FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 augustus 2002

"Eerste 'groene' McDonald's van Europa in Kampen

_Bunny_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kampen krijgt volgend jaar zijn eigen McDonald's en McDrive. Op zich niet zo bijzonder, want McDonald's heeft op dit moment al 212 vestigingen in Nederland met een omzet van 843 miljoen gulden (382,5 miljoen euro) per jaar. Maar wat wel bijzonder is, is dat het de bedoeling is dat het de eerste 'groene' McDonald's van Europa wordt. Alle energie, die de vestiging gaat gebruiken, komt van windmolens en ook de energie van de warmte binnen het bedrijf wordt nog eens benut.

Kampen is overigens niet de enige kandidaat. 'Maar wel een heel belangrijke', zegt Dirk van den Bogaart van de afdeling Vestigingen van McDonald's Nederland. Kampen zou het pilot-project kunnen worden. Als Kampen dan een succes wordt, zou de fastfood-keten ook andere nieuw te bouwen restaurants met eco-energie willen voeden. 'Maar dat geldt zeker niet voor alle restaurants', zegt Van den Bogaart.

De fastfoodketen rekent er, hoewel een McDonald's vestiging binnen 14 weken gebouwd kan zijn, niet op dat de bouw dit jaar nog afgerond zal worden. De gemeente staat overigens positief tegenover de komst.

Begrafenis Aaliyah nog altijd onbetaald

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een begrafenisondernemer op de Bahama's blijkt nog steeds niet te zijn betaald voor zijn geleverde diensten na het overlijden van zangeres Aaliyah. Volgens Loretta Turne, woordvoerster van de onderneming, zou Aaliyah's platenmaatschappij Virgin Records de rekening van 68.000 dollar betalen. Een jaar na het plotselinge overlijden is dit echter nog steeds niet gebeurd.

De kosten werden destijds gemaakt om ervoor te zorgen dat het lichaam van Aaliyah kon worden overgebracht naar Amerika. Virgin-verantwoordelijken Ken en Nancy Berry hadden vorig jaar verzekerd dat alle kosten gedekt werden.

Eerdere berichten omtrent het overlijden van Aaliyah op FOK!:
Zangeres Aaliyah omgekomen in ongeluk
Fans rouwen om dood Aaliyah
Piloot Aaliyah vloog illegaal
Aaliyah ten grave gedragen
Vliegtuig Aaliyah inderdaad te zwaar
Familie van bodyguard Aaliyah naar rechter
Piloot van toestel Aaliyah was onder invloed

Nieuwe clip van Eminem online; niet via tv

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe videoclip van Eminem (gemaakt in Flash) kun je nu downloaden via het internet. Op TMF of MTV zul je hem niet tegenkomen, want de tv zend hem niet uit. De single 'White America', afkomstig van het album 'The Eminem Show', zal gegarandeerd weer een hoop problemen opleveren voor Eminem, maar daar lijkt hij zich niets van aan te trekken.

Je kunt de clip van 'White America' downloaden in *.exe-formaat (16,8 MB) of (dankzij 'zett') in *.swf-formaat (16,0 MB). Om de clip te kunnen bekijken heb je minimaal een PIII 500 Mhz. met 256 Mb RAM nodig.

Man uit Sneek breekt Fries drankrecord

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 46-jarige inwoner van Sneek werd op 7 juni betrapt met het hoogste alcoholgehalte dat de Friese politie tot nu toe ooit bij een weggebruiker registreerde. De man zat achter het stuur met een ademalcoholgehalte van 1380 microgram, gelijk aan een alcoholpromillage van 3,17. Het 'record' stond tot nu toe op 1337 microgram.

Om tot dit alcoholgehalte te komen moeten tientallen glazen bier of navenante hoeveelheden sterke drank worden ingenomen. Minder ervaren drinkers raken bij dergelijke hoeveelheden als snel buiten bewustzijn.

De man kreeg 28 uur werkstraf en tevens moet hij een jaar zijn rijbewijs inleveren.

Schumacher doneert 1 miljoen euro

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijfvoudig-wereldkampioen in de formule 1, Michael Schumacher, heeft toegezegd 1 miljoen euro te doneren aan de slachtoffers van de watersnood in centraal Europa.

