FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 augustus 2002

Hond redt baas bij brand in flat Zoetermeer

EdwinW had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doordat zijn hond hem waarschuwde heeft een 29-jarige man uit Zoetermeer op tijd een brand op zijn balkon ontdekt.

De man wilde zijn was wat sneller laten drogen en hing er daarom een lamp van 750 watt boven. Daarna ging hij even een tukje doen, maar de was vatte vlam. De hond blafte de man, die vervolgens tevergeefs zelf de brand trachtte te blussen, wakker.

De brandweer, die met groot materieel uitrukte, heeft uiteindelijk de brand kunnen blussen. De brand bleef beperkt tot het balkon. Er was alleen schade aan het balkon, kozijnen en ruiten. Wel ging een scooter, die op het balkon stond, in vlammen op.

De bewoner werd met ademhalingsproblemen naar 't Lange Land Ziekenhuis gebracht. De hond en drie parkieten van het slachtoffer werden met de dierenambulance weggebracht.

Marion en Romy van Buuren begraven

Zo'n 1.000 mensen hebben vrijdagmiddag in Bergen de kerkdienst en begrafenis voor Marion en Romy van Buuren bijgewoond. De lichamen van 19-jarige moeder en dochter (1) werden vorige week opgegraven in de duinen tussen Egmond en Bergen. Zij waren sedert 8 juni 1997 spoorloos verdwenen nadat de vriend en vader, de Turkse crimineel Okan O., naar eigen zeggen de twee in Alkmaar op de trein had gezet.

De Petrus en Pauluskerk in het dorp kon de belangstellenden nauwelijks aan. Moeder en dochter lagen samen in een witte kist. Na inleidende woorden van de broers van Marion, Johan en André, zei haar moeder Corrie: "Na jaren van onzekerheid weten we nu wat we niet willen weten." . Ook burgemeester P. de Winter van Bergen hield een toespraak en zei ondermeer: "Vandaag zetten we de stap van ongewenste onzekerheid naar zekerheid die niemands wens kan zijn."
Aan het einde van de dienst bedankte de vader van Marion, Hans van Buuren, alle belangstellenden voor hun komst.

Vlaggen halfstok

Na afloop van de dienst werd de kist met Marion en Romy stapvoets door het centrum van Bergen naar de begraafplaats gereden. Langs de afgezette route hadden zich honderden belangstellenden verzameld. Ook hingen overal in het dorp de vlaggen halfstok. Het enige geluid in het dorp was dat van de luidende kerkklokken. Politiemensen stonden saluerend langs de weg en op volle caféterrassen, die gepasseerd werden, gingen alle bezoekers staan uit respect.


Op de begraafplaats van Bergen werden Marion en Romy iets na 15.30 uur ter aarde besteld, onder het toeziend oog van uiteraard de familie, maar ook misdaadverslaggever Peter R. De Vries die veel aandacht aan de zaak besteedde, Anja Brink-Grootoonk (korpschef van de politie Noord-Holland Noord) en honderen andere belangstellenden.

Ook aanwezig waren de ouders van de sedert 1993 vermiste Tanja Groen uit Schagen. Het 18-jarige meisje studeerde in Maastricht en verdween na haar ontgroeningsfeest op 31 augustus van dat jaar spoorloos.

Zeker 50 doden na explosie Jalalabad

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Afghaanse Jalalabad zijn ten minste 50 mensen omgekomen bij een explosie in het gebouw van de Afghaanse hulpverleningsorganisatie ACLU, die voornamelijk belast is met de wederopbouw van het wegennet.

Hazret Ali, de militaire commandant in Jalalabad, meent dat er sprake is van een terreuraanslag. Vijf medewerkers van de organisatie zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Zij waren op het moment van de ontploffing niet aanwezig in het pand. Bij ACLU werkten volgens de eerste berichten geen buitenlanders. Er wordt nog gezocht naar overlevenden tussen het puin.

