Hindoes begraven 106 kinderen één minuut

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hindoes hebben in een dorpje in het zuiden van India eergisteren 106 kinderen voor één minuut levend begraven. Het was een onderdeel van een ritueel om twee hindoegoden gunstig te stemmen. Voordat de ceremonie begon gingen de kinderen in bad. Daarna besprenkelde een priester hen. Tenslotten werden de kinderen in kuil van een halve meter gezet, waarna deze met aarde, bladeren, doorns en bloemen werd bedekt. Ondertussen klonken religieuze liederen.

Het ritueel maakt deel uit van een festival dat al 400 jaar wordt uitgevoerd. Meer dan 8.000 meisjes en jongens hebben sindsdien aan het ritueel deelgenomen en nooit is er een ongeluk geregistreerd, meldt een woordvoerder.

Ook de kinderen die dit keer meededen maken het goed, maar zijn wel uitgeput door de ervaring.

Ritueel

Hindoes richten zich met het ritueel tot de wrede godinnen Muthukuzhi Mariamman en Kaliamman, beide incarnaties van de godin van de vernietiging Kali. Ter voorbereiding op het ritueel moeten hindoes 30 dagen vasten en intensief bidden. Ook mogen ze niet roken en drinken en geen films kijken. Het hele gezin houdt zich aan deze strikte voorschriften.