De Duitse multi-miljonair, momenteel wonend in Zwitserland, zei geschokt te zijn door de televisiebeelden van de overstromingen. Hij voegde er aan toe dat hij graag wat wilde terugdoen voor de mensen die hem jaren achtereen steunden voor zijn sportieve successen.

"Ik heb besloten een donatie te doen, en hoop dat anderen mijn voorbeeld volgen. Deze mensen hebben hulp nodig," aldus Schumacher.

Geen nieuwe sporen dood Marion en Romy

Marcelopschool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft in het duingebied tussen Bergen en Egmond niets gevonden dat meer duidelijkheid geeft over de dood van Marion van Buuren en haar dochtertje Romy. Ongeveer zeventig mensen waren bij het sporenonderzoek betrokken. De politie hoopte aanwijzingen te vinden die duidelijkheid konden verschaffen over de manier waarop moeder en dochter om het leven zijn gekomen.

De lichamen van Marion en Romy werden twee weken geleden aangetroffen in het duingebied.

[update] Geheim strandconcert Bl?f afgelast

Toofast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geheime strandconcert van Bløf gaat niet door. Het concert, dat aanstaande zondag zou plaatsvinden, was georganiseerd door Sky Radio. Winnaars van een prijsvraag mochten naar het concert toe.

De reden dat het concert niet doorgaat is een publicatie van de Provinciale Zeeuwse Krant (PZC). De krant publiceerde de geheime locatie van het concert. Bløf en Sky Radio zeggen dat de organisatie wel goed voorbereid was, en dat er zeker rekening gehouden was met een aantal extra bezoekers, maar dat ze nu de veiligheid van de prijswinnaars, extra bezoekers en band niet kunnen waarborgen.

Op de website van Bløf staat te lezen:
"Hoewel we de PZC in een eerder stadium duidelijk op hun verantwoordelijkheid gewezen hebben en hoewel we deze krant gemeld hebben dat we indien publicatie zou plaatsvinden dit concert om bovengemelde reden zouden aflasten, heeft de hoofdredactie toch besloten een artikel over de locatie van dit evenement te plaatsen. Dit gebeurt in het kader van de zgn. 'vrije nieuwsgaring', en het interesseert deze krant niet dat ze daarmee veel mensen duperen. Belangrijker blijken de commerciële belangen; deze belangen maken een melding van deze zgn. primeur zo belangrijk voor ze. Dat ze daarmee een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken interesseert ze ook al niet. Hun commentaar is dat de organisatie zich dat maar van te voren had moeten realiseren.

Met andere woorden: In het kader van de vrije nieuwsgaring mag je zonder pardon willekeurige mensen in gevaar brengen.

Saillant detail: al vanaf 15 juli is er via de radio en zelfs via de TV reclame gemaakt voor dit evenement. Pas 2 dagen van te voren worden ze wakker om zo alsnog een feestje te verpesten."


Update:
Da_Sandman meldde ons via de newssubmit dat het concert van Bløf toch door gaat. Omroep Zeeland maakt dit op uit de e-mailtjes die aan de winnaars van de prijsvraag van Sky Radio zijn gestuurd. In de mailtjes staat dat de prijswinnaars toch naar de afgesproken plek moeten komen.

Thaise politie zet 'dummies' in tegen criminaliteit

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de provincie Kampengphet in Thailand heeft de politie 6 'dummies' verkleed als officieren in een stad geplaatst om de criminaliteit en ongelukken te verminderen. Eentje staat er bij een bank, een andere in een goudshop. Weer andere zijn geplaatst op kruispunten om snelrijdende motorvoertuigen langzamer te laten rijden.

Luitenant Paisan Pongphetsak zegt dat de test succesvol verloopt en hij hoopt dat men in de toekomst meer dummies gaat gebruiken: 'Sinds dat we de nepagenten gebruiken hebben we veel positieve reacties van mensen in Kampengphet gehad. Mensen vinden het een goed idee en het laat mensen langzamer laat rijden.'

Keroppi gaat raften

Keroppi gaat raften

Toen de spierpijn van het paardrijden voelbaar begon te worden brak de dag aan waarop ik een nieuwe ervaring in mijn leven zou gaan opdoen.
Door de reisorganisatie werd namelijk de gelegenheid geboden om te gaan raften in de Pyreneeën.

