingezet. Volgens burgemeester en wethouders is dit echter niet mogelijk. "Die zijn er gewoon niet", aldus het college. Inmiddels hebben zes jongeren van burgemeester H. Kaiser een straatverbod gekregen voor het uitgaansgebied.

4 mensen verteerd door zuur in China

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een klein plaatsje in de provincie Henan (midden China), is gisteren een afschuwelijk ongeluk gebeurd, waarbij 4 personen zijn overleden en 2 personen ernstig gewond zijn geraakt.

Boer Li Yan-Biao was, samen met zijn vrouw, dochter, neefje en 2 jongens uit z'n dorp, op weg naar een plaatselijke markt om daar druiven te gaan verkopen. Het noodlot sloeg echter toe, toen hun auto werd geramd door een vrachtwagen met 10 ton aan sulfaat zuur achterop. Hierbij kwam het zuur vrij en werd over de hele familie gegoten, waarbij Li en de drie jongens binnen 2 minuten tot skeletten werden verteerd. Zijn vrouw leed aan ernstige brandwonden en zijn 5 jarige dochtertje moet waarschijnlijk haar beide benen laten amputeren.

De lokale politie is op zoek naar de voortvluchtige chauffeur van die vrachtwagen, die gewoon doorreed na het ongeluk en de lading overigens illegaal vervoerde.

Heinsbroek: ''Optieregelingen afschaffen''

K3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF-minister van Economisch Zaken, Herman Heinsbroek, wil de optieregelingen in het bedrijfsleven aanpakken. "Ik heb me gestoord aan de graaicultuur. We moeten de spelregels wijzigen," zei hij vrijdag in een interview met het televisieprogramma Netwerk. Beloningen voor topmensen in het bedrijfsleven moeten gekoppeld worden aan de prestaties van het bedrijf, aldus Heinsbroek.

Uitzetten
Niet alleen de oppositie ziet niks in het plan van minister Nawijn van Vreemdelingenzaken en Integratie. Diens plan om criminele Marokkanen met een Nederlands paspoort uit te zetten, ziet ook partijgenoot Heinsbroek niet zitten. Ze moeten volgens hem gewoon in Nederland hun straf uitzitten.

Verloedering
De minister vind dat Nederland is verloederd. "Er is geen respect voor huisartsen, onderwijzers en politieagenten. Dat politielogo dat eruit ziet als een waakvlam, die uniformen als van een verwarmingsmonteur. Het gezag is de politie ontnomen, ze worden uitgescholden."

"Over twee jaar mag ik worden afgerekend op mijn prestaties", zei Heinsbroek. Zijn die onvoldoende, dan zal hij opstappen. De nieuwe LPF-fractievoorzitter Wijnschenk is volgens Heinsbroek "dynamisch en adrem".

Heertje?
Heinsbroek liet opnieuw merken zich weinig aan te trekken van gevestigde reputaties. Hij zei de econoom Arnold Heertje niet te kennen "alleen iemand die wel eens in een panel zit" (zoon Raoul Heertje). Prof. dr. A. Heertje is emeritus hoogleraar Staatshuishoudkunde en is de auteur van enkele tientallen boeken en artikelen over economie. "Als Heertje een van de belangrijkste economen van Nederland zou zijn, dan zou ik 'm kennen," aldus Heinsbroek.

APK-keuring voor relaties nu beschikbaar

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat voor relatie je ook hebt (goudvis, partner, hond..) je kunt hem bij het Maatschappelijk Werk in Coevorden laten testen.

GeÔnteresseerden kunnen de APK-keuring op 7 september, op de Slenermarkt in Sleen, gratis ondergaan. zij krijgen in het openbaar allerhande vragen over hun relatie voorgeschoteld, waarna ze een keuringsrapport mee naar huis krijgen. Daarin staat of de relatie met een jaar verlengd kan worden of dat de uiterste houdbaarheidsdatum is overschreden.

Een woordvoerder noemt het een 'serieuze zaak in een luchtige verpakking': "Hoe kun je een relatie goed houden, dŠŠr gaat het om. De goudvis of hond gebruik ik als metafoor voor de echte relatie. Het moet namelijk niet zo serieus worden dat de mensen in huilen uitbarsten."

