Te koop: kerkhof met 77 graven

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Achterhoekse dorp Rekken is een kerkhof met 77 graven te koop. Het terrein is van de Van Ouwenaller Vereniging (VOV), een hulpinstelling voor mensen die in de knel zijn gekomen. De VOV stoot een aantal overbodige panden en percelen af, waaronder het kerkhof Rustoord.

Op de begraafplaats liggen pupillen van de VOV en enkele buurtbewoners en dominees die in een nabij gelegen kerkje werkzaam waren. In 1988 werd er voor het laatst iemand op Rustoord begraven.

Voorzitter B. Minjon van de Raad van Bestuur van de VOV heeft geen idee wat de begraafplaats opbrengt. Uiteraard is dat sterk afhankelijk van de nieuwe bestemmingsplanmogelijkheden, aldus Minjon woensdag.

Voordat het bord 'te koop' in de grond van Rustoord komt te staan, wordt iedereen herbegraven. De VOV trekt er een jaar voor uit om in contact te komen met nabestaanden en nieuwe begraafplaatsen te vinden.

De voorzitter verwacht verder weinig problemen met de wet op de lijkbezorging en grafrust, omdat Rustoord al geruime tijd buiten gebruik is. Minjon verwacht dat de nieuwe eigenaar van de begraafplaats over twee jaar daadwerkelijk aan de slag kan met het terrein.