Proces ''moord Fortuyn'' uitgesteld

De rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat het proces over de moord op Pim Fortuyn maximaal 90 dagen wordt aangehouden. Zowel de officier van justitie als de advocaten van verdachte Volkert Van Der G. hadden daar om gevraagd.

De drie rechters hebben tevens besloten dat op verzoek van de verdediging Jim Janssen van Raay en Mat Herben, leden van de LPF-fractie, als getuige moeten worden gehoord. Mat Herben zei na de moord dat verdachte Van Der G. behoort tot een gevaarlijk groepje van een man of vijf. Janssen van Raay zag mogelijk een link met moslimterroristen en zei dat Van Der G. een huurmoordenaar was.
Opmerkelijk is dat ook ex-officier van justitie Fred Teeven, nu fractieleider van Leefbaar Nederland, moet opdraven als getuige. Hij zei in een politiek praatprogramma op tv dat het vrijwel uitgesloten is dat de moord een éénmansactie is. Ook Van den Haak, voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar de beveiliging van Fortuyn, moet getuigen.

Huidige en vroegere ministers en premiers worden niet opgeroepen als getuigen; de raadslieden van Volkert Van Der G. hadden daarom wel gevraagd.

Niet langer 3 keer per jaar op vakantie

Ella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De economische malaise heeft een weerslag op het aantal vakanties dat geboekt wordt. Was het tot voor kort heel normaal om twee, of soms zelfs drie, keer per jaar op vakantie te gaan, nu houden wij het vaak bij een vakantie.

De belastingmaatregelen, de stabilisatie van de huizenprijzen, maar vooral de scherpe dalingen op de financiële markten zorgen ervoor dat de consument de hand op de knip houdt. "Vakantiegangers gaan weer meer op de centen letten", aldus Steven van der Heijden, algemeen directeur van het Thomas Cook reisconcern. Samen met Neckerman en Vrij Uit is Thomas Cook de marktleider op het gebied van vakanties in ons land.

Singapore en Maleisië ruzieën over water

Hrun had ons via de newssubmit te meldden:

De premier van Maleisië, Mahathir Mohamad, heeft Singapore uitgedaagd om te stoppen met het aankopen van water uit Maleisië. De premier vindt dat Singapore ook wel op zeewater kan overleven. De premier liet weten dat Maleisië geld aan het verliezen is op de verkoop van het water aan de stad. Dit komt doordat de prijs al sinds 1960 hetzelfde is gebleven.

Op dit moment betaalt Singapore zo'n 0.8 Dollarcent per 4540 liter water aan Maleisië. Mahathis vindt dat deze prijs veel te laag is en geeft als voorbeeld de prijs van Hongkong aan. Dit bedraagt $2.10 dollar per 4540 liter water.

Volgens de minister van Singapore, Goh Chok Tong, loopt het contract met Maleisië af in 2011. Daarna moet Singapore zichzelf gaan voorzien van water. Op dit moment probeert de regering het afvalwater, van alle huishoudens in de stad, te laten zuiveren en terug te laten pompen. Ook liet de premier weten dat hij vindt dat de waterprijs lager moet zijn, dan de kosten van dit project.

Verborgen informatie in foto paspoort

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Engelse en Israëlische wetenschappers aan de Ben-Gurion Universiteit zijn er in geslaagd om verborgen informatie op te slaan in foto's, die in een paspoort worden gebruikt. Er kan bijvoorbeeld een vingerafdruk of een handtekening verborgen worden in een kleurenfoto, om zo het paspoort beter te beveiligen. De foto's kunnen gefaxt, gescand en uitgeprint worden zonder dat de informatie verdwijnt.

Joseph Rosen en zijn team van wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waarmee vingerafdrukken of handtekeningen in een serie getallen kunnen worden omgezet. Deze getallen worden dan gebruikt om de kleurenpixels van de foto te verschuiven. Een computerprogramma kan uit de opnieuw ingescande foto de verborgen informatie weer tevoorschijn halen. De vingerafdruk die verborgen zit in een foto in een paspoort kan vergeleken worden met de echte vingerafdruk van de houder van het paspoort.