Naaktbeeld aan kerk toch weggehaald

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inwoners van het Belgische plaatsje Borgloon hebben inmiddels weer een reden minder om ruzie te maken. Het fel betwistte naaktbeeld aan de kerk van Borgloon is gisteren op last van de burgemeester verwijderd.

Ruim een week geleden ontstond er wat commotie rond het naaktbeeld. Dat stond net voor de ogen van een Christusfiguur aan een kapel opgesteld in een nogal uitdagende positie. Vrome kerkgangers vonden het niet gepast dat het naaktbeeld uitdagend het achterwerk in de lucht stak terwijl Jezus zijn handen voor zijn geslacht houdt.

Daarop dreigde een boze inwoner het beeld met een hamer stuk te slaan. De Borgloonse burgervader trad daarom sussend op en liet het beeld weghalen.

12-jarige jongste schaakgrootmeester ooit

Simm1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwste schaak-grootmeester zal meteen de jongste uit de geschiedenis van het schaken zijn. Sergey Karjakin uit OekraÔne behaalde onlangs de benodigde punten voor de grootmeesters-titel. Hij heeft momenteel een rating van 2523.

Met zijn 12 jaar en 7 maanden overtreft hij daarmee onder anderen bekende voorgangers als de Fransman EtiŽnne Bacrot, de Hongaar Peter Leko en Bobby Fischer, die eveneens ooit recordhouder waren.

Het succes van de jonge Sergey komt niet uit de lucht vallen. Hij is regerend wereldkampioen in de categorie tot 12 jaar en stond begin dit jaar zijn landgenoot Ruslan Ponomariov bij tijdens de finale om het wereldkampioenschap van de FIDE.

Duitse vrouwen gek op jonge bokken

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse vrouwen van middelbare leeftijd zijn gek op jongere mannen, maar dan alleen voor een seksuele relatie. Dit is gebleken uit een onderzoek van het damesblad Elle. Een relatie met hen zien ze niet zitten.

De peiling wees uit dat 33 procent van alle Duitse vrouwen tussen 35 en 54 tenminste ťťn keer in het bed heeft gestoeid met een beduidend jongere persoon van de andere sekse.

Meer dan de helft van de vrouwen meent dat het straks 'in' zal zijn om op sociale gelegenheden te verschijnen met een 'toy boy' onder de arm.

Burgemeester wil jongeren GSM afnemen

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van Sint-Niklaas (BelgiŽ) is de overlast die migrantenjongeren veroorzaken meer dan zat en kondigt daarom een groot aantal maatregelen aan om de allochtonen in Sint-Niklaas meer in het gareel te krijgen.

Meest opvallend initiatief is in het beslag nemen van GSM's als er zich relletjes voordoen. Op die manier wil stad en politie vermijden dat ze bij incidenten bevriende jongeren uit andere gemeenten optrommelen.

Het gaat volgens de stad immers maar om een kleine groep allochtonen die de hele migrantengemeenschap in een slecht daglicht plaatst.

Loverboy verdachte pleegt zelfmoord

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoofdverdachte in de Harderwijkse Loverboy-zaak heeft vorig weekend zelfmoord gepleegd. Vrijdag bevestigde Justitie dit.

De 28-jarige Harderwijker zat vast in het Huis van Bewaring van Amsterdam in afwachting van de rechtszaak.

De man werd in februari aangehouden, onder meer op verdenking van het aan zetten van jonge meisjes tot prostitutie. Vier medeverdachten moeten in november voor de rechter verschijnen.

AD: LPF-kamerlid heeft strafblad

LPF-kamerlid Eberhard wordt door het Algemeen Dagblad verweten een strafblad te hebben. Deze krant meldt ook dat bronnen binnen de LPF en Justitie dit nieuws bevestigen.

Cor Eberhard, die zijn geld heeft verdiend in de on-line pornobranche, zou veroordeeld zijn voor diefstal en verduistering. Deze feiten zouden aan het licht zijn gekomen in een onderzoek dat Pim Fortuyn door een recherchebureau liet verrichten. Fortuyn zou van plan zijn geweest Eberhard te royeren.