Na door de zon uit mijn tent gebrand te zijn, sleurde ik mezelf naar het douchehok van de camping om daar met water en make-up de illusie te gaan wekken dat ik wakker was. Net op het moment dat ik mascara op mijn wimpers wilde smeren bedacht ik me dat dat toch niet zo'n goed idee was, de aanduiding 'waterproof' is namelijk niet gebaseerd op kopje-onder gaan in een rivier. En als iets pijn doet is het wanneer die uitgelopen troep in je ogen belandt.

Na een ontbijt vol bouw- en brandstoffen liepen we (ik met mijn even wakkere vriendinnen) richting de ingang van de camping. Daar zou het busje ons en de rest van de rafters ophalen om richting de Pyreneeën te vervoeren. Maar een busje zou geen busje zijn als hij niet te laat zou komen.
Toen we een half uur in de brandende zon tevergeefs stonden te wachten begon de jongen van de reisleiding wat paniekerig te bellen om ons uiteindelijk te verzekeren dat het allemaal goed zou komen.

En natuurlijk kwam het uiteindelijk goed. 3 Kwartier later dan de afspraak was reed een busje (type: het ziet eruit als een grote schoolbus, maar dan maar half zo groot) het terrein op. "Die zal vast geen airco hebben" verzuchte een vriendin naast me. Een blik op de onderhoudsstaat van het busje deed me hetzelfde vermoeden. En een glimlach kon ik ook niet onderdrukken toen een reisgenoot droog opmerkte: "Wauw! Er zit zelfs een sauna bij de prijs van het raften inbegrepen."

Maar de buschauffeur had zo zijn eigen tactieken om het gemis aan 'climat-control' te compenseren. De deur werd tijdens de gehele rit wagenwijd open gezet en door extra hard te rijden kwam er nog meer frisse lucht ons tegemoet waaien.
Toen we na een tijdje het gebergte naderden en de chauffeur weigerde zijn rijstijl aan te passen aan de kronkelige weggetjes bedacht ik dat dit vast die bussen waren die elk jaar wel in een ravijn terechtkwamen.

"Als ik dan straks toch in een ravijn beland, dan is het maar beter als ik er niks van merk" zei ik tegen mezelf en legde mijn hoofd tegen het raam in een poging wat slaap in te halen. Al na 5 minuten had ik door waarom niemand in de bus deze houding langer dan enkele minuten volhield. Niet alleen is het niet de meest comfortabele houding voor je nek, maar het glas trilde ook mee in het tempo van de motor. Je hoofd werd dus constant tegen het glas 'gesmashed'. Niet slaap, maar wel hoofdpijn bevorderend.

De poging tot slapen definitief opgegeven hebbend, staarde ik uit het raam. Een brandende zon was dat wat me het meeste opviel. Iedereen weet dat brandende zon + water geen geweldige combinatie is als rood niet je kleur is, dus begon ik me fanatiek in te smeren als zijnde tijdverdrijf. Vele volgden mijn voorbeeld.

Net toen iedereen klaar was en zat te glimmen van het vet draaide de bus het terrein op. Na een welkomstpraatje door iemand van het bedrijf daar (in voor een fransman uitstekend engels) werden we geleid naar een plek waar een hele hoop wetsuits, zwemvesten, helmen en pedels lagen.

In 1 oogopslag werd door een instructeur je lichaamslengte en gewicht geschat om een bijpassend wetsuit en zwemvest aangereikt te krijgen. Helaas had hij hier nog wat op mogen oefenen, want tijdens het aantrekken hoorde ik rondom me vooral kreten als "M'n wetsuit is veel te groot!" "Nou mijn zwemvest gaat er straks nog met me vandoor hoor, veel te wijd". Maar uiteindelijk schikte iedereen zich wel in zijn lot. Alleen 1 van mijn vriendinnen bleef een beetje doormekkeren over het feit dat het niet allemaal naadloos op haar lichaam aansloot, en verzuchtte keer op keer dat ze liever haar eigen wetsuit aan had gehad.
"Hee, je mag wel doen alsof je het leuk vindt hoor!" merkte ik tegen haar op toen ik merkte dat mijn irritatiegrens bijna bereikt was. En met effect

In een busje werden we naar een afvaarplek gebracht. Een instructeur begon een beetje met ons te grappen, tot groot ergernis van de jongens op de achterbank ("You are a popi-jopi he!"). Toen hij zijn grapjas had uitgedaan en begon te vertellen dat we nu teams moesten vormen met het liefst evenveel meisjes als jongens, dook een probleem op. De verhouding jongens/meisjes was 1:4, wat neerkwam op 1 jongen per boot. "Ach, dan roeien we maar wat harder" zeiden we tegen elkaar en keken meewarig naar de jongen die in onze boot werd gezet. Zou het arme schaap bestand zijn tegen 4 vrolijke meisjes en een prettig gestoorde instructeur?

