"Eerste 'groene' McDonald's van Europa in Kampen

_Bunny_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kampen krijgt volgend jaar zijn eigen McDonald's en McDrive. Op zich niet zo bijzonder, want McDonald's heeft op dit moment al 212 vestigingen in Nederland met een omzet van 843 miljoen gulden (382,5 miljoen euro) per jaar. Maar wat wel bijzonder is, is dat het de bedoeling is dat het de eerste 'groene' McDonald's van Europa wordt. Alle energie, die de vestiging gaat gebruiken, komt van windmolens en ook de energie van de warmte binnen het bedrijf wordt nog eens benut.

Kampen is overigens niet de enige kandidaat. 'Maar wel een heel belangrijke', zegt Dirk van den Bogaart van de afdeling Vestigingen van McDonald's Nederland. Kampen zou het pilot-project kunnen worden. Als Kampen dan een succes wordt, zou de fastfood-keten ook andere nieuw te bouwen restaurants met eco-energie willen voeden. 'Maar dat geldt zeker niet voor alle restaurants', zegt Van den Bogaart.

De fastfoodketen rekent er, hoewel een McDonald's vestiging binnen 14 weken gebouwd kan zijn, niet op dat de bouw dit jaar nog afgerond zal worden. De gemeente staat overigens positief tegenover de komst.