MTV roept kijkers op tot protest

cybart en vleermuis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

MTV roept al zijn kijkers in Zuidoost-Brabant op om bij de Regionale Programmaraad in Eindhoven te protesteren tegen het schrappen van deze muziekzender uit het televisieaanbod in de regio. Kabelexploitant UPC wil vanaf 2 september namelijk op de plek waar nu MTV nog te ontvangen is, 24 uur per dag Tell Sell gaan uitzenden, omdat dit hen meer geld oplevert.

MTV is tot nu toe op het enige televisiekanaal te zien waar UPC over beslist. De leden van de Regionale Programmaraad Zuidoost-Brabant, mensen uit de regio die een afspiegeling vormen van de bevolking, bepalen ieder jaar opnieuw hoe de overige 26 televisiekanalen worden ingevuld. Deze procedure wordt toegelicht in een algemene UPC-folder die deze week huis aan huis wordt bezorgd.

Deze raad heeft onlangs besloten om het huidige televisieaanbod in de regio ongewijzigd te laten. 'En die programmaraad heeft er dus niet voor gekozen om ons een plaats op een van de 26 kanalen te gunnen', zo stelt J. de Jong, distributiemanager van MTV. 'Ze hebben de gok genomen dat UPC ons op zijn 27e kanaal zou houden.'

De Jong stelt dus dat de programmaraad verantwoordelijk is voor het verdwijnen van MTV uit het televisieaanbod in de regio. Daarom heeft hij gisteren op Business Radio alle kijkers van MTV opgeroepen een protestkaart te sturen aan de regionale programmaraad. De voorzitter van de Regionale Programmaraad was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.