Na een perfecte uitleg in het Engels werd de boot in het water geduwd en sprongen wij aan boord. Na 3 minuten keken we echter alle 5 verbaasd op. Riep de instructeur nou net "rechts vooruit" met een zware Franse tongval? Of hadden we het verkeerd verstaan.
Niet lang daarna bleek toch dat meneer de instructeur zich een aantal Nederlandse commando's had meester gemaakt.

Het raften was een geweldige belevenis, zo flikkerde halverwege een vriendin bij een rare manoeuvre de boot uit. De instructeur maakte haar, teleurgesteld over het feit dat zij de enige was die niet was blijven zitten, weer blij door ons moedwillig allemaal de boot uit te laten kieperen.

Eerst legde hij uit dat "Transfer right" (dit kon hij niet in het Nederlands ) betekende dat we allemaal aan de rechter zijde van de boot moesten gaan zitten. Goedgelovig als we waren, volgende we dit bevel dan ook op toen hij de boot dwars op de stroom had gestuurd. En nog geen 5 seconden later lagen we allemaal in het water te spartelen.
Gierend van het lachen, dat wel.

1 voor 1 werden we op de omgekeerd in het water liggende boot gehesen en peddelden we vanaf daar naar een rustig plekje. Daar werd de boot weer in de juiste positie gebracht en de tocht vervolgt.
Veel te vroeg (hoewel mijn armspieren daar anders over dachten) was de tocht afgelopen en zompend liepen we naar het bord toe om de foto's die onderweg gemaakt waren te bekijken.

Vervolgens stroopte we onze wetsuits weer uit, droogden ons af en klommen weer in het busje. En wederom overleefden we de tocht.

Duitse gevangenen vullen en stapelen zandzakken

johan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

20 Duitse gevangenen vullen en stapelen zandzakken in de buurt van het door water bedreigde Dessau. Ze deden zelf het aanbod aan de directie van hun instelling om zich in deze noodsituatie nuttig te kunnen maken.

Een bewaker houdt een oogje in het zeil. De 20 gevangenen zijn geselecteerd op grond van hun gedrag tijdens de detentie en het merendeel was al eens op verlof en kwam netjes terug. 'Dus vandaag zullen ze ook niet vluchten', zo zegt de bewaker.

Tweekoppige slang geboren in Oliemeulen

Ckrit, faethon en MrSubtle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Foto afkomstig van Oliemeulen.nlIn dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is vanochtend een slang geboren met twee koppen.

Het pasgeboren Amerikaanse Rattenslangetje maakt het goed. Beide kopjes lijken, hoewel één van de twee hoofdjes duidelijk de baas is, goed gezond. Ze zijn nieuwsgierig en verkennen hun nieuwe verblijf met hun tongetjes.

De verzorgers van de slangetjes weten niet of het beestje gezond kan blijven met zijn handicap. Als ze de eerste dagen goed doorkomt, wordt ze binnenkort tentoongesteld op de reptielbeurs in Tilburg.

Kans op conducteur nog maar 40 procent

sunpost en PvP hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kans dat je nog door een conducteur wordt gecontroleerd in de trein, is in de afgelopen tien jaar gedaald van 60 naar 40 procent. Een woordvoerder van de NS benadrukt overigens dat de trefkans de laatste tijd stijgt.

Het is niet zo dat er minder conducteurs werkzaam zijn, maar het is zo dat het aantal reizigers is gestegen. Daarbij was de sfeer onder de kaartjescontroleurs niet best, waardoor ze niet altijd door de trein liepen.

De NS heeft nu veel extra conducteurs aangenomen, die door een verbeterde sfeer ook actiever zijn geworden. Nog steeds zijn er echter tweehonderd vacatures voor conducteurs. De NS schat dat twee van elke honderd treinreizigers zonder kaartje reist.

