Vrouwen wantrouwen internet meer

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De digitale revolutie blijkt zich iets gemakkelijker te voltrekken bij mannen dan bij vrouwen. Vrouwen bijken achterdochtiger met betrekking tot de veiligheid van thuisbankieren en vrezen vaker dat hun mail gelezen wordt door derden. Dit stelt marktonderzoeksbureau IDC in het rapport 'Dutch IT Security Market, Forecast & Analysis'.

Het eindgebruikeronderzoek, dat werd uitgevoerd onder duizend consumenten toonde aan dat vrouwen meer dan mannen twijfelen aan de veiligheid van internet. Volgens IDC komt dit omdat vrouwen meer geheimen hebben.

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn in dit opzicht overigens niet spectaculair. Op een schaal van 1 tot 10 scoorden vrouwen een halve punt hoger bij de vraag naar de angst dat onbevoegden toegang hebben tot informatie op een computer. Ook zijn vrouwen banger dan mannen dat hun mail door derden kan worden gelezen en hun bankgegevens niet geheim blijven. Hierbij is het verschil tussen mannen en vrouwen echter kleiner dan een halve punt.

In het rapport wordt tevens ingegaan op het toenemende belang van it-security binnen Nederland. Volgens analist Renske Ellens van IDC stijgt de omzet in Nederland uit security-hardware en -software dit jaar met 35 procent tot 234 miljoen euro.