Men werkt nu aan een kleiner apparaat die het makkelijker moet maken om de informatie uit de foto's te halen.

Seks goed voor vrouwelijke sprinters

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Duitse sprintcoach Uwe Hakus zullen, bij vrouwelijke sprinters, de prestaties omhoog gaan door seks te hebben voor de wedstrijd. Dit geldt echter niet voor mannen. Hun prestaties zullen afnemen met seks voor een wedstrijd. De coach zei dit tegen het Duitse tijdschrift "Fit for Fun".

"Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vrouwen na seks beter presteren omdat de testosteronspiegel stijgt. Bij mannen gaat het niveau na een orgasme juist naar beneden. Er komt dan minder spanning op de spieren te staan. Bovendien gaat het bij mannen ten koste van de concentratie.", aldus de coach.

De coach liet wel weten dat iedereen zelf moet bepalen wat hij of zij er voor over heeft om hun doel te bereiken.

Vrouw moet eigen borstvoeding drinken op vliegveld

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse vrouw is op een binnenlandse vlucht, gedwongen om uit haar drie flessen met borstvoeding te drinken, om te laten bewijzen dat de vloeistof geen gevaar kon opleveren voor de andere passagiers. De flessen had zij bij zich voor haar baby dochter die met haar mee reisde. De 40-jarige vrouw maakte melding van het incident in een telefoontje naar een radiotalkshow van mensenrechtenstrijder Ronald Kuby. De vrouw noemde het incident "gênant en walgelijk".

"De vrouw liet weten dat zij er geen moeite mee had dat haar schoenen, haar baby en haar luiertas aan een nader onderzoek werden onderworpen maar toen zij de opdracht kreeg om haar eigen borstvoeding op te drinken wist zij niet wat dat met terrorismebestrijding te maken heeft.", Aldus Ronald Kuby. Hij maakte ook nog duidelijk dat de handelswijze van de bewaker bespottelijk is.

De dienst die sinds 11 september verantwoordelijk is voor de luchtvaartveiligheid zei dat bewakers ten tijde van het incident, dat op 2 april plaatsvond, de bevoegdheid hadden passagiers te vragen een slok te nemen van dranken die zij bij zich hadden. Inmiddels is dit beleid gewijzigd.

Verwarde vrouw maakt A12 onveilig

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond heeft een psychisch verwarde automobiliste voor levensgevaarlijke toestanden gezorgd, op de A12. De 25-jarige Duitse vrouw werd bij Arnhem opgemerkt door haar roekeloze rijgedrag, waarop agenten de achtervolging inzetten. Onderweg haalde de vrouw meerdere auto's in, met snelheden tussen de 150 en 190 kilometer per uur. Een wagen van een passant raakte hierbij beschadigd.

De politie liet, ter hoogte van Bunnik, het verkeer langzaam rijden maar de vrouw reed, via de vluchtstrook, met dezelfde snelheid door. Bij Lunetten ramde ze twee personenauto's. Tot slot kwam haar auto zwaar beschadigd tot stilstand, waarop agenten haar konden aanhouden. Hierbij bood de vrouw hevig verzet. Ze is geboeid afgevoerd naar het politiebureau in Zeist.

Nog meer fouten in boekhouding Worldcom

Er zijn opnieuw fouten in de boekhouding van het failliete Amerikaanse telecombedrijf ontdekt. Over de periode 1999-2002 is een bedrag van maar liefst 3,3 miljard dollar verkeerd in de boeken genoteerd.

In juni meldde Worldcom al dat 3,85 miljard op onjuiste posten in de boekhouding was verwerkt. Het grootste financiele schandaal in het Amerikaanse bedrijfsleven veroorzaakte een schok op alle financiele markten en deed beurzen overal crashen. Wat de impact van dit nieuwe "foutje" is, wordt in de loop van de dag zichtbaar als de beurzen overal open zijn.