Muis ontleden

intoxicated meldde ons het volgende:
Na het lezen van 'Kikker ontleden' op het Weblog, kreeg ik het idee om eens een muisje te ontleden. Ik had die beestjes in de diepvries liggen, als voer voor m'n slangen. Daarna is het muisje overigens nog netjes opgegeten, dus moraalridders kunnen het vandaag eens niet over verspilling hebben

Maar goed, ik heb geprobeerd om het zelfs nog een beetje educatief te maken. Daarom zitten er wat close-ups bij.

1 muis
2 muis
3 zie je de borstkast duidelijk
4 zie je het hart, borstkast weg
5 is het hart
6 is de lever en galblaas
7 is een nier
8 darmen
9 schedel
10 schedel
11 luchtpijp zichtbaar
12 oor-ingang
13 gehemelte zichtbaar, onderkaak weggehaald
14 overzichtsfoto
15 schedel doormidden
16 dinner time
17 dinner time
18 dinner time
19 dinner time

Have fun

Note van SpuitElf: Niet voor de mensen met een zwakke maag
Mijn site :Y)

25e sterfdag Elvis; Beeldje in Deurne huilt

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is vandaag 25 jaar geleden dat Elvis overleed. In de Amerikaanse stad Memphis zijn vele tienduizenden fans van Elvis Presley bijeengekomen om hem te herdenken. Op het landgoed Graceland, waar Elvis begraven ligt, houden 50.000 mensen een nachtwake.

De Nederlandse fanclub 'It's Elvis Time' is met 96 leden aanwezig in Memphis. Op het landgoed is de remix te horen die de Nederlandse dj Junkie XL maakte van het nummer 'A little less conversation'.

Elvis-beeldje in Deurne huilt weer
Het Elvis-beeldje van Elvis-fan en imitator Toon Nieuwenhuisen uit Deurne huilde vanochtend weer. Er verscheen vocht onder de ogen van het beeldje. Het was één natte boel, want ook op de foto's in de woonkamer zat vocht.

Vijf jaar geleden haalde Toon Nieuwenhuisen het wereldnieuws met zijn huilende Elvis-beeld. Zijn slaapkamer werd een waar bedevaartsoord. Afgelopen jaar huilde Elvis vijf keer en haalde zo het Guiness book of records.

Dijkstal stapt uit de Kamer

Hans Dijkstal, nu nog Kamerlid voor de VVD, zal per 1 september afstand doen van zijn Kamerzetel vanwege de "uitzonderlijke voorvallen tijdens de verkiezingscampagne.'' De 59-jarige liberaal, die als lijsttrekker de verkiezingen inging, zegt dat de bijzondere verkiezingsuitslag, de veranderingen binnen de VVD, en de formatie het voor hem onmogelijk maken om effectief als volksvertegenwoordiger te werken.



Dijkstal was minister van Binnenlandse Zaken in Paars I en zat van 1982 tot 1994 en van 1998 tot heden in de Kamer. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen.

Downloaden muziek zorgt niet voor dalende omzet

Boxcutter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CD-verkoop is de afgelopen twee jaar wereldwijd met 15 procent gedaald. De platenmaatschappijen zeggen dat dit komt doordat de mensen, via p2p-netwerken, steeds meer illegale muziek downloaden. Onderzoeksbureau Forrester Research is het niet eens met deze beschuldiging. Volgens hen is het vooral te wijten aan de economische recessie en de concurrentie van andere mediaformaten, zoals DVD's.

Ook vindt Forrester dat er een groei kan plaatsvinden, als de platenmaatschappijen het makkelijker maakt voor de consument. Dat wil zeggen: Door het online vinden van muziek, kopieren van de gevonden muziek en uiteindelijk het betalen van de muziek. Forrester voorspelt dat deze vorm erg populair gaat worden.

Inmiddels is de eerste stap gezet van online muziekservicediensten. De labels zullen de komende jaren hier steeds meer ervaring mee opdoen. Rond 2005 moet alles op rolletjes lopen en zal het aantal downloads explosief stijgen.

Boete voor vrijen op terras

Remosz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om 1 uur vannacht is er een 28-jarige man een 37-jarige vrouw op de bon geslingerd omdat ze aan het vrijen waren op een terras van een horecazaak in Terneuzen.