Eberhard kwam eerder in het nieuws toen Leefbaar Nederland meldde dat hij 50.000 euro had geboden voor een verkiesbare plaats op de LN-lijst. Eberhard spreekt de aantijgingen tegen en wil het AD aanklagen wegens smaad.

Man verdwijnt met pinautomaat

t.t had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische politie is op zoek naar een man die vrijdagavond het lef had om met een vorkheftruck een pinautomaat te stelen, en er mee in de avondspits te verdwijnen. Een politieagent vertelde tegen een radiozender dat omstanders geen idee hadden dat er een roof plaatsvond.

"Hij zei tegen enkele mensen dat hij de automaat weghaalde voor een onderhoudsbeurt, hij deed er plastic om, zette de machine op de heftruck en verdween er vervolgens mee in het verkeer", aldus de politieman.

Hamster in bus kost jongen 14 eurocent

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat er betaald moet worden om met het openbaar vervoer mee te mogen is niet bijzonder. Maar dat je voor je hamster die meereist ook moet betalen is wel wat vreemd. Het overkwam de 10-jarige Jordan Underwood toen hij op de bus stapte naar zijn oma.

Nadat hij zijn eigen kaartje had afgerekend vroeg de chauffeur om een kleine bijdrage voor de hamster. Hij betaalde keurig 14 eurocent en vervolgde zijn reis. "Ik vond het niet eerlijk. Baby's en honden hoeven ook geen kaartje te kopen en die zijn tien keer groter dan hamsters", aldus de verontwaardigde Jordan.

Het busbedrijf gaat het merkwaardige voorval tot op de bodem uitzoeken.

Voetbalfan sleept arbiter voor rechter

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse voetbalfan heeft scheidsrechter Byron Moreno uit Ecuador aangeklaagd. De fan vindt dat de arbiter verantwoordelijk is voor de vroege uitschakeling van ItaliŽ tijdens het afgelopen WK.

In de verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea keurde Moreno een treffer van Italie af. Ook werd Totti door de arbiter van het veld gestuurd door een vermeende schwalbe.

Volgens de supporter, die overigens coordinator van een neo-fascistische partij is in ItaliŽ, maakt Moreno zich ondermeer schuldig aan corruptie. Overigens waren de advocaten van de fan niet voor commentaar bereikbaar.

Diskwalificatie bij gebrek aan golfballen

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het Schotse PGA-kampioenschap golf is er vrijdag een speler gediskwalificeerd omdat hij geen ballen meer had om mee te spelen. Het slachtoffer was de Schot William Guy.

Guy had in de tweede ronde op de zevende hole van het toernooi geen ballen meer bij zich. Normaal gesproken mogen er ballen geleend worden van andere spelers, maar die waren niet in de buurt op dat moment.

Het is volgens trouwe volgers van de sport pas de tweede keer dat dit een speler overkomt op een groot toernooi. Eerder overkwam het de Zweed Anders Forsbrand op de Open Franse kampioenschappen.

Verkeersopstopping door bikini-stunt

Erik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een promotiestunt voor een nieuw radio station, aangevoerd door een tiental bikini dragende meisjes, heeft het verkeer stil gelegd.

Zestig schaars gekleede vrouwen en mannen waren langs het knooppunt Brighton, Hove and Shoreham in Engeland gezet om reclame te maken voor Juice 107.2.

De politie moest er aan te pas komen om de automobilisten snelheid te laten maken, aangezien bestuurders langzamer begonnen te rijden en sommigen zelfs stopten om te kijken.

James Walshe, woordvoerder van het radio station zei: "Helaas, we hebben aan aantal wegen laten vastlopen. Ook hebben we verhitte woordewisselingen tussen stelletjes en autoís onderling veroorzaakt."

Een woordvoerder van de politie in Sussex zei: "Een ieder die automobilisten belemmert of afleidt denkt waarschijnlijk niet na over de consequenties."

De baas van het radio station, David Harber, zei: "We willen onze verontschuldigingen aanbieden voor de veroorzaakte verkeersproblemen, maar ik weet zeker dat de meeste automobilisten geen bezwaar hebben tegen een paar schaars gekleede dames en heren."
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.