Prins Claus heeft pacemaker gekregen

Door artsen van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is vanmorgen bij prins Claus een pacemaker ingebracht. De ingreep was nodig omdat de prins geregeld last had van een onregelmatige hartslag.

De artsen zijn tevreden over de toestand van de prins. Hij blijft echter voorlopig wel op de hartbewaking. Prins Claus werd drie weken geleden in het AMC opgenomen wegens een slecht herstel van een luchtwegeninfectie.

Claus kampt al jaren met een kwakkelende gezondheid en diverse nieuwssites bleken afgelopen week al overlijdensberichten in de aanslag te hebben. Dat lijkt inmiddels enigzins voorbarig.

Japanse kattenmishandelaar gearresteerd

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Japanse Jun Matsubara heeft toegegeven dat hij in mei de oren en de staart van een straatkat had afgeknipt, alvorens het beest op te hangen. Foto's van de marteling zette hij op internet.

Dierenmishandeling is geen vergrijp waar celstraf op staat in Japan, maar in dit geval wordt een uitzondering gemaakt. "Het publiceren van deze vreselijke foto's op internet heeft tot nationale verontwaardiging geleid", aldus het openbaar ministerie.

In eerste instantie ontkende Matsubara de moord op de kat. De kat zou zijn weggerend nadat hij water over het dier had gegooid. Een deskundige oordeelde echter na bestudering van de foto's dat de kat moet zijn overleden aan de mishandeling.

Matsubara verklaarde zijn daad met de melding dat hij altijd al een hekel had aan katten, en dat hij ook altijd al graag een ster op internet wilde zijn. Inmiddels heeft hij spijt. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel woede zou veroorzaken. Ik wil iedereen mijn verontschuldigingen aanbieden."

Matsubara kan maximaal een jaar gevangenisstraf of een boete van 1 miljoen yen (ruim 8.500 euro) krijgen.

Punaises grote plaag voor fietsers

RDK_NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fietsers in de omgeving van Appelscha worden sinds Pinksteren op zondagen geplaagd door een punaisestrooier.

Fietsenhandelaar R. Kramer vertelt dat er elke zondag ongeveer dertig mensen met een lekke band komen te staan. "Steeds als het mooi weer is, is het raak", zegt hij. Hij schat het aantal lekke banden bij zijn eigen huurfietsen op veertig.

De punaises worden schijnbaar alleen op zondagen gestrooid. Wie de dader is, of zijn, is nog volstrekt onbekend.

Golfster breekt record hole-in-one

Een Britse vrouw heeft voor de elfde keer een hole-in-one geslagen. Jean Nield uit Stockport schreef geschiedenis op de Denham Golf Club in Buckinghamshire.

In 1987 sloeg ze haar eerste hole-in-one in Great Manchester. Jean Nield is al 67 jaar oud en vertelde dat deze hole-in-one meer geluk dan gepland was: "de put was op een extreem moeilijke plek en was niet eens zichtbaar vanaf het afslagpunt."

Haar doel is nu om de 20 hole-in-ones te halen. Haar man sloeg eerder dit jaar zijn vijfde hole-in-one.

Familie WTC-slachtoffer krijgt 1 miljoen

Brainmania had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nabestaanden van een man die is omgekomen bij de aanslagen van 11 september op het WTC, hebben een schadevergoeding van 1,04 miljoen dollar uit het federale compensatiefonds geaccepteerd. Voor zover bekend is dit de eerste uitkering.

Het slachtoffer was een pas afgestudeerde werknemer in de financiële dienstverlening. Hij had geen vrouw of kinderen. Om voor de uitkering in aanmerking te komen, moeten familieleden verklaren dat ze geen aanklacht indienen tegen de regering, luchtvaartmaatschappijen of andere instellingen.

Surfers helpen vrouw met afbetalen

EvilFifi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 25-jarige New Yorkse "Karyn" is een internetsite gestart om haar creditcardschuld snel af te lossen.