Volgens een politievoorlichtster zaten er nog vijf andere mensen op het terras. "Die mensen stoorden zich eraan. We kregen een telefoontje en gingen kijken. Of ze het echt gedaan hebben op het terras? Dat weet ik niet, maar de bewegingen waren er wel naar."

LPF: ''Militaire tucht voor hooligans''

Het is vandaag de dag van de LPF voorstellen lijkt het wel. Want na De Boer en Struger kwam ook LPF-Kamerlid Janssen van Raay vandaag in het nieuws. Voor de VPRO-radio zei hij vanochtend dat voetbalvandalen moeten kunnen worden opgesloten in een kazerne. Daar moeten zij dan een sportieve militaire opleiding ondergaan.

Hooligans die zich daarin goed gedragen, kunnen dan een baan in het leger krijgen meent Janssen van Raay, die VVD-Kamerlid Rijpstra van harte steunt in zijn plannen voor een lik-op-stuk-beleid bij risicowedstrijden.

Janssen van Raay wees er verder op dat in Singapore relschoppers met een militaire opleiding op het rechte pad worden geholpen. Zoiets moet hier ook gebeuren meent hij.

Straf voor verzonnen verkrachting

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acht agenten waren er een volle maand mee bezig. Telefoons werden afgeluisterd en er werden composistietekeningen van twee Turken of Marokkanen geschetst. De bezitter van een verdachte auto is verhoord. Dit werd allemaal gedaan voor een verkrachting die nooit gebeurd zou zijn. Pas na een half jaar meldde mevrouw Van der W. uit Enschede bij de politie dat ze de verkrachtingszaak verzonnen had.

De gevolgen hiervan waren erg groot. Een maand lang kon de politie geen slachtoffers van inbraken bezoeken, omdat ze met de zaak bezig waren. Ook zijn er veel kosten gemaakt. Hierdoor heeft de Officier van Justitie haar veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 180 uur en een cursus sociale vaardigheden. Hij zag af van een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Van der W. erkende haar fouten in haar laatste woord. Ze zegt dat ze er spijt van heeft maar ze kan het niet terugdraaien. Inmiddels is de zaak afgerond.

Oude dame lag dood te zonnen in Zandvoort

Een oude dame uit Amsterdam die urenlang doodstil lag te zonnen, ter hoogte van de Boulevard Barnaart in Zandvoort, bleek al urenlang dood te zijn.

Omstanders dachten dat de 85-jarige vrouw lag te slapen. Pas na uren kregen de naast liggende badgasten argwaan en sloegen alarm.

Leden van de Zandvoortse Reddingsbrigade constateerden dat de vrouw was overleden. Volgens de politie is de vrouw een natuurlijke dood gestorven.

Nog geen succes voor Office pakketten onder Linux

MrCaBLeGuY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bestaande Office pakketten voor Linux zoals StarOffice, OpenOffice of KOffice, vormen nog geen bedreiging voor Microsoft, aldus Ellison. Hij kwam tot deze conclusie door toehoorders te vragen of ze tevreden waren met Office pakketten onder Linux, maar het publiek reageerde erg lauw hierover. Ellison, topman van Oracle, vindt dat er een beter georganiseerde aanval op Microsoft Office moet komen.

Ook had hij een mening over Open-Source databasesoftware. Volgens hem zullen veel bedrijven er weinig vertrouwen in geven. "De database is een van die applicaties die het altijd moeten doen. Als je besturingssysteem crasht, kun je rebooten. Als je database down gaat, moet je alle data opnieuw invoeren.", aldus Ellison.

LPF wil levenslang op kindermoord/misbruik

De Tweede Kamer fractie van de LPF wil dat CDA minister Donner (Justitie) de wet zodanig gaat veranderen dat kindermoordenaars en kinderverkrachters nooit meer vrij komen en voortaan levenslang in de cel worden opgesloten.

"Veroordeelde kindermoordenaars horen niet meer in de maatschappij", aldus LPF-Kamerlid Struger, die aankondigt op dit punt met een initiatiefwet te zullen komen indien Donner geen maatregelen neemt.

Struger wijst op recente onderzoeken waaruit blijkt dat maar liefst 80% van de veroordeelden met tbs, na verloop van tijd toch weer het criminele pad opgaan. Verder denkt Struger dat er in de Nederlandse maatschappij geen enkel draagvlak is om kindermoordenaars terug te laten keren in de samenleving. "Dat recht hebben zij verspeeld."

[update] Ruzie Gamers.nl en Headliner.nl

Stephan, JW, pl0p en MrCaBLeGuY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gamers.nl wil dat Headliner.nl de koppen van de artikelen op Gamers.nl niet meer overneemt. Inmiddels heeft Gamers.nl de toegang van Headliner.nl tot haar site afgesloten. Sinds vorige week verschijnen er daarom geen koppen van Gamers.nl meer op de site van Headliner.nl.

Gamers.nl meent dat het overnemen van de headlines die worden gebruikt op de Headliner.nl ongeoorloofd is en valt binnen het copyright van GamePoint. Headliner.nl beroept zich echter op de uitspraak van de rechter in de zaak 'PCM vs. Kranten.com'. Verschil met Kranten.com is echter dat Headliner.nl de links in een eigen frame laat openen, iets dat Kranten.com niet doet. Headliner.nl zegt dat dit 'enkel en alleen ter bevordering van de overzichtelijkheid voor de bezoeker van de website' is.

Rogier Voet van GameZ.nl, een concurrent van Gamers.nl, noemt het protest van Van der Have 'verrassend'. 'Gamers.nl neemt zelf voortdurend andermans nieuws over, waarbij complete alinea's uit berichten worden gekopieerd. Headliner.nl houdt het bij een kopje en hanteert tenminste nog een fatsoenlijke bronvermelding.'

Ook de headlines van FOK! staan op Headliner.nl. Kijk bijvoorbeeld hier voor dit bericht.

Update
De man achter Gamers.nl (Jimmy van der Have) stuurde ons dit bericht namens GamePoint BV:

"Ik vind het typisch dat Webwereld deze gebeurtenis aangrijpt als
zelfpromotie voor Gamez.nl, een andere IDG publicatie die hier even een
flinke sneer geeft naar haar grootste concurrent. In dit geval betwist ik
dus sterk of Gamez.nl een juiste derde partij is om objectief commentaar te
geven.

Gamers.nl maakt een selectie van het laatste gamenieuws en verwerkt korte
quotes met uitgebreide redactionele toelichting, altijd met goedkeuring (en
vaak op verzoek!) van de bron. Dit staat dus haaks op wat meneer Voet van
Gamez.nl in zijn quote vermeld.

Headliner.nl kopieert (vanuit een commercieel oogpunt) volledige
'titellijsten' (alias volledige site-onderdelen) vanuit de Gamers.nl
database en maakt gebruik van onze webpagina's binnen haar eigen frame,
zonder enige toestemming van ons. Beide praktijken zijn volgens de Europese
regelgeving illegaal en hebben niets met deeplinken te maken, iets wat
Headliner als verdediging gebruikt."


Het artikel van WebWereld is hier te lezen. Meer informatie over auteursrechten kun je hier vinden.

Keiharde aanpak agressie openbaar vervoer

LPF-Minister De Boer (Verkeer) komt, in samenwerking met Justitie, met een pakket keiharde maatregelen om de volledig uit de hand gelopen agressiviteit in het openbaar vervoer te beteugelen; Buitengewone opsporingsambtenaren (boa's), die als vliegende brigades opereren, uitgerust met surveillancehonden en pepperspray zullen worden ingezet.

Ook komen er 3.000 tot 6.000 extra camera's op de stations en wordt gewerkt aan een systeem om zwartrijders een levenslang reisverbod op te leggen.

Het nog in concept zijnde 'Aanvalsplan sociale veiligheid openbaar vervoer' moet reizigers en met name personeel een veel veiliger gevoel geven in en rond (metro)stations, bushaltes en in de trein, tram of bus. In het aanvalsplan zal de rol van de buitengewone opsporingsambtenaren flink worden uitgebreid.

Momenteel mag een Rotterdamse boa een agressieve zwartrijder aanpakken door hem in de handboeien te slaan. In Amsterdam is bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) ook de wapenstok in gebruik. Als proef zullen surveillancehonden als afschrikmiddel worden ingezet. Ook wordt erover gedacht de ambtenaren met pepperspray uit te rusten.

Scholier in de VS veroordeeld tot 50 jaar cel

Wegertje en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen is in de VS veroordeeld tot minimaal 50 jaar cel voor het doodschieten van twee medescholieren. De eis was 425 jaar.