Op de site vraagt Karyn aan sitebezoekers om hulp bij het afbetalen van haar schuld van 20.000 dollar. De schuld ontstond naar eigen zeggen omdat ze een zwak had voor luxe kleren. "Ik wilde niet de wereld redden, ik was gewoon bij Bloomingdales."

De site bestaat pas een maand en is al ruim 20.000 keer bezocht. Afgelopen week alleen al ontving ze naar eigen zeggen zo'n slordige 2700 dollar.

Man wint jackpot zonder dat hij het weet

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de trekking van de lotto afgelopen zaterdag heeft een inwoner van het dorp Maasland de hoofdprijs van 1 miljoen euro gewonnen.

De winnaar is echter zelf nog niet van dit heuglijke feit op de hoogte. Lotto heeft nog steeds geen contact kunnen leggen met de Maaslander, waarschijnlijk omdat deze momenteel nog op vakantie is.

"Hij hoeft niet te vrezen dat hij het geld niet van ons krijgt. Dat maken we automatisch op zijn rekening over", aldus een woordvoerder van de Lotto.

Het prijzengeld moet overigens wel gedeeld worden met nog een winnaar uit het Brabantse Oosterhout. Beiden hebben de getallenreeks 9, 16, 17, 20, 25 en 35 juist.

Pas sinds kort is de hoofdprijs in de Lotto 1 miljoen euro. Het was altijd 500.000 euro.

Advocaten Van Der G. willen premier horen

Advocaat S. Franken, die namens het advocatenteam van Volkert Van Der G. het woord voert in de pro-forma rechtszaak over de moord op Fortuyn, wil een aantal politici horen waaronder premier Balkenende en ex-premier Kok.

Franken ging vanochtend uitgebreid in op de bescherming van de rechten van de mens, zoals die zijn vastgelegd bij het Europese Hof. Hoofdlijn in zijn betoog was dat iemand niet veroordeeld mag worden voordat zijn zaak door een rechter is behandeld.

De advocaten willen daarom ook nóg zes voormalige en huidige bewindslieden, alsmede een aantal LPF-Tweede-Kamerleden horen. Onder meer LPF-Tweede Kamerlid Ferry Hoogendijk, aan wie advocaat Franken speciale aandacht besteedde. Hoogendijk stelde vorige week dat een van de rechters te ''links'' zou zijn. Volgens Franken zijn zowel ''oude-'', als mensen die zeggen ''nieuwe'' politici te zijn, gehouden aan de scheiding tussen politiek en rechterlijke macht. Ook LPF'er Jim Janssen van Raay willen de advocaten ondervragen. Hij beweerde dat Volkert een huurmoordenaar zou zijn.

De rechter beslist later vandaag óf en welke eisen van de verdediging ingewilligd worden.

Hongerstaking

Speciale aandacht gaf de advocaat ook aan de hongerstaking van Van Der G. Die zou niet alleen om het cameratoezicht te doen zijn, maar ook om de ''onleefbare situatie'' waarin de verdachte zich nu bevindt. Op deze manier heeft het leven geen zin voor verdachte, aldus Franken; bezoek wordt afgeluisterd en boeken mogen niet worden ingevoerd.

Betty de kraai verbaast wetenschap

sunpost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse kraai Betty heeft wetenschappers versteld doen staan. De kraai kan zelfstandig een haakje van een stukje ijzerdraad maken om daarmee wat voedsel uit een diepe buis te kunnen halen.

Het is bekend dat chimpansees enig begrip van cijfers kunnen tonen of met materiaal termietenheuvels kunnen leeghalen. Maar dat zijn dieren die dicht bij de mens staan. Acht jaar geleden zag een bioloog hoe dezelfde soort kraai in de wouden rond de Stille Zuidzee een soort vishengel maakte. "Het is verkeerd om te denken dat er maar één soort intelligentie is en dat dat nou juist die intelligentie is die de mens bezit", aldus professor Kacelnik.

Verlenging hechtenis Van Der G. bepleit

Vanochtend is de pro-forma zaak tegen de verdachte van de moord op Pim Fortuyn begonnen.