De jongen heeft bekend dat hij in maart 2001 in een voorstad van San Diego in Californië een pistool heeft leeggeschoten. Daarbij kwamen een 14- en 17-jarig kind om het leven en raakten er 13 andere mensen (waaronder 11 kinderen) gewond.

Volgens zijn vader werd de jongen vaak gepest. De raadsman pleitte voor een straf van 35 jaar, omdat de jongen berouw had getoond.

Watersnood blijft toenemen

De watersnoodramp in Oost-Europa spreidt zich steeds verder uit. Het waterpeil van de Elbe is in Dresden tot een recordhoogte van 9 meter gestegen. Normaal gesproken staat het water op twee meter hoogte. Veel historische gebouwen staan inmiddels blank. In tal van steden langs de Elbe worden mensen geëvacueerd. 96.000 in totaal.


De Donau in hartje Bratislava

Ook de Donau roert zich inmiddels. De Slowaakse hoofdstad Bratislava dreigt ook overspoeld te worden. Verderop bereidt ook Boedapest (Hongarije) zich voor op de komst van het water. De kades in Boedapest zijn vrij hoog, in Bratislava echter niet, de overstromingskans is daar vrij groot.

VS bombarderen luchtafweer Irak

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag hebben vliegtuigen van de Amerikaans-Britse coalitie die de no-flyzone in het zuiden van Irak bewaken twee Iraakse luchtverdedigingsinstallaties gebombardeerd.

Irak meldt dat er vier burgers gewond zijn geraakt door de actie. De doelen van de "kwaadaardige Amerikaanse en Britse gevechtsvliegtuigen" waren volgens Irak niet militair van karakter, maar civiel.

Volgens de Amerikanen heeft Irak dit jaar 85 keer op Amerikaanse en Britse vliegtuigen geschoten.

-------
Voor de duidelijkheid: het is dus niet nieuw dat Amerikanen in Irak bombarderen. De oorlog is dus nog niet begonnen. Al sinds de no fly zone werd ingesteld in 1991 voert Amerika op bijna regelmatige basis bombardementen uit.

"Israël schuwt gebruik kernbom niet"

Bram had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Israël zal bij een eventuele aanval op Irak niet, zoals in de eerste Golfoorlog, lijdzaam toezien hoe Iraakse scuds op Israëlische steden neerdalen. Als Irak chemische wapens inzet tegen Israël, dan zal dat land terugslaan met een kernbom. Dit beweert althans de Amerikaanse militaire expert Anthony Gordesman, in zijn mening gesteund door enkele kranten in Israël.

De inzet van een kernbom past in het Israël van nu waar het gonst van de geruchten over de gevolgen voor dit land van een eventuele aanval van de Verenigde Staten op Saddam Hoessein. "Israël heeft de capaciteit om al het noodzakelijke te doen ter bescherming van het volk", aldus Dore Gold, een adviseur van de Israëlische premier Sjaron.

Jodiumpillen
Ter voorbereiding op een mogelijke nieuwe Golfoorlog worden in Israël massal soldaten en hulpverleners tegen pokken gevaccineerd. Ook wordt rekening gehouden met een aanval op de Israëlische nucleaire reactor bij Dioma. Naast gasmaskers zullen derhalve ook jodiumpillen worden verstrekt om de weerstand tegen radioactieve straling te vergroten. Tevens zijn in het land Arrow-antiraketwapens opgesteld die de scuds van Saddam uit de lucht moeten halen.

Hoewel een deel van de Israëlische bevolking meent dat de regering nog meer maatregelen zou moeten nemen om burgers te beschermen tegen mogelijke aanvallen, zijn er ook velen die vinden dat de maatregelen juist onnodige paniek zaaien onder de inwoners van Israël.

Hond op de handrem

thierryd en ramzes hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de snelweg bij Ridderkerk heeft de politie een man aangehouden wiens hond zo ver uit zijn cabriolet hing dat het dier eruit dreigde te tuimelen.

De stomdronken bestuurder meende echter dat het beest totaal geen gevaar liep vanwege het ingenieuze systeem dat hij bedacht had. Hij toonde de agenten dat de hond netjes aangelijnd was, en dat de riem was vastgemaakt aan de handrem. "Als de hond uit de auto valt, wordt de handrem aangetrokken en stopt mijn auto volautomatisch", beweerde hij.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.