Officier van justitie Plooy vroeg om verlenging van voorlopige hechtenis van Volkert Van Der G., en wel om onder andere de volgende dringende reden:

- 3 getuigen hebben van der G. achtervolgd, waaronder de chauffeur van Fortuyn, die Van Der G. niet uit het oog verloren heeft vanaf de schietpartij. Een andere getuige is de studiochef van Radio 3 FM, die vlak na de schietpartij achter verdachte en de chauffeur van Fortuyn is aangerend. G. had zich vermomd met petje en zonnebril. Een andere getuige is een medewerker van de VPRO die achter de chauffeur en van der G. aanliep, vlak na de schietpartij.

- Verdachte had bij aanhouding een geladen pistool bij zich, alsmede een baseball pet, alsmede een zonnebril, alsmede latexhandschoenen. Op deze handschoenen en op zijn jas zijn schotresten aangetroffen. De schotresten wijzen op directe betrokkenheid bij een schietpartij

- Hulzen die bij het lijk van Fortuyn lagen zijn zeer waarschijnlijk afkomstig uit het pistool dat Van Der G. bij zich had.

- Een bloedspoor aangetroffen op het pistool is volgens DNA onderzoek afkomstig van Fortuyn. Ook celresten op de broek van verdachte zijn afkomstig van Fortuyn

- De auto van verdachte bevatte plattegrond van Mediapark, en notitie 6 mei Ruuddewild.nl tussen 4 en 6.
Op computer van verdachte die in Harderwijk in beslag is genomen, is op internet veel gezocht door verdachte naar de naam Fortuyn, alsmede naar een plattegrond van het mediapark, alsmede naar een site met info over Ruuddewild.nl en het bezoek van Fortuyn.

Ander misdrijf

Opmerkelijk: Op het pistool is DNA materiaal aangetroffen dat niet van Fortuyn is, ook niet van verdachte, maar wel van DNA dat gelinkt kan worden naar een misdrijf gepleegd met dat pistool in december 2001.

In de woning van verdachte is materiaal gevonden waarmee wellicht explosieven konden worden gemaakt. In een kunststof container werden diverse chemicaliën aangetroffen. Het ging onder meer om flessen zoutzuur en flessen zwavelzuur. Ook zijn een glazen pot met capsules, plakken lood, een zogeheten timepowerunit en een kookwekker in beslaggenomen.
Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.
-

Van der G. wordt voorlopig aangeklaagd voor de moord op Pim Fortuyn, bedreiging van zijn achtervolgers, bezit van een geladen pistool bij zijn arrestatie en de aanwezigheid van munitie in zijn woning.

Vrouwen wantrouwen internet meer

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De digitale revolutie blijkt zich iets gemakkelijker te voltrekken bij mannen dan bij vrouwen. Vrouwen bijken achterdochtiger met betrekking tot de veiligheid van thuisbankieren en vrezen vaker dat hun mail gelezen wordt door derden. Dit stelt marktonderzoeksbureau IDC in het rapport 'Dutch IT Security Market, Forecast & Analysis'.

Het eindgebruikeronderzoek, dat werd uitgevoerd onder duizend consumenten toonde aan dat vrouwen meer dan mannen twijfelen aan de veiligheid van internet. Volgens IDC komt dit omdat vrouwen meer geheimen hebben.

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn in dit opzicht overigens niet spectaculair. Op een schaal van 1 tot 10 scoorden vrouwen een halve punt hoger bij de vraag naar de angst dat onbevoegden toegang hebben tot informatie op een computer. Ook zijn vrouwen banger dan mannen dat hun mail door derden kan worden gelezen en hun bankgegevens niet geheim blijven. Hierbij is het verschil tussen mannen en vrouwen echter kleiner dan een halve punt.

In het rapport wordt tevens ingegaan op het toenemende belang van it-security binnen Nederland. Volgens analist Renske Ellens van IDC stijgt de omzet in Nederland uit security-hardware en -software dit jaar met 35 procent tot 234 miljoen euro.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.